ELW | Rakiplerimiz belli oldu..


Geçen sezon hem ligde, hem de Euroleague'de şampiyon olmayı hedefleyen ve bunun için pek çok yıldız ismi biraraya toplayan Kadın Basketbol Takımımız sezonu hayal kırıklıklarıyla kapatmıştı. Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki takımımız ligde final serisinde Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olmuş, kendi ev sahipliğindeki Euroleague 8'li finalindeyse hem idari hem de teknik anlamda eksiklikler yaşayıp 5. olabilmişti. Bunların yanında kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası ise bizler için en fazla birer teselli olmuştu.


Yeni sezon için Galatasaray Yönetimi kadın takımında birtakım değişikliklere gitti. Başarısız bir dönemi geride bırakan  Ceyhun Yıldızoğlu'yla yollar ayrıldı. Onun yerine bu kulübün içinden yetişen,antrenörlüğe bu takımda başlayan ve en son Anadolu Efes'te asistan koçluk yapan Ekrem Memnun getirildi. Yardımcılığı görevini ise yine daha önce kulübümüzde görev almış olan Derya Özyer üstlenecek. Son olarak Sportif Direktör'lük koltuğunda oturan Murat Tümer'in görevinden alındığını da belirtelim. Kadrosal anlamda ise takımımıza şu ana kadar sadece Ann Wauters ve Nevriye Yılmaz isimleri katıldı. Bunların değerlendirmelerini önümüzdeki haftalarda daha detaylı bir biçimde yapacağız.

Bugün ise Euroleague Kadınlar'da kura çekimi günüydü. Kuraya 2.torbadan katılan takımımızın rakipleri şu şekilde oldu: UMMC Ekaterinburg (Rusya), Perfumerias Avenida Salamanca (İspanya), ZVVZ USK Prague (Çek Cumhuriyeti), CCC Polkowice (Polonya), USO Mondoville (Fransa), Novi Zagreb (Hırvatistan) 

Euroleague Kadınlar'da grup maçları 17 Ekim'de başlayacak.Gruptan çıkmamız halinde son 8'e kalabilmemiz için oynayacağımız play-off'lar ise Şubat ayında oynanacak.Ve son olarak 8'li finaller ise Mart ayında olacak.

RAKİPLERİMİZ
Rakiplerimizi kısaca değerlendirirsek grubun en güçlü takımı 1. torbadan gelen UMMC Ekaterinburg. Rus ekibi bizim grubumuzla beraber Euroleague'in de favorisi olarak gösteriliyor. Tabi geçen sezonun şampiyonu Ros Casares'in bu sezon Euroleague'den çekildiğini de hatırlatalım.  Perfumerias Avenida Salamanca ve ZVVZ USK Prague grubun bizle beraber diğer iddialı takımları olarak görünüyor. Belki tam olarak eski güçlerinde değiller, ama yine de tehlikeli birer rakip olabileceklerini söyleyebiliriz. Geriye kalan CCC Polkowice,USO Mondoville ve Novi Zagreb takımları ise muhtemelen gruptan çıkacak 5. yani sonuncu takım olmak için uğraşacaklardır. Kişisel görüşüm bu gruptan çıkmaktan çok da zorlanmayağımız yönünde. Play-off'lardaki eşleşmeler açısından  grubu en kötü 2.sırada bitirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Eğer play-off'larda çok büyük bir şanssızlık yaşamazsak son 8'e kalmamız da çok uzak bir ihtimal değilmiş gibi gözüküyor şu an. Tabi daha sonrası için ne kadar iddialı olacağımızı kadromuz tamamlandıktan sonra söyleyebileceğiz. Umarız ki bu sezon geçen sezonki hayal kırıklıklarının aksine hem ligde hem Euroleague'de başarılarla geçecektir.

Antrenörümüz Ekrem Memnun da çektiğimiz kuralar ve Nevriye Yılmaz transferiyle ilgili resmi siteye açıklamalarda bulundu. Euroleague'deki rakiplerimiz hakkında:

 "Biz C Grubu'ndayız. Grupta Rusya'dan Ekaterinburg, İspanya'dan Avenida, Çek Cumhuriyeti'nden USK Prag, Polonya'dan Polkowice, Fransa'dan Mondeville ve Hırvatistan'dan Novi Zagreb var. Zor bir gruba düştük. Ekaterinburg bu yıl en büyük favori gösteriliyor. Amacımız alınabilecek maksimum sayıda galibiyet alarak playoffa çok avantajlı bir yerden girmek. Grubun kuvvetli olması şimdilik dezavantaj olarak görünüyor olsa da playoff eşleşmelerinde avantaj olabilir. Bu takımların hiçbirinden çekinmiyoruz. Bu aşamada ilk hedef playoffa iyi bir yerden kalmak. Hayırlı olsun."

derken, kulübümüzün yeni transferi Nevriye Yılmaz ile ilgili olaraksa:

"Nevriye Yılmaz'ın takımımıza kazandırdığımız için çok mutluyum. Kendisiyle daha önce Galatasaray kadın takımında çalıştık ve şampiyonluk kazandık. Takıma, tecrübesi, oyunculuğu ve göstereceği kazanma azmiyle yeni hedeflerimize, ulaşmamıza büyük katkılar yapacağına yürekten inanıyorum. Bu transferin gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0