Ersin Dağlı resmen Galatasaray Medical Park'ta..

Yeni sezon öncesi yapılanmasını sürdüren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı yerli oyuncu kadrosunu takviyelerle güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce kadrosunu Cenk Akyol ve Engin Atsür ile sözleşme imzalayan erkek basketbol takımımız geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen Erwin Dudley ile kesin anlaşma sağladı. Dört ve beş numaralı pozisyonlarda forma giyen tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezonu 10.5 sayı - 6.9 ribaund istatistikleri ile tamamlamıştı. Yedi sezondur Türkiye'de forma giyen Amerikalı oyuncu 2009 yılında Ersin Dağlı ismini alarak Türk pasaportuna sahip olmuştu.

2 Ekim 1981, Uniontown doğumlu olan Erwin Dudley ülkemizde yedi yıldır forma giyen tecrübeli isimlerin başında gelirken, Amerika'nın Alabama eyaleti doğumlu olmasına karşın Türk pasaportuna sahip olan pota altı oyuncularından. Basketbol hayatına doğup büyüdüğü eyalet olan Alabama'da başlayan Erwin Dudley'in basketbol kariyerinde kendisini ispatlaması yine büyüdüğü topraklar olan Alabama University forması altında geçti. Müthiş bir kariyere imza atan tecrübeli oyuncu fizik dezavantajlarının kurbanı olarak NBA fırsatını kaçırırken, Alabama University kariyerinde 2002 yılında Güneydoğu'nun en iyi oyuncusu seçilmiş ve yılın takımında yer almıştı. Üç sezon arka arkaya ribaund krallığını kimseye kaptırmayan Erwin Dudley, takımında 130 maçta ilk beşte sahaya çıkarak rekorun sahibi oldu.

Alabama University forması altında geçirdiği dört sezon boyunca 43 maçta double-double performansına ulaşmayı başaran tecrübeli oyuncu ayrıca tüm zamanların en çok sayı atan yedinci, en çok ribaund alan dördüncü oyuncusu olmayı başardı. Alabama University özelinde kırdığı rekorlarla okulunun efsanevi isimleri arasında adını yazdırmayı başaran Erwin Dudley'in profesyonel basketbol kariyerinin başlangıcı ise ülkesinin dışında, İtalya topraklarında gerçekleşti. 2003 yılında Alabama University'den mezun olan siyahi oyuncu İtalya Lig 2 takımlarından Vip Rimini ile sözleşme imzaladı fakat prosedürlere takılarak bu sözleşme geçersiz kılındı. Tecrübeli oyuncunun ilk yurtdışı (Avrupa) deneyimi 2004/5 sezonunda İsrail takımlarından Maccabi Rishon forması altında olacaktı.

AVRUPA'YA MERHABA..
İtalya'da yaşadığı prosedür sıkıntısı sonrasında sözleşmesi geçersiz kılınan Erwin Dudley, kariyerinin ilk yurtdışı macerası için İsrail Ligi'nin yolunu tuttu. Burada oldukça kayda değer bir sezon geçiren Erwin Dudley tamamı ilk beşte forma giydiği 22 karşılaşma sonunda istatistik kağıdında adının karşısına 19.7 sayı - 11.6 ribaund - 1 asist ve blok yazdırmayı başarmıştı. Bu değerler aynı zamanda Amerikalı oyuncunun ribaund krallığında birinci, sayı krallığında ise beşinci olmasını sağlıyordu. Avrupa'da ilk yılında Dudley önemli bir istatistik tutturmayı başarırken %63 iki sayılık atış, %60 üç sayılık atış isabetleri de bir uzun oyuncuya göre fazlasıyla iyi görünüyordu. Dudley bu performansının ardından 2005 yazında Los Angeles Clippers'ın yaz kampına katılarak NBA yolunda şansını deniyor fakat başarılı olamıyordu. Tecrübeli oyuncunun yolu yeni sezon öncesinde Türk Telekom forması altında Türkiye'ye düşecekti.

2005/6 sezonunda Türk Telekom ile iki yıllık kontrat imzalayan Amerikalı oyuncunun ilk sezonunda istatistikleri dikkat çekiciydi. Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı 34 maç sonunda istatistik hanesine 17.1 sayı - 8.4 ribaund ve 1.3 asist ortalamasını yazdırmayı başaran Erwin Dudley'in şut ortalaması yine %60'lardaydı. Dört ve beş numarada oynayan Amerikalı oyuncunun uzak ve orta mesafeli şutları onu pota altında daha tehlikeli bir hale getirirken, fiziğiyle rakiplerini zorlayan bir isim olmasını sağlıyordu. Ankara ekibinin forması altında geçirdiği ikinci yılında Dudley kariyerinin en parlak dönemlerini geçirdi. 2006/7 sezonunda Türk Telekom forması altında ligde 34 maçta süre alan Dudley bu karşılaşmalarda 16 sayı - 8.8 ribaund ve 1.4 asist ortalaması ile mücadele ederken, Eurochallenge organizasyonunda da 14 maçta 21.4 sayı - 6.8 ribaund ve 1.2 asist ortalaması ile takımının çeyrek final oynamasında katkı sağladı. Dudley ayrıca 2007 yılında Eurochallenge takımlarınde oynayan Avrupalı ve Amerikalı oyuncular arasında yapılan All-Star maçında görev alırken, 23 dakika süre aldığı karşılaşmada 23 sayı - 4 ribaund ve 2 top çalma performansıyla maçın en değerli oyuncusu seçildi.

İki sezon içerisinde gösterdiği başarılı performansın ardından Erwin Dudley ile iki yıllık sözleşme yenileyen Türk Telekom oyuncuyu kadrosunda tutmaya devam etti. Avrupa'da ve ligde oldukça önemli bir sezon geçiren Amerikalı oyuncu takımının önemli isimleri arasında olmaya devam etti. 2007/8 sezonunda ligde 41 maçta forma giyen Amerikalı oyuncu istatistik hanesine 13.7 sayı - 7.7 ribaund ve 1.1 asist yazdırırken şut yüzdesi tüm sezonlarında olduğu gibi %60 seviyelerinde yer alıyordu. İstikrarlı ve mücadeleci yapısıyla birlikte Ankara ekibinin kadrosunda çok önemli bir yere sahip olan Amerikalı oyuncu her sezon üzerine koyarak devam ediyordu. Türk Telekom forması altında üç sezonu geride bırakan Erwin Dudley yeni sezonda da mavi-beyazlı takımın en büyük kozuydu. Ligde final oynayan, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Türk Telekom'un en değerli oyuncularından birisi hiç kuşkusuz pota altında her maç mücadelesiyle alkış toplayan Amerikalı oyuncu oluyordu.

YABANCI DEĞİL BİZDEN; ERSİN DAĞLI..
2008/9 sezonunda Ankara ekibi ile sözleşmesini bir yıl daha uzatan Dudley her sezon üzerine koyarak devam ederken, takımının başarısında büyük pay sahibi oluyordu. Türk Telekom forması altında geçirdiği dördüncü sezonunda 33 maçta süre alan tecrübeli oyuncu maç başına 11.2 sayı -  6.2 ribaund ve 1.8 asist istatistiklerini tutturdu. Bütçede kesinti yapan, takımda küçülmeye giden Ankara temsilcisinde Dudley'in son sezonu tıpkı diğer dört sezonu gibi istikrar içerisinde geçti. 2009 yılının yaz aylarında Türk vatandaşlığına geçirilen Amerikalı oyuncunun değeri artık daha fazla olmuştu. Dış şut tehdidi olan, dört sezondur %60 isabet ortalaması ile şut atan Erwin Dudley, yeni pasaportu sonrasında Ersin Dağlı adını almıştı.

Türk Telekom forması altında geçirdiği son sezonunda, şu sıralar basketbol şube menajerliğimizi yapan Murat Özyer ile birlikte çalışan Ersin Dağlı istikrar ve mücadele kelimelerinin vücut bulmuş haliydi.  32 maçta 11.3 sayı - 5.6 ribaund ve 1.1 asist ortalaması ile oynayan Ersin Dağlı sezon sonunda takımdan ayrılırken, Türkiye'de basketbolun lokomotiflerinden Efes Pilsen'in yolunu tutuyordu. Türk pasaportu artık onu daha değerli kılmıştı ve Amerikalı oyuncunun önemi ister istemez artıyordu. Efes Pilsen (yeni adıyla Anadolu Efes) forması altında bir yıl geçiren Ersin Dağlı kariyerinin en az süre aldığı dönemlerinden birisini geçirirken, en kötü ortalamasına sahip sezonu da burada geçirdi; 33 maç sonunda 6.6 sayı - 4 ribaund.. İstediği süreleri alamayan tecrübeli oyuncu sezon sonunda lacivert-beyazlı takımdan ayrılarak Ergin Ataman'ın yönettiği Beşiktaş Milangaz takımına imza atıyordu.

2011/12 sezonunda Ergin Ataman yönetiminde mücadele edecek olan Beşiktaş Milangaz ile rüya gibi bir sezon Ersin Dağlı'yı bekliyordu. Sezonu üç kupa ile kapatan siyah-beyazlı takımda en önemli yerli oyuncular arasında yer alan Ersin Dağlı, pota altında da Bonsu'nun bir numaralı partneriydi. EuroChallenge organizasyonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Ersin Dağlı'nın istatistik hanesinde 16 maç sonunda 9.8 sayı - 6.7 ribaund ve 1.1 asist yazarken şampiyonluk madalyası boynunda sallanıyordu. Tecrübeli oyuncu takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olurken, kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu da siyah-beyazlı forma altında yaşadı. 40 maçta forma şansı bulan Ersin Dağlı bu karşılaşmalarda 10.5 sayı - 6.9 ribaund ortalaması ile mücadele ederken şut yüzdesi yine %60 seviyesindeydi.


TEKNİK/TAKTİK ANALİZİ
Ersin Dağlı'nın transferi takımımızın yaptığı 3. transfer. Aynı zamanda 3.yerli oyuncu transferi de olan tecrübeli oyuncu takımımızda devşirme kontenjanında oynayacak, bu aynı zamanda Shumpert'ın vedası anlamına geliyor. Takımımızda şu an itibariyle yerli rotasyonunun son parçası konumunda olan Ersin hem 4 hem 5 numara gibi oynayabilen bir uzun olduğundan önümüzdeki sezon onu bu iki poziyonda da izleyebiliriz. Furkan ve İlkan gibi iki genç uzunumuzun yanısıra transferi düşünülen 2 yabancı uzunla beraber pota altı rotasyonumuzda yer alacak olan Ersin'in maç başına 15-20 dakika arası süre alacağını tahmin ediyorum.

Ersin Dağlı ile ilgili olarak ilk söyleyebileceğimiz şeylerden birisi düzgün bir sporcu karakterine sahip oluşudur. Saha içinde kendi işine bakıp rakiplerle veya hakemlerle uğraşmaz, tribünlere karşı hiçbir zaman tahrik edici hareketi olmaz. Tabi bunların yanında oldukça mücadeleci ve savaşçı bir karakter olduğunu da belirtelim. Sahada bulunduğu süre içinde üzerine düşen neyse onu yapmak için sonuna kadar mücadele eden tarzda bir isim olan Ersin'i taraftarımız kısa süre içinde kabullenecektir.

Ersin'in oyunuyla ilgili teknik detaylara baktığımızda ise ilk kayda değer şeyin hücumdaki etkinliği olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle post-up yani sırtı dönük oyunlardaki yüksek yüzdeli bitiriciliği onun en önemli hücum silahıdır. Hücumda sıkışılan dakikalarda onu low-post'ta rakibiyle bire bir bırakmak iyi bir çözüm olacaktır bizim için. Bunun haricindeyse orta mesafe şut tehdidi de vardır Ersin'in. Belki sırtı dönük oyunda olduğu kadar rakibi rahatsız etmez ama çok boş bırakıp şutu riske edilecek bir adam değildir bu anlamda. Sonuç olarak Ersin sahada olduğu sürece rakipler pota altı savunması konusunda agresif olmak zorundalar, yoksa Ersin'in oraları domine etme potansiyeli var. Tüm bunlar ise takımımıza hücumda artı değer katacak, iç-dış dengesini yakalamıza da yardımcı olacaktır.

Savunmada ise belki hücum yönüyle olduğu kadar ön plana çıkamasa da agresifliğiyle elinden geleni yapar,rakibi rahatsız eder. Pota altında çok ekstra bir hücum silahı bulundurmayan rakipler haricinde-ki böyle oyuncu sayısı Avrupa'da sınırlıdır- eşleşme problemi yaşayacağını düşünmüyorum. Geçen sezon dikkatimi çeken noktalardan biri ikili oyunlar sonucu switch yapan Beşiktaş'ta kısayla birebir kaldığında ondan topu çalarak hücum başlatması oldu. Bu onun mevkisinde bir oyuncu için ilginç ama pozitif bir özellik. Değişik savunma tarzlarında yer alabileceğini gösteriyor diyebiliriz. Bunlara ek olarak ribauntlardaki etkinliği de iyi olduğundan savunma konusunda yeterli olacağını düşünüyorum.

Ersin Dağlı takımımız için çok değerli bir isim haline dönüşebilir. Türkiye kariyeri Anadolu Efes sezonu hariç hep başarılı geçmiştir ve önümüzdeki sezon da başarılı geçmeye adaydır. Tabi Anadolu Efes sezonunda hakettiği süreleri alamadığına da belirtelim. Takımımızın önemli parçalarından biri olup pota altında zaman zaman tamamlayıcı zaman zaman ise dominant, ön plana çıkan isim olacaktır. Bu durum maçtan maça değişkenlik gösterebilir. Ama her zaman için geçerli olacak olan şey elinden geleni yapacağıdır. Ona tekrar hoşgeldin diyor ve formamız altında başarılar diliyorum.

Yeni sezonda Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı forması giyecek olan Ersin Dağlı (Erwin Dudley) hoşgeldin diyor ve sarı-kırmızı forma altında üstün başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0