Altyapı | A2 Takım'ın Selçuk İnan'ı..

Geçtiğimiz sezon altyapıdan 2 oyuncusunu as kadroya monte etmeyi başaran Fatih Terim'in yeni sezonda da böyle bir uygulama yapacağı aşikar. Her sene minimum bir oyuncuyu kadroya monte etmek isteyen İmparator'un dikkatlerinden kaçmayan bir başka isim üç sezondur Galatasaray Akademisi'nde görev yapan ve takım kaptanı Uğur Ayhan. Galatasaray'ın Xavi'si diyorlar ona. Takım arkadaşları, kaptanlarını İspanyol yıldızın adıyla çağırıyor. Biz kendisine A2 Takım'ın Selçuk İnan'ı diyelim..

Galatasaray A2 Takımı'nda üç yıldır sessiz ve derinden yükselişini sürdüren bir isim Uğur Ayhan. Sade ve gösterişsiz bir futbol oynayarak, görevini yapan bir oyuncuydu en başlarda. Ortasahada mücadele ediyor, top kapıyor ve bu topları basit paslarla kullanıyordu. Önceki sezon daha fazla sorumluluk aldığını gördük, artık oyunu yönlendiren paslarıyla maçın gidişatını etkileyen kritik oyunculardan birisi haline gelmişti. Ve bu sezon, Cumhur Yılmaztürk'ün sezon başında takımdan ayrılmasıyla Galatasaray'ın ortasahadaki şefi haline geldi.

Alışık olduğumuz mücadeleci kimliğinden hiç ödün vermeyen Kaptan Uğur, bununla birlikte attığı dikine, delici ve en çok da asistten önceki paslarıyla birçok maça damga vurdu. "Galatasaray'ın Xavi'si" diye çağırılan Uğur Ayhan için bu özellikleri düşünülerek A2 Takım'ın Selçuk İnan benzetmesi yapmak çok da isabetsiz olmaz aslında..

Galatasaray akademisinde üçüncü sezonunu geride bırakan Uğur Ayhan'ın istatistikleri şu şekilde;
2009/10: 28 maç, 2 gol
2010/11: 37 maç, 3 gol
2011/12: 37 maç, 6 gol

Okuduğunuz değerlendirme yazısı Galatasaray Dergisi editörü Atahan Altınordu'nun kaleminden yazılan ve bu ay dergimizde yayınlanan yazıdır. Yazının orjinaline Galatasaray Dergisi'nin 113.sayısının 99.sayfasından ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0