Eurobasket 2013 | Elemeler için aday kadro açıklandı..

4-22 Eylül 2013 tarihinde Slovenya'da düzenlenecek olan Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılmak için eleme maçları oynayacak olan milli takımımızda aday kadro açıklandı. Aday kadronun açıklanmasının yanı sıra takımda ciddi değişiklikler göze çarpıyor. Eurobasket 2011'de yaşanılan başarısızlığın ardından Orhun Ene görevinden ayrılırken, elemeler öncesinde başantrenörlük görevine Bogdan Tanjevic getirildi. Yedi oyuncunun mazeret bildirerek affını istediği milli takımda Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımından beş oyuncu yer alıyor.

Eurobasket 2011'deki başarısızlığın ardından yeni bir yapılanmaya giden ve takımın başına Bogdan Tanjevic'i getirme kararı alan federasyonun toplantısında yapılan açıklamalar dikkat çekiciydi. Messina'ya teklif götürdüklerini fakat kendisinin bir takım istekleri olduğunu dile getiren başkan Turgay Demirel bunun yanı sıra takımımızla ilgili açıklamalarda bulundu. 12 Dev Adam'ın geçen sene elinde Olimpiyatlara katılma şansı bulunduğunu fakat bunu kullanamadıklarını belirten Turgay Demirel, şampiyona öncesinde takımı yakından tanıyan Bogdan Tanjevic'i göreve getirmenin doğru bir hamle olacağına inandığını belirtti. Eurobasket2011'de yaşanılan başarısızlığın ardından bu sene elemelerde bir takım oyuncuların izin istediği bir süredir medyada çıkan haberler arasındaydı. Gerçekleştirilen toplantı sonrasında Ersan İlyasova, Ömer Aşık, Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm ve Ömer Onan sakatlıklarını mazeret göstererek takımdan affını istediği resmen açıklandı. Bu yaz elemelerde forma giyemeyeceklerini belirten isimlere baktığınızda takımın genel bir iskelet şablonu ortaya çıkıyor, fakat Eurobasket 2013 elemeleri için açıklanan kadro hiç fena görünmüyor. Dört hazırlık turnuvası kapsamında toplam dokuz maç oynayacak olan takımımızın ilk eleme maçı 18 Ağustos'ta oynanacak olan Beyaz Rusya karşılaşması olacak. Hazırlık dönemi sonrasında kadroda elbette ayrılanlar olacak, ki bazı isimlerin kadroya çağırılmaları bile pek anlamlı değil. Ender Arslan'ın takım kaptanı olarak yer alacağı Eurobasket 2013 elemeleri öncesinde açıklanan 19 kişilik aday kadromuz şu şekilde;

Cenk Akyol, Sinan Güler, Doğuş Balbay, Birkan Batuk, Semih Erden, Dusan Cantekin, Gökhan Şirin (Anadolu Efes)
Ender Arslan, Göksenin Köksal, Furkan Aldemir, İlkan Karaman, Sertaç Şanlı (Galatasaray MP)
İbrahim Yıldırım, İzzet Türkyılmaz (Bandırma Banvit)
Emir Preldzic, Can Maxim Mutaf (Fenerbahçe Ülker)
Barış Hersek, Serhat Çetin (Beşiktaş)
Enes Kanter (Utah Jazz)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0