Galatasaray Medical Park'ta yeni sezon öncesi..

Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında yeni sezon öncesi çalışmalar sürerken, hem blogun yeni yazarlarından olarak ilk yazımı kaleme almak, hemde takımımızda yaşanan gelişmelere ışık tutmak amacıyla güncel konuları ele almak istedim. Geride bıraktığımız sezonun ardından yeni bir macera bizleri bekliyor ve bu kapsamda da transfer kazanı kaynarken, takımda da birçok değişiklik gerçekleşti. Başantrenör Ergin Ataman önderliğinde Galatasaray Medical Park yeni sezonda üçkulvarda başarı için mücadele edecek. Bu kapsamda hem oyuncu/takım değerlendirmesi, hem taktik analizi yapmak gerekiyor.

Yeni sezonla ilgili gelişmelere geçmeden önce geçtiğimiz iki sezon boyunca bizi başarıyla çalıştıran, çıtamızı yükselten, takımımızla gurur duymamızı sağlayan Oktay Mahmuti'ye burada bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Kendisinin yönetimi boyunca takımımız hedeflerini büyüttü ve en tepedeki noktalar için yarışmacı kimlik kazandı. Belki kendisinin de dediği üzere bu noktalara biraz erken gelindiğinden, sezonun sonucuna bağlı olarak gidişi de erken oldu. Ama hayat devam ediyor, biz ona yeni kulübünde ve kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz.

Yeni sezonla ilgili gelişmelere gelirsek;ilk aşamada idari yapılanmada ciddi bir değişim olduğunu gördük. Sportif AŞ Genel Müdürlüğü'ne getirilen Lütfi Arıboğan'ın bu yapılanmanın en başındaki isim olacağını biliyoruz. Belki bir mikro yöneticilik örneği sergilemeyecek ama hiyerarşik anlamda şubenin en tepesindeki isim olacağı biliniyor. Arıboğan isminden sonra takımızın başına antrenör olarak son sezonu 3 şampiyonlukla kapayan Ergin Ataman getirildi. Ve en sonunda da Şube Genel Koordinatörüğüne Murat Özyer dahil olarak kadro tamamlandı. Burada tek soru işareti Murat Özyer'in yetki olarak Ergin Ataman'ın üstünde gözükmesi. Ama muhtemelen pratikte Ergin Ataman'ın işine karışmayacaktır. Teknik meselelerden ziyade şubenin geriye kalan işlerinde, sempatikliği ve insan ilişkilerindeki başarısıyla görev alacaktır. Ona ve diğer yeni gelen isimlere kulübümüz çatısı altında üstün başarılar diliyoruz.

Yeni sezonda takımımızın Baş Antrenörlük görevini Ergin Ataman yürütecek. Kendisiyle 3 yıllık sözleşme imzalandı. Beklentimiz özellikle son 2 yılda kazandığımız ivmeyi bu sezonda da devam ettirerek yarışacağımız kulvarlar olan Beko Basketbol Ligi'nde ve Eurocup'ta şampiyonluğa ulaşmak. Kolay bir hedef olmadığı ortada ancak buna ulaşabilmek adına yönetimimizin bu sene geçen senelere oranla daha ciddi bir yatırımla sezona gireceğini biliyoruz. Basketbolda kesin rakamlara ulaşmak neredeyse imkansız ama erkek takımımızın bütçesinin bu sezon yaklaşık olarak 15 milyon dolar olacağı ortada duran bir gerçek. Bununla beraber yeni sezon için transfer çalışmaları da devam ediyor..

Transferlerle birlikte şekillenecek olan yeni yapılanmamızda,geçen seneki kadromuzda bulunan isimlerden sadece birkaç tanesi bulunacak. Yabancı oyuncularımızın büyük bir bölümü ile yollarımız ayrılırken Lakovic kontratı devam eden tek oyuncumuz.Shipp'in durumu ise hala belirsiz. Yerli rotasyonda ise Ender, Furkan ve Göksenin bizimle olacak isimler. Bunlara ek olarak Karşıyaka'dan dönen İlkan ve şu ana kadarki tek resmi transferimiz olan Engin Atsür de yerli rotasyonun birer parçası olacaklar. Tüm bunların yanı sıra yerli rotasyonu güçlendirmek adına Ersin Dağlı ve Cenk Akyol hamleleri olacak gibi görünüyor, resmi açıklamaları beklemekte yarar var.

Asıl transferleri merakla beklenen isimler ise yabancı oyuncular. Belirttiğimiz üzere yabancı rotasyonda Lakovic ve Shipp dışında tüm oyuncularımız ile yollar ayrıldı. Transferde ilk hedef Ergin Ataman'ın eski öğrenisi David Hawkins. Ataman'ın geldiği ilk günden beri istediği Hawkins, Beşiktaş'tan ayrıldığını açıkladı. Beşiktaş'ın basketboldan sorumlu yöneticisi bu transferi doğrulayarak, Hawkins'in anlaşmaya yakın olduğunu belirtti. Transferin kısa süre içinde bitmesi bekleniyor. Bu transferle ilgili akla takılabilecek tek şey, söylendiği üzere Hawkins'e önerilen sözleşmenin 3 yıllık olması. 30 yaşına gelmiş bir oyuncu için böyle bir kontrattan ziyade 1+1 veya 2+1 daha makul olacakmış gibi duruyor.

Geri kalan transfer dedikoduları ise genellikle genellikle 4-5 numara transferleri üzerinde konuşuluyor.4 numara için şu ana kadar ismi geçen oyuncular Kaimakoglou, Velickovic ve Caner-Medley oldu. Bu isimlerden Medley İsrail ekibi Maccabi ile anlaştı. Şu an için geriye iki alternatif kalmış gibi gözüküyor. Ancak bu transferleri bitirmek de kolay değil, zira bu iki isim de ilk olarak Euroleague ekiplerini tercih etme eğilimindeler. Ancak özellikle Kaimakoglou isminin bizim için sıcaklığını koruduğunu belirtelim.

Pivot transferi için pek çok isim ortaya atıldı. Bunlardan birisi Maccabi Electra ile kontratını fesheden Schortsanitis olmuştu, oyuncunun menajeri teklif olduğunu doğrulamıştı. Fakat tecrübeli oyuncu Panathinaikos'la anlaştı ve bu transfer bizim için kapandı. Söylentilere göre yeni evlenmiş olan Schortsanitis'in eşi Yunanistan'da yaşamak istemiş ve bu da Panathinaikos tercihinde etkili olmuş Big Sofo lakaplı oyuncunun.. Pops-Mensah Bonsu ve David Andersen ismi geçen diğer pivotlar. Ancak Ergin Ataman'ın belirtmiş olduğu üzere pivot transferi biraz da oyun kurucu transferinden sonra belli olacak.

Oyun kurucu transferine değinmişken, Ender-Engin ikilisine şu an itibariyle sahipken transfer edeceğimiz pivot üzerinde belirleyici etkide bulunacak oyun kurucu transfer etme düşüncesi de zaman zaman çift guardlı düzenle mücadele edeceğimiz anlamına gelebilir. Bu anlamda ismi geçen Carlos Arroyo hem oyun kurabilecek hem de şutu üzerinden oynayıp skor katkısı verebilecek bir isim, ki bu da bize bu konuda az-çok fikir veriyor. Ancak transfer listemizin şu ana kadarki görünen kısmının büyük bölümünün Beşiktaş'lı oyunculardan oluşması düşündürücü. Hem geçen sezon bu kulüpte kazandıkları paradan daha fazla ödeyecek olmamız hem de kural gereği ödemek zorunda olduğumuz bonservis bedelleri, bu transferlerin maliyetlerini katlıyor. Bir yandan da sponsor bulmakta zorlanan rakibimizi ihya ediyor. Umarız ki transfer listemiz şu ana kadar gördüğümüz isimlerden daha fazlasını kapsıyordur.

Yeni sezona doğru ilerlerken, yeni umutlarımız da oluyor elbet. Her taraftarın kendince bir beklentisi olduğunu biliyoruz. Ancak hepimizin ortak dileği bu sezon geçen sezon bıraktığımız yerden devam edip lig şampiyonluğunu kazanmak ve Eurocup'ta da sonuna kadar gidip şampiyonluğu kazanarak Euroleague biletini en azından bir sezonluğuna geri almak. Bu durumda yöneticilerimizin ve teknik ekibin yeni takımımızı kurmak için çalıştığını biliyoruz. Biz de elimizden geldiğince takımımıza destek olup, olan biteni bu sezon size en net haliyle yanstımaya çalışacağız. Bu konuda taraftarmızın da üzerine düşeni yapacağına dair olan inancımız tam! Başarılarla dolu bir sezon olması dileğiyle..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0