İnsanlıktan çıkmayın!

Galatasaray kadın basketbol takımının yeni transferi Ann Wauters hakkında çıkan haberler malumunuz. Mübarek Ramazan ayında insanların sinir katsayısını zorlamalarının yanı sıra, bir takım kimselerin insanlıktan çıktıklarını alenen görüyoruz. Yeni sezonda formamızı giyecek olan sporcuya karşı bir linç kültürü oluşturulmasının yanı sıra habercilik adı altında yapılan terbiyesizliğin haddi hesabı yok. Bunun tek bir sebebi, yıldız oyuncunun cinsel tercihi olması ise 2012 Türkiyesinde acınacak bir durum. Yapılan karalamanın tek bir kelime ile izahı var; iğrençleşmek!

Yeni sezonda Galatasaray kadın basketbol takımının formasını giyecek olan Belçikalı yıldız oyuncu hakkında bir karalama kampanyası aldı başını gidiyor. Basketfaul sitesinin önayak olarak başlattığı bu linç hareketi nasıl ve nedendir bilinmeyen bir şekilde "Türk gelenek ve göreneklerine aykırı" olarak yorumlanırken, oyuncunun Türkiye'de yaşamasının genç kızları tahrik edici bir unsur olacağından bahsediliyor. Daha önce ülkemizde mücadele etmiş bir çok eşcinsel sporcu bulunurken bunlara tek kelime bir yazı yazmayanların konu Galatasaray kadın basketbol takımının yeni yıldızı olunca ses çıkartması pek bir manidar, bunu da not düşelim. 

"Türkiye'de ırkçılık yoktur!" diyerek ırkçılığın dik alasını yapanlar, "Türkiye'de ayrımcalık yoktur" yalanıyla ayrımcalığın dibine vurmaya devam ediyor. Kendilerini basketbol sitesi zanneden bir kesimin bu habere ve linç kültürüne önayak olması ayrı bir ironik durumken, belli bir kesimin ve kafa yapısının sembolize edildiği medya organının bu haberlere çanak tutması, oyuncuyu aşağılaması ve "doğaya aykırı" olarak tanımaldığı çocukların Türkiye'ye gelmesinden rahatsız olması son derece rahatsız edici bir boyuta ulaşmış durumda. Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, kimsenin cinsel tercihi, aile yaşantısı veya kişisel tercihleri kimseyi ilgilendirmeyeceği gibi dışlama, ötekileştirme ve hedef gösterme hakkını kimseye tanımamaktadır. Habercilik oynadığını zannedenler insanları saçma sapan konulardan ötürü hedef gösterdiklerinin farkında olmalarını umuyoruz, fakat bu inceliği gösterecek kapasitede olmadıklarını biliyoruz.

Bu ülkede 15 yaşındaki kızların 'zorla' evlendirildiğini, 13 yaşındaki kızların 'kendi istekleriyle' tecavüze uğradıklarını hatırlatmaktan ziyade, tüylerimiz diken diken olarak bu konular hakkında verilen kararları hatırlıyoruz. Bu tür konularda insanlıktan nasibinin almamış mahlukatlar 'sapık' damgası yemezken, 13 yaşındaki kız çocukları 'teşhirci' damgasını yerken, kişisel tercihi doğrultusunda bir bayanla birliktelik yaşayan sporcumuza 'sapık' muamelesi yapılması kabul edilemez bir durumdur. Kimsenin cinsel tercihi kimseyi ilgilendirmez dedik, ama bir takım kimseler -beyinlerinde örümcek ağı olduklarına inandığımız- bu duruma "Türk gelenekleri dahilinde" müdahil olmaya çalışmış durumdalar, utanma duygularını kaybetmiş olarak.

Galatasaray kadın basketbol takımının yeni transferi Ann Wauters hakkında son günlerde çıkan haberler terbiyesizlik sınırlarını zorlamakla kalmamış, iğrençliğin nirvanaya ulaştığını ve bununla birlikte bu tür haberleri kaleme alan kişilerin karakterlerini net olarak görmemizi sağlamıştır. İnsanların cinsel tercihlerini yargılamak kimsenin haddine olmadığı gibi, bunun adı habercilik veya editörlük değildir. Bunun adı olsa olsa utanmazlık ve insanlıktan çıkmak olur! İnsanların bu işten para kazandıklarını düşündüğümüzde, sizin düşüncelerinize karşı geliyor diye insanları linç etmeye çalışmak son derece büyük bir karaktersizlik örneği olduğu gibi, insanlıktan çıktığınızın göstergesidir.

Ann Wauters'ın özel hayatı hakkında çıkan haberleri kınıyor, kendisini editör zannedenlere bu tür haberlerin insanlıktan çıkmak olduğunu hatırlıyor ve terbiye sınırlarının dışına çıkmamaları konusunda bir kez daha uyarıyor, her ne şartta ne olursa olsun Ann Wauters'ın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz!

Saygılarımızla,
FCN Blog Ekibi

1 yorum:

  1. FIFA'nın son yıllardaki en büyük mottosu 'RESPECT'.. Irk,din,cinsel tercih neyse..Sporun ruhunda zaten her zaman eşitlik,adalet ve saygı olmuştur. Bu zaman zaman dünyanın her yerinde sekteye uğrayabiliyor, ama illa ki aklı selim davrananlar da çıkıyor. Wauters'in durumunda ise terbiyesizliği yapanların spor medyasından olması acı bir ironi. Ama bu sefer amaçlarına ulaşamazlar.. Çünkü karşılarında koskoca Galatasaray taraftarı var.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0