Ekrem Memnun ile sözleşme imzalandı.

 
Önümüzdeki sezon için yeni bir yapılanmaya giden Kadın Basketbol Takımımızda daha önce baş antrenörlük görevine getirildiği açıklanan Ekrem Memnun ile resmi sözleşme imzalandı. Son olarak Anadolu Efes'te yardımcı antrenörlük yapmakta olan Memnun ile 3 yıllık anlaşmaya varıldı. Resmi imza töreni Ali Sami Yen Arena'da yer alan Galatasaray Store'da yapılırken törende Şube Genel Koordinatörü Murat Özyer de hazır bulundu. Yuvasına döndüğü için mutlu olduğunu belirten Ekrem Memnun, büyük bir camiaya geldiğini ve kupalara ambargo koymak istediğini belirtti. Basın mensuplarının karşısına çıkan bu ikili imzalar atıldıktan sonra bazı açıklamalarda bulundu.


İlk olarak söz alan ise Murat Özyer'in açıklamaları şu şekilde oldu:

 "Herkese hoş geldiniz diyorum. Ekrem Hoca Türk basketbol kamuoyunun çok yakından tanıdığı bir antrenör, Galatasaray'da basketbola ve antrenörlüğe başladı. Yurt dışında tecrübesi oldu. Erkeklerde uzun seneler Euroleague'de çalıştı, baş antrenörlük yaptı birinci ligde. En son şampiyon olan kadın takımımızın da antrenörüydü. Dolayısıyla eski ruhu tekrar geri getirmek için baş antrenörlük aramızda olacak, bugün de imza töreni gerçekleşiyor. Taraftarımızla, kulübümüzün bütün organlarıyla beraber bu sene kadınlarda özlenen sonu her tarafta yakalamaya çalışacağız. Bu sezon kupalarla dolu olacak inşallah. Sözü fazla uzatmadan Ekrem Memnun'a da tekrar hoş geldin diyorum"

Daha sonra söz alan Ekrem Memnun'un düşünceleri ise şu şekildeydi:

 "Açıkçası birincisi heyecanlıyım, ikincisi gururlu ve mutluyum. Basketbola başladığım, büyüdüğüm kulübüme çok önemli olduğunu bildiğim bir takımın başına tekrar döndüğüm için gururluyum, mutluyum. Heyecanlıyım, büyük hedeflerimiz var, bunu yapabilecek takımımız var, organizasyonumuz var. Buraya gelmemde en etkili faktörlerden biri de kulübün kazanma yönünde bir motivasyonu olmasıydı."

 "Basketbola Galatasaray'da başladım, ilk görevim kadın basketbol takımının asistan koçluğuydu. 20 yaşında Betsy Ann Bailey'nin yardımcısıydım. Galatasaray'ın basketboldaki her kademesinde çalıştım, çok iyi arkadaşlıklarım oldu, hala da devam ettirmekteyim, hayatta en yakın arkadaşlarım kulübün içinden insanlar, birlikte büyüdüğümüz insanlar, bize basketbolu sevdiren insanlar. Hayatımda Galatasaray'ın çok büyük bir yeri var."

"Basketbol olarak  ciddi savunmaya inanan bir insanım. Amacım elimizdeki oyuncuların profiline uygun bir savunma oturtmak,  homojen bir basketbol oynatmayı planlıyorum. Ama şu aşamada takımın tamamını görmem lazım, beraber çalışırken nasıl reaksiyon göstereceklerini görmem lazım. Bir kısım oyuncular olimpiyat milli takımında, WNBA'de oynayanlar, ülkesinin milli takımında olanlar var, sakat oyuncularımız var. Olimpiyat dönecek oyuncularla 27 Ağustos'ta sezonu açıyoruz. Burada olan genç arkadaşlarla yaklaşık bir aydır çalışıyoruz. Kağıt üzerinden, kafamızda baskılı bir savunma planı var, hücumda da mümkün olduğu kadar kolay sayı bulmaya çalışacağız. Ne tür bir basketbol oynayacağımız oyuncular belirleyecek.''

"Bu kadronun böyle olduğunu bilerek kabul ettim görevi. Büyük kısmı kurulmuş bir takımdı. Alınabilecek yerli oyunculardan Nevriye'yi kadromuza kattık. Basketbol anlamında da, liderlik anlamında da bize büyük katkılar yapacağını düşünüyorum. Bunun dışında fark yaratacak yerli oyuncular serbest değildi, kontratı devam ediyordu. Mevcut yerli oyuncularımız da Türkiye'nin ilk beşinde yer alıyor. Genç oyuncu da çıkarmak istiyoruz açıkçası. Yasemen, Ayşe gibi. Onlara da yer açmak istiyoruz. Bir şanslı hak ediyorlar, milli takımlar alt kategorilerinde çok başarılı olmuş isimler, tabii ki performansları belirleyici olacak. Yabancı oyuncuya gelince; zaten Wauters, Fowles ve Torrens kadroda bulunmaktaydı. Dünya çapında fark yaratabileceğini düşündüğümüz oyuncuların çoğunun kontratı vardı, Augustus gibi. Taurasi takımdan ayrıldı. Bize çok katkı vereceğini düşündüğümüz birkaç pozisyon oynayabilen iki oyuncuyla anlaştık; Lyttle ve Whalen. Takımımıza derinlik kazandıracaklar. Whalen, bir iki pozisyon oynayabilen, benim çok inandığım bir oyuncu. Kazanan bir takımın lideri olabilecek bir isim. Uzun rotasyonunda çok alternatifimiz var. Bahar üç veya dört oynayabilir. Sancho birkaç pozisyon birden oynayabilir, korkunç bir atlet. Oyununu sürekli yukarı taşıyor. Bizim için bu kadro bir handikap değil kazanç olabilir, çok çeşitli varyasyonlar, değişik kombinasyonlarımız olabilir. Takım olarak ne yapacağımıza bakacağız, kimin ne pozisyon oynadığının bir önemi yok. Teknik özelliklerin yanı sıra karakterleriyle ilgileniyorum oyuncuların. Evet, güçlü bir kadromuz var. Sakatlıkları süren oyuncular var, nasıl dönecekleri çok önemli. Genç oldukları için iyi bir geri dönüş yapacaklarını umut ediyoruz Gülşah ve Alba'nın. İspanyol oyuncu rehabilitasyon aşamalarını tamamladı. Kondisyoner eşliğinde salonda şut atıyor, küçük yön değiştirmeler yapıyor. Topla çalışmaya başladı. Barcelona'nın kondisyoneri ve doktorlarıyla çalıştı. Önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getireceğiz. Doktorlarımız da görecek, tedavinin bundan sonrası için beraber bir karar verilecek. Takımın yapısına bakınca dış oyuncuda açıklık gözüküyor. Alba'nın aşağı yukarı bütün maçlarını seyrettim antrenörlüğe geldikten sonra. Dünya çapında bir yetenek. Onun için limit gökyüzü. Planlarımızda önemli bir yeri var, büyük beklentiler içerisindeyiz. Bu sene takım olarak ulaşacağımız noktalarda Alba belirleyici olacak" 

 "Amacımız Euroleague ve Türkiye liginde de yarışabileceğimiz en güçlü takımlarla sonuna kadar mücadele edebilmek. Takım oyunundan bahsediyoruz. Hiçbir zaman iki oyuncu etrafına kurulan bir düzene inanan bir antrenör değilim. Birlikte, en iyi şekilde oynayabileceğini düşündüğümüz insanları bir araya toplamaya çalışıyoruz. Elimizde bir kadro var ve bana göre başarılı. Güçlendirmeye çalışacağız. Uzunlarda belki de dünyanın en iyi rotasyonuna sahibiz. Çok atlet ve tecrübeli, ideal bir rotasyonumuz var. Kısalarda da Alba'nın sakatlığı düşündürücü. Çeşitli hamlelerle bunu güçlendireceğiz. Sezon içerisinde mutlaka ilerleme gösterecek oyuncular olacaktır. Ayşe ve Yasemen de öyle, ben bu iki oyuncuya inanıyorum. Milli Takım'ın dört oyuncusu bizde. Bir kaygım yok.  Gülşah ve Alba'nın çok döneceğini umuyoruz, bir aksilik olursa bakacağız. Beklentileri biliyoruz. Kadın basketbolunda bu dünyada şu an benden daha çok şampiyonluk isteyen yoktur herhalde. Bu yönden ekibime çok güveniyorum. Yıllarca çok büyük transferler yaptık, ben antrenörken de yaptık. En düşük bütçeli, en az transfer yaptığımız takımımızla Euroleague'de üçüncü olduk. Ama en inançlı, en takım gibi takımımızdı. Amacımız savaşan, gerçekten şampiyon olmak isteyen bir takım yaratmalıyız mevcut oyuncularımızla. Sadece Türkiye Ligi şampiyonluğu değil Euroleague'de de çok büyük işler yapmak istiyoruz. Bizim geleneğimiz Avrupa'dır. Öncelikler biraz değişmiş olabilir. Mutlaka bu alanda da liderliğimizi geri almak istiyoruz, bu konuda aşırı motiveyiz"

Ekrem Memnun'a yuvasına hoşgeldin diyor ve üstün başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0