Özge Yavaş resmen Galatasaray'da..

Yeni sezon öncesi teknik ve idari yapıda yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray kadın basketbol takımı kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce kadrosunu Ann Wauters, Sancho Lyttle ve Nevriye Yılmaz gibi önemli isimlerle güçlendiren Galatasaray kadın basketbol takımının yeni sezon öncesi dördüncü transferi geçtiğimiz sezona Optimum Ted Kolejliler'de başlayan fakat kiralık olarak Burhaniye Belediyesi forması altında sezonu noktalayan 1991 doğumlu oyunkurucu Özge Yavaş oldu.

27 Haziran 1991, Konak doğumlu olan genç oyuncunun basketbol kariyeri profesyonel olarak Antalya Kolejliler takımında başladı. Akdeniz ekibinde zaman zaman genç takımda, zaman zaman A takımda görmeye alışık olduğumuz Özge'nin profesyonel basketbol hayatındaki ilk resmi sezonu 2007/8 sezonunda oldu. Çok genç yaşta TKB2L takımlarından Antalya Kolejliler forması altında mücadele etmeye başlayan Özge ilk sezonunda 16 maçta forma şansı bulurken, maç başına 30 dakika sahada kaldı. Kariyerinin ilk yıllarında ve çok genç yaşta olmasına rağmen önemli süreler bulan genç oyuncu istatistik hanesinde adının karşısına 18 sayı - 2.6 ribaund - 2.8 asist ve 2 top çalma yazdırmayı başardı ve tüm dikkatleri üzerine çekti. Altyapıdan oyuncu yetiştirememe konusunda sıkıntı yaşayan ülkemizde tüm beklentileri üst düzeye çıkartan genç oyuncu milli takımda çeşitli kademelerde forma giyen ve başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncunun süre bulması, forma şansı bulduğu takımında kalması en doğrusuydu. 2009/10 sezonunda Antalya Kolejliler forması altında TKB2L'de 14 karşılaşmada şans bulan genç oyuncu maç başına ortalama 36 dakika sahada kalırken istatistik hanesine 17.4 sayı - 4 ribaund - 6.7 asist ve 1.7 top çalma ortalamaları mücadele etti. Sezon sonunda ismi Galatasaray kadın basketbol takımıyla anılan genç oyuncu daha fazla süre bulacağı, kendisini geliştireceği ve oyununa katkı sağlayacağı için Tarsus Belediyesi ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Genç oyuncu için TKB2L'de gösterdiği etkili performansın ardından TKBL'de kendisini kanıtlama zamanıydı. Tarsus Belediyesi forması altında 2010/11 sezonunda mücadele eden genç oyuncu sezonu 25 maçla tamamlarken maç başı 16 dakika sahada kaldı. Bu karşılaşmalarda 3.4 sayı - 1.7 ribaund - 1.4 asist istatistiklerine ulaşırken, üst düzey basketbol ortamında da süre bulmuş oldu. Genç oyuncu sezon sonunda, geçtiğimiz sezon lige yükselme başarısı gösteren ve şu sıralar yardımcı antrenörlüğümüzü yapan Derya Özyer'in çalıştırdığı Optimum Ted Kolejliler takımı ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Sezona Ankara temsilcisini forması altında başlayan genç oyuncu 22 maçlık performansın ardından kiralık olarak Burhaniye Belediyesi'nin yolunu tuttu. Ankara temsilcisinde 22 maçta ortalama olarak 20 dakika süre alan Özge Yavaş bu karşılaşmalarda istatistik hanesine 4.8 sayı - 1.7 ribaund - 2.1 asist yazdırmayı başarırken, 6 maç forma giydiği Burhaniye Belediyesi'nde önemli istatistiklere imza attı. TKB2L'de mücadele eden Burhaniye ekibinde 6 maçta forma giyen genç oyuncu bu karşılaşmalarda 33 dakika süre alırken, istatistik hanesine de 13.6 sayı - 3.1 ribaund ve asist yazdırdı.

Yeni sezonda Galatasaray kadın basketbol takımının formasını giyecek olan Özge Yavaş'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0