Refik Arkan: Galatasaray istediği oyuncuyu alacak güçtedir..

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam eden Galatasarayımızda başkan yardımcısı Refik Arkan bugün yaptığı açıklamalarla önemli noktalara değindi. Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan başkan yardımcımız hedeflerin büyük olması için, yatırımın büyük olmasının altını çizerek Galatasaray'ımızın istediği oyuncuyu alacak güçte olduğunu belirtti. Felipe Melo transferi hakkında da açıklamalarda bulunan başkan yardımcımız Refik Arkan'ın tüm açıklamaları şu şekilde...


Biz uluslararası başarıları hedeflemiş bir camiayız. Bu başarıları elde etmek için de bu transferleri yapmak zorunludur. Avrupa'daki rakiplerimizin seviyesi belli. Onlarla mücadele edebilmek için bu transferleri yapmak şarttır. Yaptığımız transfer hamlelerini böyle değerlendirmek gerekir. Eğer büyük başarılar, büyük gelirler hedefliyorsak bunun yatırımını yapmak zorundayız.

Şampiyonlar Ligi'ne girişte ciddi bir bedel alıyorsunuz. Ayrıca her maçtan sonra aldığınız sonuçlara göre ilave ücret alıyorsunuz. Yan gelirlerde bunun yanında. Galatasaray'ın marka değerini yükseltmek gerekir. Marka değerimizi yükseltirsek sponsorlarımızın değeri de artar. Daha yüksek sponsorluk ücreti alırsınız. Dolayısıyla bu transfer harcamalarını yapmak, bu mücadeleye girmek kaçınılmazdır. Başarıyı elde etmek için bu yatırımları yapmak zorundaydık ve yaptık.

Biz zaten son transferler, Burak, Ambrabat, Hamit transferleri yapılmadan önce bunlarla ilgili planlamamızı yaptık. Bu mali planlama sonucu transferleri gerçekleştirdik. Futbolun gelirleri, futbolun maliyetlerini karşılayacak düzeye geldi. 2014 yılından itabaren futbolla ilgili hiçbir mali sorun yaşamayız. Burak konusunda gerçekleri herkesin bilmesi gerekir. Burak'ın Galatasaray'a gelme arzusu vardı. Kulübü oyuncunun Türkiye'de bir transfer yapmasını arzu etmiyordu. Fakat Türkiye'de transfer gerçekleşmeyince, oyuncu boşlukta kaldı; sonrasında döndü bizimle görüştü, biz de kendisini aldık. Trabzonspor'un bu kadar sert açıklama yapmasına anlam veremiyorum açıkçası. Ben Galatasaray - Trabzonspor dostluğunun bozulacağını sanmıyorum; fakat yöneticiler biraz daha dikkatli açıklamalar yaparlarsa yarın sıkıntıya düşmezler. Hamit bizim transfer listemizde olan bir oyuncuydu. Biz gereğini yaptık ve Hamit'i aldık. Herkes kendi değerlendirmesini yapabilir. Galatasaray Kulübü, bir oyuncuyu almak isterse alır. Melo, Galatasaray'da olmak istiyor. Menajeri, Juventus'u ikna etmeli; çünkü bir oyuncu bir yerde kalmak istemiyorsa onu orada daha fazla tutmanın anlamı yok. Oyuncu bizi istiyor. Hepimiz Melo'nun tekrar Galatasaray'a gelmesini çok arzu ediyoruz. Kimse merak etmesin. Öncelik Melo, olmazsa arkadaşlarımız alternatifler konusunda çalışmalarını canlı tutuyorlar, Melo olmazsa çok kısa bir sürede aynı kalitede bir oyuncuyu getireceğiz. Gündemimizde dünyaca ünlü bir forvet oyuncusu var. Başkanımızın böyle bir arzusu var. Teknik heyetimizle de bu konuyu görüşüp, 9 numara olarak tarif edebileceğimiz bir forvet oyuncusu gündemde. Berbatov'un menajeri size, oyuncunun Galatasaray'ı çok iyi tanıdığını söylemiş. Biz menajeri vasıtasıyla bu oyuncuyla daha önce görüştük. Bütün görüşmeler elimizde mevcut, bütün bunlara dayanarak teknik direktörümüz Fatih Terim bir tercih yapacak. Berbatov'da Galatasaray'ın alternatiflerinden bir tanesi.

2014 yılının futbol gelirlerinin de futbola harcanması gerekir. Amatör branşlarının yükü futbolun üzerine kalıyor; fakat artık futbol kendi bütçesiyle gelişmek zorunda. Ben size şunu söyleyebilirim ki, 2014 yılında Galatasaray'ın futbolla ilgili bölümünde en ufak bir sıkıntı olmaz. Bunları sağlayacak yapı hazır. Bundan sonra bütün yoğunluğumuzu amatör branşlara vermek zorundayız. Artık futbolun gelirini amatör branşlarla paylaşmamız söz konusu olmayacak. UEFA'nın kuralları çok net. Buna uygun bir yapıya sahip olmalıyız. Biz de bunu yapıyoruz. Net söylüyorum. 2014 yılından itibaren futbolun gelirleri giderleri karşılıyor duruma geliyor. Bundan sonra bizim bütün konsantrasyonumuz, amatör branşlarda olacak.

Riva arazisi için Beykoz Belediyesi'yle yaptığımız görüşmeler sonrasında projeye bazı ilaveleri uygun gördük. Bir spor okulu, bir de üniversiteye tıp fakültesi için yer tahsisi konusunda bir proje oluştu. Bunun için görüşmelerimizi yapıyoruz. Ayrıca yabancılarla bir temasımız var. 3. köprü yolu da arazimizin yakınından geçiyor. Riva kısa zaman içerisinde cazibe merkezi olacak. Şehre çok yakın. Galatasaray'ın buradan çok iyi gelir elde etmesi gerekir. Aynı şey Mecidiyeköy arazisi için de geçerlidir.

Borçlarımızda azalma söz konusu. Eskiye nazaran daha düzenli bir duruma geldi. 1 sene zarfından bunu da çözmemiz gerekiyor. Nakit akışımızı istediğimiz noktaya getirdiğimiz vakit, bu konuda çok daha rahat olacağımızı söyleyebilirim.

Türkiye'deki başarılar bizim camiamız için sadece bir pasaporttur. Asıl mücadelemiz olan Avrupa yarışmaları için. Uzun vadeli Avrupa'da uluslararası başarının peşinde, biz camia olarak bu hedefe kilitlendik.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0