Burak Eren ile üçleme.. (17)

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını tamamlayan ve sezonun ilk resmi karşılaşmasında Süper Kupa finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi baştan sona üstün bir oyunla 3-2'lik skorla mağlup eden Galatasarayımızda yüzler gülüyor. Geçen sezon başlattığımız "Burak Eren ile üçleme.." konseptli yazılara bu sene devam edeceğimizi belirtmiş ve konuk yazarımızdan sezon öncesi transferlerimize dair yorumlar almıştık. Yeni sezonun ilk resmi maçında dikkat çeken Umut Bulut'un performansının yanı sıra, Engin Baytar'ın kırmızı kartının da yer aldığı Galatasaray üçlemesi sizlerle.. İyi okumalar.

Kupayla Biten, Kupayla Başlayan
Süper Kupa maçının önemi rakibin Fenerbahçe olmasından kaynaklanmakta, yoksa bu Süper Kupa maçına bakış açımız çok farklı olurdu. Önemli bir sınav tabii, şampiyonluğun en büyük favorisi olan iki takım birbirini test ediyor. Melo'nun eksikliğinde nasıl bir orta saha kurgulanacağı, Elmander & Umut Bulut ikilisinin uyumu, Ujfalusi'nin yokluğunda Dany derken maç başında sorduğumuz soru sayısı oldukça fazlaydı ama alınan cevaplar umut verici. Fenerbahçe'nin net bir orta saha eksiği var, özellikle de oynadıkları bu kurguda, bunu açık açık gördük. Hamit Altıntop'un piyasada olmadığı, Melo'nun da oynamadığı bir maçta net bir şekilde orta sahada rakibini ezdi Galatasaray, üstelik 10 kişi kaldığı dönemde de bu böyle devam etti. Hamit Altıntop'un orta sahanın göbeğinde daha etkili olduğunu düşünüyorum bu arada, onun adına maç Aydın Yılmaz sağ tarafa geçtikten sonra başladı. Asıl önemli nokta ise, Fenerbahçe stoperlerinin, Yobo'nun da yokluğunda top kullanmakta yaşadığı büyük sıkıntılar ve Elmander ile Umut Bulut'un ön tarafta yapacakları baskı. Elmander, hücum anlamında kötü bir maç yaşadı ama önde yarattığı baskı önemliydi ama farkı yaratan isim Umut Bulut oldu. Çünkü onun hücum performansı bu maçta belirleyici unsur oldu ve atılan üç golde de imzası var. Selçuk İnan'ın çok iyi anlaştığı Melo olmamasına rağmen oynadığı bu rahat futbol, Umut Bulut'u da hücum performansı anlamında üst noktalara taşıyan diğer bir etken. İşin özeti, sezona kupayla, Fenerbahçe'yi yenerek başlamak güzel. 10 kişi kalmamıza rağmen oyundan düşmeyen, aksine Amrabat'ı da oyuna alarak takımını hücuma taşıyan, devamında Aydın Yılmz hamlesi yapan ve bu maçtaki teknik direktör farkını ortaya koyan Fatih Terim'e ise büyük bir alkış.

Futbolcuyu Kaybetmek Kolay, Kazanmak Zor
Engin Baytar'ı az çok tanıyoruz. Sorunlu futbolcu imajıyla geldi Galatasaray'a. Fatih Terim sever böyle futbolcularla uğraşmayı, onları kazandırmayı. Engin Baytar da geçtiğimiz sezona bakınca Sivasspor maçı haricinde kazanılmaya yönelik bir görüntü çizdi ama hakeme yaptığı bu hareket onun kariyerinde silinmez bir eşik oldu. Futbolcu kendisini değil, önce takımını düşünmeli. 2-2 olmuş maç, karar ne kadar yanlış olursa olsun, Dünya'nın en kötü hakem performansı izlenilsin farketmez, o hareketi yapamazsın. Takımını yalnız bırakman bir yana, kendini de yakıyorsun, arkadaşlarının emeğine hançer vuruyorsun. Büyük bir ceza geliyor şimdi, 5-10 maç arasında bir ceza bekliyorum, artı olarak Terim'in de bir yaptırımı olacak. Ama cezasını çekip dönecek, futbol hayatı bitti gibisinden yorumlar dahi okuyorum, bunlar da saçma. Üzüldüğüm asıl nokta şu ama, kupa töreni sırasında Engin Baytar en çok sevinen futbolcu, yüzünde gram mahçubiyet yok ve aklıma 2000 UEFA Finali geldi. Hagi kırmızı kart yedi ve kupa töreni sırasında gerçek anlamda yüzü hiç gülmedi, o mahçubiyeti okuduk onun suratında, Engin Baytar'da ise bu yoktu. Umarım hatasının farkındadır ve kendisine eğer bir şans daha verilecekse bunu doğru kullanır. 

Fark Yaratan; Umut Bulut
Elmander ile Umut Bulut'un birlikte yaratacakları baskı Fenerbahçe maçının kilit noktası olacaktı ve öyle de oldu. Bu ikilinin birlikte yarattığı sinerji Fenerbahçe savunmasını hataya zorladı ama Elmander'in hücum performansı o kadar da verimli değildi. Buna rağmen Umut Bulut, maçın başında atması gereken bir golü kaçırmış olmasına rağmen moral olarak düşmedi ve attığı iki gol, yaptırdığı penaltıyla da maçın adamı oldu diyebiliriz. Bu maçın gösterdiği bir durum da şu, Umut Bulut'a sadece Elmander'in alternatifi gözüyle bakamayız, kendi farkını mücadelesiyle yaratan bir futbolcu. Transferini çok istediğim bir futbolcuydu, transfer olma sürecinde de yazmıştım, bu sezon onun sezonu olabilir ve Burak Yılmaz'ın da rotasyona giymesiyle blrikte çok iyi bir forvet rotasyonu sağlamış olacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0