Fatih Terim: Süper Kupa'yla başlamak önemliydi..

TFF Süper Kupa finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi baştan sona üstün bir oyunla 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan takımımızda teknik direktörümüz Fatih Terim, karşılaşma sonrasında hem canlı yayın röportajında hem basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sezona böyle bir kupayla başlamanın önemli olduğunu dile getiren İmparator, takım olarak disiplinden kopmamalarının başarıyı getirdiğini belirtti. Karşılaşmanın hakemine yönelik hareketi doğrultusunda kırmızı kart gören Engin hakkında da açıklamalarda bulunan İmparator Fatih Terim'in tüm açıklamaları şu şekilde...

Rakibimizi tebrik ediyoruz. Geçmiş olsun, birimiz kazanacaktık. Avrupa Kupaları'nda ve önümüzdeki sene ligde Fenerbahçe'ye başarılar diliyoruz. Erzurum'a teşekkür ediyoruz. Heyecanlı bir maç oldu. Sezon başında kimse böyle bir heyecan beklemiyordu ama adeta lig maçı gibi oldu.Lig başlamamasına rağmen çok ciddi çekişmeli güzel bir maç oldu. Maç gitti, geldi, her şeyin içinde olduğu bir maç oldu. Birimiz kazanacaktık biz kazandık oyuncularımı kutluyorum. 10 kişi kalmamıza rağmen iyi mücadele ettiler. Şampiyon olduktan sonra bu kupa da çok önemliydi. Sürdürebilir başarıyı devam ettirmek olan hedefimizi, kupayı alarak gerçekleştirmiş olduk. 10 kişi kaldığında ne yaparız diye düşündük, ama oyunu hep önde götürdük. Özellikle 1-0’dan sonra koparabilirdik, müsait golleri atamadık. Sezon öncesi çok önemli bir test bizim için

En büyük tebrik oyuncularıma. Hiçbir zaman oyunun ciddiyetinden kopmadılar. Engin'in gayri ciddiliğine rağmen oyuncularım ciddi davrandılar. Yılmadılar, disiplin içinde devam ettiler. Sezona kupayla başlamak daha bir anlamlı. Futbolcularımı kutluyorum. Sayın başkanımızı sevindirdiğimiz için çok mutluyum. Bizim zaten prensiplerimizde sürdürülebilir başarı var. Bu kupa da o manada bizim için çok anlamlı oldu. Hayırlısıyla yeni sezona başlıyoruz. Tüm kulüplerimize buradan başarılar diliyorum.

Umut Bulut Fransa'da 1 senede futbolunu buralara çekmedi. Umut Bulut'a emek veren birçok insan var. Fransa Umut'u değiştirmedi. Umut böyle olduğu için Fransa'ya gitti. Yürekli, istiyor ve de güçlü bir oyuncu. İnşallah bu performansını devam ettirir. Ben belki maçın adamı olarak düşünmüyorum ama önemli oyunculardan birisi olduğunu söyleyebilirim.

Maçtan sonra hemen bir karar vermek yanlış olur ama tam da net göremedim olayları. Onun için Engin'in yaptığı hareketin doğru olmadığını kabul edelim. Kimseyi bir kalemde silmeyiz, Engin sevapları fazla olan bir oyuncu. İnsanları kaybetmek çok kolaydır. Ama bu hareketinin doğru olmadığını, hangi şekilde ifade edilmesi gerekirse o şekilde ifade edeceğiz. Maçtan sonra pozisyonu bir izleyelim, yatalım. Sabah daha sağlıklı bir karar veririz. Bizim niyetimiz ceza vermek değil, kazanmak. Ama bazen gözler, bakışlar bile çok ağır bir ceza olabilir.

Birçok arkadaşımız Melo, Burak, Ujfalusi gibi olmayan oyuncuların yerine oynayan oyuncular onların eksikliğini hiçbir zaman hissettirmedi. Oyuncuların performans olarak birbirine çok yakın olması, bir rekabete götürecektir. Bu da bize pozitif olarak dönecektir. Bunu görüyorum. Rüya takım geliyor tabirlerinden hiç hoşlanmıyorum. Ayağımızı yerden kesmemeli, ayağımıza yere sağlam basmalıyız. Koşan ve mücadele eden takım her zaman iyidir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0