Felipe Melo de Carvalho resmen Galatasaray'da..

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak formamızı giyen ve şampiyonluğun mimarları arasında yer alan Brezilyalı ortasaha oyuncusu Felipe Melo de Carvalho yeni sezonda da kiralık olarak Galatasaray forması giyecek. İtalyan kulübü Juventus ile uzun süredir süren pazarlıklar sonucunda 1.750 milyon euro kiralama bedeli ve 6.5 milyon euro satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanan 29 yaşındaki yıldız oyuncu yıllık 2.9 milyon euro net ücretinin yanı sıra maç başına 25bin euro ücret alacak. Felipe Melo'yu ekstradan tanıtmaya gerek var mı, bilinmez ama geçtiğimiz sezon başında yazdığımız analiz yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Konuk yazarımız Burak Eren tarafından Felipe Melo transferinin yorumunu sayfanın devamında bulabilirsiniz.


Felipe Melo de Carvalho
Süreç çok uzadı farkındayım, sıktı da hatta. Çoğumuz da soğuduk bu durumdan. Melo'nun Galatasaray'dan öte parayı düşünüyor düşünceleri de doğdu. Şunu ekleyelim ama, geçen sezonu müthiş geçirmiş, takımın olmazsa olmazlarından biri olmuş ve yıllık 3.5 milyon avro kazanan bir futbolcudan bahsediyoruz. Maddi anlamda da fedakarlıklar yaparak takımda kaldığını unutmamak lazım. Bu işin Juventus ve Melo'nun Hamit Altıntop vari menajer ayağı da vardı. Tüm bunların arasında da süreç çok tıkandı, uzun sürdü ama sonunda bitti. Melo da aslında bu paraları başka yerde kazanamayacağının farkında, fedakarlık yaptığı ücret bile bunu gösteriyor ama Melo da Galatasaray'da kalmak için çok çabaladı. Geçen sezon ''kumar'' adı altında yaptığımız bir transferdi ve bu sezon ise onun yerine başka bir orta sahayla anlaşmak kumar olacaktı. Doğru bir politika uyguladı Galatasaray ve istediğini aldı. Geçtiğimiz sezon misali uyum sorunları yaşanmayacağı için transferin geç bitmiş olmasına pek katılmıyorum. Ayrıca sürekli onun tatil fotoğraflarını gördük durduk, Dünya turu attı adam bir anlamda ama fizik güç birinci önceliği olan bir futbolcunun da tatil sürecinde bireysel antreman yapmamış olmasına ihtimal vermem, mutlaka çalışmıştır. Şu da var, müthiş bir transfer sezonu geçirdiğimiz şu dönemde yüzlerin hala gülmemesinin nedeni Melo'nun transfer edilmemiş olmasıydı ve Melo'nun da takıma katılmasının ardından belki bir sol bek daha alınsın diyor ve transferin burada kapatılmasını diliyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0