Maç Öncesi | Süpper Kupa!

Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olarak geçtiğimiz sezonu tamamlayan Galatasarayımız, yeni sezonun ilk resmi maçında geçen senenin Türkiye Kupası şampiyonu ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak. 2006 yılından itibaren beş yıl aralıksız olarak yapılan Süper Kupa organizasyonu geçen sene yaşanılan şike skandalı nedeniyle gerçekleştirilememişti. 12 Ağustos Pazar günü Yeni Erzurum Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmanın santra vuruşu 20:55'te yapılacak, mücadele ATV'den naklen yayınlanacak. Karşılaşma öncesi iki takımın son durumu, maç öncesi bilgiler ve mini analizler, istatistikler şu şekilde...

İKİ KERE ŞAMPİYON !
Galatasarayımız hatırlayacağınız ve hiç unutmayacağınız gibi geçtiğimiz sezon malum sebeplerden ötürü, sırf yayıncı kuruluş zarar görmesin diye, Süper Final saçmalığıyla birlikte ligi 40 hafta üzerinden oynatanlara uzun süre akıllardan çıkmayacak bir cevap vermişti. Süper Lig'de normal sezonun bitimine üç hafta kala liderliğini (ve dolayısıyla şampiyonluğunu) Kadıköy'de ezeli rakibi karşısında ilan eden Fatih Terim'in öğrencileri kendilerine karşı oynanılan türlü oyunlara rağmen yine şampiyonluk kupasını Kadıköy'de kaldırıyordu. Süper Final'in son haftasında ezeli rakibinin sahasında istediğini elde eden takımımız 2011-2012 Spor Toto Süper Lig ve Süper Final'in şampiyonu olarak Kadıköy'de şampiyonluk turunu atıyor, karanlıklar içinden bir güneş gibi parlıyor ve şampiyonluk kupasını havaya kaldırıyordu. Biz şampiyonluğumuzu kutlarken birileri o sırada çimleri suluyor, kendi marşlarını yüksek sesle dinletmeye çalışıyor ve hepsinden beteri stadyumun ışıklarını kapatıyordu. O anı görüntüleyen medya mensuplarının ekipmanları stadın ışıklarından daha fazlaydı, ama en önemlisi Galatasaray'ın karanlıkların içerisinden güneş gibi doğmasıydı. 

ŞAMPİYONLUK YARINLARA KALDI !
Süper Lig ve Süper Final'in şampiyon olarak tamamlayan takımımız 40 hafta boyunca kendisine atılmaya çalışılan çamurlara karşı taraftarıyla, yöneticisiyle, malzemecisiyle birlikte bir bütün, tek yürek olmuş gereken cevapları teker teker veriyordu. Geçtiğimiz sezon sadece bir derbi kaybeden takımımız Süper Final saçmalığında da dört puanı çalınmasına karşın şampiyonluk kupasını kaldırıyordu. Kendisine karşı yapılan her türlü provakatif harekete (golden sonra ağlama işaretleri, maçtan sonra köpek taklitleri) cevap vermiyor, sadece işini yapıyordu Fatih Terim'in öğrencileri. Verilecek bir cevap elbet vardı. Ama son sözü her zaman Galatasaray söylemişti, öyle olacaktı, şimdi sırası değildi. Taraftarıyla birlikte nasıl ve neden en büyük olduğunu kanıtlayan takımımız tek bir ceza dahi almamıştı. Kadıköy'de oynanacak olan son maç öncesinde takımına sahip çıkan, bağrına basan ve kortejler halinde yolculuğa uğurlayan taraftarımız dünyada eşi benzeri görüşmemiş bir şekilde takımımızın yanında olduğunu hissettiriyordu. Deplasman yasağı nedeniyle orada olamayacaktı belki sarı-kırmızılı taraftar ama gönüller, akıllar, duygular ve ruhlar oradaydı. O yüzden söylemişti ya zaten takımın tümüne gönderdiği mesajla "gol attığında koşacak tribünün olmasa bile koy yüreğini kalbine!" diye. Kadıköy'de her türlü teröre rağmen 18.kez şampiyonluğuna ulaştı Galatasaray. Hemde iki kere! Galatasaraylı oyuncular başta olmak üzere, taraftarıyla, yöneticisiyle birlikte verilecek bir cevabı vardı. Şampiyonluk kupasıyla birlikte uzun yıllar akıllardan çıkmayacak bir görüntü, bir melodi kulaklarımızda bitiverdi. Yıllarca söylediğimiz "Şampiyonluk yarınlara kaldı" tezahüratı hiç bu kadar anlamlı olmamıştı. Köpek taklidi yapanlara, attığı golden sonra rakiplerine "ağlayın" mesajı verenlere en güzel cevap gelmişti. Galatasaray son sözünü söylemişti.

SÜPER KUPA'DA İLK KEZ..
2006 yılından itibaren uygulanmaya başlayan TFF Süper Kupa organizasyonunda ilk final maçını Süper Lig şampiyonu Galatasarayımızla birlikte Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş oynamıştı. Süper Kupa'nın ilk karşılaşmasında Almanya'da rakibi ile karşılaşan takımımız sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarında da yapılan TFF Süper Kupa organizasyonu geçtiğimiz sezon gerçekleştirilemedi. Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlarını karşı karşıya getiren organizasyonda Galatasaray ve Fenerbahçe hiç karşılaşmamıştı. Süper Kupa'nın son şampiyonu 2010 yılında Bursaspor'u farklı bir şekilde (3-0) mağlup eden Trabzonspor olmuştu.

HAZIRLIK ETABI: 5 GALİBİYET, 1 BERABERLİK
Yeni sezon öncesi hazırlıkları kapsamında 6 hazırlık maçı yapan takımımız bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 1 beraberlik alırken kalesinde sadece 2 gol gördü. İstanbul'da sezonu açan ve sadece Avusturya'da kamp yapan takımımız ilk hazırlık maçında Kirchbicl takımını 11-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, ikinci hazırlık maçında İstanbulspor'u 5-0'lık sonuçla mağlup etti. Florya'da konuk ettiği Konyaspor karşısında sahadan 6-1'lik skorla galip ayrılan takımımız Slovenya Ligi ekiplerinden Olimpia Ljubljana ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 1-1'lik sonuçla ayrıldı. Takımımız beşinci hazırlık maçında İtalyan ekibi Lazio ile İzmir'de karşılaşırken, rakibi karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Geçen sezon başlatılan "Sezon öncesi açılış maçı" kapsamında oynanılan hazırlık maçında Fiorentina'yı evinde ağırlayan takımımız bu karşılaşmada da rakibini 1-0 mağlup etti ve hazırlık etabını tamamlamış oldu. Oynadığı altı hazırlık maçı sonunda kalesinde sadece 2 gol gören takımımız rakip filelere toplamda 25 gol bıraktı.

ŞAMPİYON KADRO + 5 TRANSFER
Geçen sezon şampiyonluğa ulaşan kadrosunu korumayı başaran takımımız yeni sezon öncesinde güçlendirme çalışmalarında da önemli isimlerle sözleşme imzaladı. Şampiyon kadrosunu korumayı başaran takımımız yerli rotasyonu güçlendirmek adına Umut Bulut, Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz ile sözleşme imzalarken, yabancı rotasyona da Dany Nounkeu ve Nordin Amrabat takviyelerini yaptı. İskelet kadrosunu korumayı başaran takımımız böylece kale dışında tüm bölgelere takviye yapmış oldu. Felipe Melo'yu yeniden kiralık olarak kadrosuna katan takımımızda bu hamleyi transfer olarak saymıyoruz, çünkü Pitbull artık bizden birisi :)

EKSİK OYUNCULAR: BURAK YILMAZ VE TOMAS UJFALUSI 
Süper Lig ve Süper Final şampiyonu Galatasarayımızda haftasonu oynanacak olan Süper Kupa karşılaşması öncesinde herhangi bir sakatlık bulunmazken, geçtiğimiz sezonun son haftasında kırmızı kart gören Tomas Ujfalusi ve yeni transferimiz Burak Yılmaz bu mücadelede forma giyemeyecek. Süper Final'in son haftasında, şampiyonluk maçında ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart gören tecrübeli stoper oyuncumuzun yanı sıra, Trabzonspor forması altında ligin son haftasında Beşiktaş karşısında doğrudan kırmızı kart gören geçen sezonun gol kralı Burak Yılmaz cezaları gereğince bu karşılaşmada takım arkadaşlarını yalnız bırakacaklar.

GEÇEN SENE 1 GALİBİYET, 2 BERABERLİK, 1 MAĞLUBİYET
Geçtiğimiz sezon dört kez ezeli rakibi ile karşılaşan takımımız bu karşılaşmalarda bir galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet alırken, sezonun son maçı dışında rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyuyordu. Sezonun ilk derbisinde Türk Telekom Arena'da rakibine sahayı dar eden Fatih Terim'in öğrencileri tarihi bir farkı kaçırırken sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak gülen taraf oluyordu. Normal sezonun bitimine üç hafta kala Şükrü Saraçoğlu'nda rakibinin konuğu olan takımımız karşılaşmanın başında kalesinde iki gol görmesine karşın devam eden 75 dakikalık bölümde rakibine kendi evinde deplasman yaşatıyor ve maçı 2-2'e getirmeyi başarıyordu. Mücadelenin son dakikasında Baros'un üst direğin içinden dönen topu çubuklu formayı giyen oyuncuları ve taraftarlarına derin bir nefes aldırıyordu. Süper Final'in ikinci haftasında ezeli rakibini evinde ağırlayan takımımız yine maçın baştan sona tek hakimi olmasına karşın tarihi bir farkı kaçırıyor ve sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılıyordu. Bu karşılaşma ayrıca takımımızın geçen sezon kaybettiği ilk derbi anlamına geliyordu. Süper Final'in son haftasında ezeli rakibinin stadında "Şampiyonluk Maçı"na çıkan ekibimiz rakibi karşısında baştan sona kontrollü ve savunma anlayışlı bir futbol ortaya koyarak sahadan istediği golsüz eşitlikle ayrılıyor ve Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan ediyordu.

30 YILLIK HASRET BİTTİ: KUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE
Geride bıraktığımız sezon Süper Lig'de dokuz, Süper Final'de buçuktan bir puan arkamızda kalan Fenerbahçe, yalnızca kupada mutlu sona ulaşabilmişti. 30 yıllık hasreti sona erdiren Aykut Kocaman ve öğrencileri yeni sezon öncesinde Lig ve Kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren Süper Kupa maçında oynamaya hak kazandı. Türkiye Kupası'nın finalinde Bursaspor'u farklı bir skorla (4-0) mağlup etmeyi başaran sarı-lacivertli takım, hem normal sezonu hemde Süper Final'i ikinci sırada tamamladığı için Şampiyonlar Ligi öneleme turunda mücadele etme hakkı kazandı.

Hazırlık etabında sadece üç hazırlık maçı yapan sarı-lacivertli rakibimiz, ayrıca Şampiyonlar Ligi öneleme turunda da Romanya'nın Vaslui takımıyla karşılaştı. Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonunda zayıf rakibiyle iki resmi müsabaka oynayan Aykut Kocaman ve öğrencileri bu karşılaşma öncesinde böylece beş maç oynamış oldu. Romanya temsilcisi karşısında İstanbul'da oynanılan ilk maçta sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, rövanş karşılaşmasında rakibini deplasmanda 4-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Hazırlık maçlarında MTK Budapeşte ve Newcastle United takımlarıyla 1-1'lik skorla sahadan ayrılan ezeli rakibimiz Dinamo Tiblis takımıyla golsüz berabere kaldı. Hazırlık etabının son maçında Wisla Krakow ile karşılaşan sarı-lacivertli takım yoğun yağmur yağışı nedeniyle 15.dakikada yarıda kalan karşılaşmayı tamamlayamamıştı.

Geçtiğimiz sezon sarı-lacivert formayı giyen Emre Belözoğlu, Fabio Bilica, Issiar Dia, Reto Ziegler gibi isimlerle yollarını ayıran ezeli rakibimiz kadrosuna yeni sezon öncesinde Joseph Yobo, Milos Krasic, Dirk Kuyt, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal ve Salih Uçan ile sözleşme imzaladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0