Galatasaray ve Şampiyonlar Ligi..

Tarih 27 Ağustos 2008. UEFA Şampiyonlar Ligi öneleme turunda Galatasarayımızın rakibi Romanya temsilcisi Steaua Bucharest. İstanbul'daki ilk maçta rakibi ile 2-2 berabere kalan takımımız rövanş karşılaşmasında sahadan 1-0 mağlup ayrılıyor ve Şampiyonlar Ligi organizasyonuna veda ediyordu. Bu aynı zamanda Galatasaray'ın bir numaralı futbol arenasında son resmi karşılaşmasıydı. Aradan geçen sürede sadece iki kere UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösteren takımımız bir zamanlar logosunu oluşturan 8 yıldızdan birisiydi. Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan takımlar arasında ismi ilk sıraya yazılan Galatasaray aradan geçen dört sezonun ardından yine ait olduğu yerde, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

Dört sezon sonra yeniden Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan takımımız geçtiğimiz sezon Süper Lig'i şampiyon olarak tamamladığı için doğrudan gruplarda mücadele etme hakkını kazanmıştı. Dün gece oynanılan karşılaşmalar sonrasında grup aşamasına katılan 32 takım belli oldu. Bu aynı zamanda Galatasarayımızın muhtemel rakiplerinin de belli olduğu anlamına geliyordu. Dört sezon aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanan takımımız kura çekimine 3.torbadan katılacak. Avrupa'da puansız dönemleri geride bırakan ve kulüp sıralamasında 60.sırada yer bulan takımımızın bu sene olabildiğince puan toplaması gerekiyor. Galatasarayımızın mevcut olarak sıralamada 38.310 puanı bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi'nde takımların puanları belirlenirken, son beş yıl içerisinde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi organizasyonlarında elde ettiği başarılara göre puanlamalar yapılıyor. Şampiyonlar Ligi'nde yer alacağımız için, bu organizasyonun puanlaması hakkında bilgi vermek yanlış olmaz. Takımımız grup aşamasında yer bulduğu için 4 puanı hanesine yazdıracak. Grupta aldığı her galibiyet 2, her beraberlik ise 1 puan anlamına geliyor. Gruptan çıkmamız halinde takımımız 4 puan daha alacak. Çeyrek final, yarı final ve final organizasyonlarına çıkan takım 1 puan alırken, alınacak her galibiyet 2 puan olurken, beraberlikle 1 puan olacak. Buna ek olarak geçerli sezonda aynı ülkenin takımlarının Avrupa organizasyonunda topladığı puanlar doğrultusunda ek puan alınacak. Örneğin, takımımız geçen sezon Avrupa'da boy göstermemesine rağmen 1.020 puan almıştı.

Galatasarayımız kura çekiminde aynı torbada yer aldığı takımlarla eşleşmezken, aynı ülkenin takımları aynı grupta yer alamayacak. Yarın düzenlenecek törenle 32 takım dört takım halinde 8 gruba ayrılacak. Galatasarayımızın yer aldığı 3.torba ve kura çekiminde yer alacak diğer torbalar şu şekilde...

1.Torba: Chelsea, Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih, Manchester United, Milan, Porto, Arsenal
2.Torba: Manchester City, Schalke, Braga, Valencia, Benfica, Shaktar Donetsk, Zenit, Dinamo Kiev.
3.Torba: Galatasaray, Olympiakos, Ajax, Juventus, PSG, Lille, Spartak Moskova, Anderlecht.
4.Torba: Celtic, Borussia Dortmund, BATE, Cluj, Dinamo Zagreb, Malaga, Montpeiller, Nordsjaelland.

Yarın gerçekleştirilecek olan kura çekiminde camiamız adına hayırlısı olması dileğiyle.. Dönüyoruz o eski şanlı günlere!

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0