Zaferimizin 90.yılı kutlu olsun!

1922 yılının, Ağustos ayı. Takvim yapraklarında ayın 26'sı yazarken, günlerden Çarşamba.. 3 yıldır savaşan, bitap düşen ve son gücünü son saldırısına saklayan millet topyekün hareket ediyor, Dumlupınar'da tarihi bir zaferi kazanıyor, dört gün içerisinde düşman askerleri ülkeden kovmayı başarıyordu. Başkumandan, başkomutan, askeri deha ve Ulu Önder onurlu, gururlu.. 30 Ağustos'ta kazanılan zaferin ardından Mustafa Kemal'in önderliğindeki birliklerimiz Ege'nin kıyılarına düşman askerlerini kovalıyor, 9 Eylül'de tüm ülkeyi temizliyordu. Yunan askerlerine İzmir'den yüzmeyi öğreten kahraman millet Dumlupınar'da düşmana karşı destansı bir zafer kazanıyor, tüm tarih bu zaferi yazıyor ve Türk milleti son nefesine kadar bu ülkeyi kimseye vermeyeceğinin mesajını veriyordu. Sürekli kaybeden, esaret altında olan ve her savaştan sonra bitap düşen millet Sakarya Meydan Muharebesi'nin ardından Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nden de zaferle ayrılıyordu. Zafer hiç bu kadar anlamlı ve güzel olmamıştı.

Bugün 30 Ağustos 2012. Muhteşem zaferin 90.yılını kutluyoruz. Devlet erkanında kutlanmasa bile Atatürk'ün çocukları olarak, bayrağımızın ve milli değerlerimizin bekçileri olarak tarihimize sahip çıkıyoruz. Asın bayrağınızı camlarınıza, gurur duyun ecdadınızla.. Özgürlüğümüzün simgesi haline gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun. Nice 90'lı yılları görmek dileğiyle.. Yüzyıllarca yaşa, varol Türkiye Cumhuriyeti!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0