Şebnem Kimyacıoğlu resmen Galatasaray'da..

Yeni sezon öncesi kadrosunda ve teknik ekipte önemli değişikliklere giden Galatasaray kadın basketbol takımı başantrenörlük görevine Ekrem Memnun'u ve yardımcılığına ise Derya Özyer'i getirmiş, kadrosunu da Nevriye Yılmaz, Ann Wauters, Sancho Lytlle, Lindsay Whalen gibi isimlerle takviye etmişti. Kadro bu yeni isimlerin de eklenmesiyle son halini almış ve daha önce Murat Özyer tarafından başka transfer düşünülmediği belirtilmişti. Ancak sürpriz bir gelişme yaşandı ve takımımız yaklaşık 3 yıldır basketbola ara vermiş olan kısa forvet Şebnem Kimyacıoğlu ile sözleşme imzaladı.

29 Haziran 1983'te Amerika'da California'nın Santa Clara şehrinde dünyaya gelen Şebnem, basketbola küçük yaşlarda başladı. Pinewood High Scholl'da lise dönemini geçiren tecrübeli oyuncu daha sonra ülkenin en saygın üniversitelerinden olan Stanford'da eğitimine devam etti. Aynı zamanda burada basketbol oynadı ve kolej takımıyla birlikte NCAA'de mücadele etti. 4 sezon boyunca formasını terlettiği Stanford'da özellikle şutör ve skorer kimliğiyle dikkat çekti. Üniversitede olduğu süre boyunca İktisat Eğitimi alırken mezun olduktan sonra basketbolda devam etmeye karar verdi. Tecrübeli oyuncunun başarılarla dolu geçen Amerika'da basketbol kariyerinin ardından kariyerinin ilk yurtdışı transferi, ait olduğu topraklar oldu. 2005-06 sezonu için Beşiktaş'la 2 yıllığına anlaşan ve kariyerine burada devam eden Şebnem buradaki 2. sezonunda uzun süreli bir sakatlık geçirdi. Ancak sakatlığının etkilerini atlatması çok uzun sürmedi ve yavaş yavaş eski ritmini yakalamaya başladı. Beşiktaş'la sözleşmesi bittikten sonra ise Galatasaray ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği tek sezonda inişli çıkışlı bir grafik sergilerken zaman zaman iyi performanslar sergiledi. Ancak 2008 yılının Mart ayında Ceyhan Belediyesi ile oynanacak maçtan önce yapılan antrenman sırasında şanssız bir sakatlık daha yaşadı ve sezonu kapattı. Sakatlıkla kapattığı bu sezonun ardından basketbola ara veren ve akademik kariyerine yoğunlaşan Şebnem bir taraftan basketbol antrenörlüğü ile ilgili eğitim alırken, öte taraftan da hukuk okudu. Basketbolculuğuna oranla çok daha zengin bir CV'ye sahip olduğu akademik hayatını Amerika'da sürdürmekteydi. Son üç yıldır basketboldan uzak olan ve tamamen akademik kariyerine odaklanan yıldız oyuncu bu sene yeniden parkelere dönme kararı aldı ve Amerika'ya gitmeden önce formasını terlettiği camiaya imza attı.

Şebnem'in bir süredir deneme antremanlarına çıktığını biliyoruz fakat şuanda mevcut durumu nasıl, o konuda yorum yapmak biraz zor. Üç yıldır üst düzey basketbol oynamayan birisinden bahsediyoruz, rotasyonu genişletmek ve 2-3 pozisyonunda yer alan oyuncularımızı yedeklemek için kadroda olacağı aşikar. Dış şut tehdidi olan, mücadele etmeyi seven, şutuna güvenen ve bileği düzgün olarak yorumlayabileceğimiz bir oyuncu. Tabii biz bu yorumları kendisini en son parkede gördüğümüz dönemlere dair yapıyoruz, şuanda ne durumdadır bilinmez ama kendisinde taşıdığı yeteneklerin kaybolacağını zannetmiyorum. Fiziğinin iyi durumda olduğunu umut ediyor ve bu tercih doğrultusunda teknik heyete güvenmekten başka çaremiz yok. Parkeye en son çıktığında fiziği oldukça iyi görünüyor fakat bir takım hız-çeviklik problemleri yaşayan bir görüntüsü vardı.

Şebnem Kimyacıoğlu'na hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0