Hazırlık Maçı | Karışık sinyaller..

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Galatasarayımız, hazırlık maçında İtalyan ekibi Lazio'yu ağırladı. İzmir Atatürk Stadı'nda yaklaşık 60bin taraftarının önünde ve müthiş bir atmosferde sahaya çıkan Fatih Terim'in öğrencileri karşılaşmanın 15.dakikasında Johan Elmander'in ayağından bulduğu golle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. İtalyan ekibi Lazio karşısında takımımız adına hem olumlu hem de olumsuz işaretler ile karşılaştık.

Daha önce Galatasaray'ın oynamayı planladığı asimetrik 4-4-2 taktiğinden bahsetmiştik, dün İzmir'de sahaya çıktığımız taktik ise geçen sene sıkça gördüğümüz kanat özelliği olmayan dört oyuncudan oluşan orta saha ile oynanan 4-4-2 taktiğiydi. Amrabat'ın henüz kadroda olmaması nedeniyle geçen senenin kağıt üzerinde defansif yönü kuvvetli taktiğine dönüş yapılmasına rağmen takımın defansif etkinliğinde sıkıntı mevcuttu, bunun açık nedeni de gerçek kanat adamımızın olmamasının yanında aynı şekilde gerçek ön liberomuzun da olmamasıydı. Felipe Melo veya muadili bir oyuncunun hala kadroya katılamamış olması, otomatik olarak Terim'i bu konuda arayışa itiyor fakat eldeki hiçbir oyuncunun defansif özellikleri bu mevki için yeterli olmayınca zorlu rakiplere karşı sıkıntı çekmememiz imkansız hale geliyor. Ek olarak Hamit'in de formunun hala düşük olması nedeniyle dün gece Lazio hücum pres yapan forvet oyuncularımızı geçmekte orta sahamızı geçmekten daha çok zorlandı. Bu problemin kadro içinde çözümü yok, en kısa zamanda yüksek kalitede bir oyuncu kadroya katılmalı.

Orta sahadaki belirgin probleme rağmen hem defans hem de forvet hattı gayet umut veriyor. Defanstaki kemikleşmiş dörtlünün başarısı dün birkez daha öne çıkarken aralarına yeni katılan Dany'nin performansı da dikkat çekti. Dany çevik ve teknik kabiliyeti olan bir savunmacı, fakat ileri pas tercihlerinde daha dikkatli olmak zorunda. Defans için tek potansiyel problem Hakan Balta'nın tam iyileşmeyen sakatlığı gibi gözüküyor, ki bu seneki maç sayısı düşünüldüğünde buraya da bir transfer gerekebilir. Forvetteki Burak-Elmander tercihi ise beraber ilk maçlarında gayet mantıklı gözüktü. Elmander'in bitmek tükenmek bilemeyen enerjisi ve Burak'ın arkaya kaçmaya musait oyun stili bu ikiliyi ilk tercih yapacaktır. Arkadan gelen Necati-Umut alternatifi ve dün oynamasa da bu sene genel olarak daha hazır bir görüntü çizen Sercan Yıldırım da düşünüldüğünde Galatasaray bu sene ileride sıkıntı çekmeyecek.

Özet olarak Galatasaray dün Amrabat hariç elindeki AS kadroyu denediği ilk ciddi maçta güçlü rakibine karşı kale, defans ve forvette gayet hazır gözükse de, ön libero eksiği nedeniyle orta sahada özellikle defansif açıdan problem yaşadı. Bu problemin çözümü Fatih Hoca'da değil, GSK Yönetim'inde. İvedilikle kaliteli bir ön libero transfer edilirse bu sene Galatasaray'ın önü açık gözüküyor.

M.Yasin Çakmak

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0