STSL | İlk maç sendromu..

Spor Toto Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonu olarak sezona başlayan Galatasarayımız, sezonun ilk haftasında Kasımpaşaspor'u evinde ağırladı. Rakibi karşısında maçın ilk dakikalarında oldukça dağınık bir görüntü ortaya koyan takımımız devam eden bölümde kontrolü eline alarak skorda üstünlüğünü sağladı ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Galatasarayımıza galibiyeti getiren golleri Umut Bulut kaydederken, konuk ekibin tek golünü İlhan Eker kaydetti. Takımımız gelecek hafta ezeli rakibi Beşiktaş ile karşılaşacak..
 
Amrabat ve Melo'nun hazır olmadığı için yedek başlaması, Semih'in de sakatlığı nedeniyle kadroda olmaması takım kurgusunda bazı zoraki değişikliklere sebebiyet verdi. Sağ tarafta oynaması planlanan Hamit, Melo yerine ön libero başladı fakat bu bölgeyi ciddi şekilde yadırgıyor. Zaten bir sezon futbol oynamamış olmanın getirdiği doğal sıkıntı ve formsuzluğa bir de mevki problemi eklenince Hamit beklenenin çok altında performans veriyor. Kanatlarda oynayan Emre ve Aydın ise yeterli değil. Emre Çolak'ın zaten tamamen merkezi orta saha oyuncusu olması sol tarafta sıkıntı yaratıyor ama tamamen kanat oyuncusu olan Aydın'ın hala yetersiz olması sıkıntı ve üzüntü verici. Nitekim Fatih Hoca ilk yarım saatin ardından Emre'yi ortaya Hamit'i sağa alınca Hamit'in performansı kısmen düzelirken, Emre ise normalin çok üstünde performans vermeye başladı. Bunun sonucunda da 2. yarım saat içinde hem bol pozisyon hem de gol geldi.

Kasımpaşa'nın golü gelene kadar tamamen elimizde olan oyunun kontrolü golden sonra gelen şaşkınlık nedeniyle kaybedildi. Golde Dany'nin ciddi hatası var ki Dany maçın son dakikasına kadar seri hatalar yapmaya devam etti. Stoperin takım kurgusuna alışması vakit alabilir fakat Dany'de bir dengesizlik söz konusu. Bazen çok çevik ve olumlu haraketler yapsa da  ardından kullandığı hatalı toplar kalemize pozisyon olarak dönüyor. Dany'nin kesinlikle daha sakin olması lazım. Kalemizde gördüğümüz golün ardından gelen değişiklikler oturunca 85. dakika gibi tekrar baskıyı kurduk ve Umut'un golüyle 3 puanı almayı başardık. Umut'un gol vuruşlarından çok pozisyon alma başarısının bu denli yüksek olması sevindirici. Attığı iki golde de doğru yerdeydi. Elmander ile aynı özelliklere sahip olan Umut bu şekilde oynamaya devam ederse Johan'ı kesebilir ki Johan Elmander inanılmaz çalışkanlığıyla bu takımdan kesilmesi en zor oyunculardan biri.

İlk maçlar hep zordur ve puanları alan taraf olmak önemlidir. Bu nedenle kazanmak güzel. Önümüzdeki hafta oynayacağımız derbi maçında Melo ile Semih'in ve duruma göre de Amrabat ile Burak'ın kadroya girmesiyle mutlaka daha iyi bir Galatasaray göreceğimizi ve maçı kazanacağımızı düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0