Maç Öncesi | Açılış Maçı..

Yeni sezon hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Galatasarayımız taraftarıyla ilk kez buluşuyor. Ali Sami Yen Arena'da taraftarıyla birlikte sezon açılışını yapacak olan ve İstanbul'da tabir-i caizse görücüye çıkacak olan takımımız ezeli rakibimizle oynayacağımız Süper Kupa mücadelesi öncesi son hazırlık maçında İtalyan ekibi Fiorentina ile karşılaşacak. Yeni sezon öncesi altıncı ve son hazırlık maçına çıkacak olan takımımızın bu mücadelesi D-Smart'tan naklen yayınlanacak. 8 Ağustos Çarşamba günü saat 22:00'de oynanacak olan karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve maç öncesi yorumlar...

ŞAMPİYON TARAFTARINA "MERHABA" DİYECEK
Geçtiğimiz sezon sonunda Ali Sami Yen Arena'da taraftarıyla şampiyonluk kutlamasında son kez görüşen Galatasarayımız, uzun bir sürenin ardından ilk kez taraftarının karşısına çıkacak. Geçtiğimiz sezon Liverpool ile oynadığı açılış maçında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan takımımız, bu sezon açılış maçında da taraftarına olumlu sinyaller vermek istiyor. Yeni hedefler, yeni başarılar ve şampiyonluklar için zorlu bir maratona koyulacak olan Galatasarayımızda ayrıca bu maç öncesinde yeni transferlerin taraftara tanıtılması ve tabir-i caizse bir imza töreni yapılması gündemde yer alıyor.

YEPYENİ GALATASARAY
Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olarak yeni sezona hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, kadrosunda da bir takım değişikliklere gitti. Avrupa'da başarı hedefiyle yola çıkan Fatih Terim'in takımı transfer döneminde gücüne güç katarken bazı oyuncularıyla da yollarını ayırdı. Geçtiğimiz sezon mutlu sona ulaşmamızın ardından 10 yıldır formamızı giyen kaptanımız Ayhan Akman futbola veda ederken, sözleşmeleri biten Aykut Erçetin ve Servet Çetin ile yollarımız ayrıldı. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak  kiralık olarak Orduspor'da forma giyen Bogdan Stancu bonservisiyle birlikte mor-beyazlı kulübe gönderilirken, yine kiralık olarak Al-Nasr takımında forma giyen Pablo Pino bonservisiyle birlikte Mersin İdmanyurdu'na gönderildi. Kendisine kulüp bulması istenilen Kazım Kazım ise şu sıralar Westham United takımı ile deneme sürecinde kendisini göstermeye çalışıyor.

6 oyuncusu ile yollarını ayıran takımımız kadrosunu güçlendirme konusunda önemli hamlelere imza attı. Gaziantepspor'da forma giyen savunma oyuncusu Dany Nounkeu ile sözleşme imzalayan takımımız devam eden süreçte bonservisi Toulouse'da bulunan forvet oyuncusu Umut Bulut'u kiralık olarak kadrosuna kattı. Transferler bununla kalmadı ve iç transferde takım kaptanımız Sabri Sarıoğlu'yla birlikte Necati Ateş'in de sözleşmeleri uzatıldı. Transferlerine devam eden takımımız önemli transferlere sırasıyla imza attı. Real Madrid takımında forma giyen Hamit Altıntop'u kadrosuna katan takımımız, geçtiğimiz sezon Türkiye Liglerinin en golcü oyuncusu Burak Yılmaz'a da imzayı attırdı. Kayserispor takımında forma giyen Nordin Amrabat'ı da renklerine bağlayan takımımız ayrıca geçtiğimiz sezon Orduspor'da kiralık olarak forma giyen oyuncumuz Emmanuel Culio'yu da yeni sezon öncesi kadrosunda bulunduruyor.

FLORANSA'NIN MOR MENEKŞELERİ: FIORENTINA
Toscana bölgesinde yer alan Floransa'nın en köklü kulüplerinden Fiorentina'nın kuruluşu, 1926 yılına dayanıyor. Fiorentina Libertas ve Sportivo Firenze kulüplerinin birleşmesiyle ortaya çıkan Floransa Futbol Birliği bir nevi Floransa'nın dışında yer alan takımlara karşı güç birliği anlamına geliyordu. Bu isim bir yıl sonra Fiorentina Futbol Birliği olarak değiştirilirken, 2002 yılında da Fiorentina olarak değiştirilir. Floransa'nın önde gelen futbol kulübü olarak bilinen Fiorentina, yerel liglerde şampiyonluk yaşamasına karşın Inter-Juventus-Milan gibi devlerin arkasında kaldı. İtalya'da aynı şehrin iki takımları çeşitli nedenlerle kanlı bıçaklı olurken, Fiorentina bir nevi kendi içinde huzur ve dostluk ortamını sağladı. 1926 yılından bugüne kadar mücadele eden Mor Menekşelerin müzesinde 2 İtalya Ligi, 6 İtalya Kupası, İtalya Süper Kupası, UEFA Kupa Galipleri Kupası şampiyonlukları bulunuyor.

İç saha karşılaşmalarını 47.290 kişi kapasiteli Artemio Franchi Stadı'nda oynayan Fiorentina aslında bizlerin yakından tanıdığı bir takım. Teknik direktörümüz Fatih Terim'in bir dönem görev yaptığı İtalyan ekibi yaklaşık beş sene önce İtalya'da patlak veren Callipoli skandalı sonrasında küme düşmenin eşiğinden son anda kurtulmuştu. Diego ve Dalle Vale'nin sahibi olduğu mor-beyazlı takımın başkanlığını Mario Cognigni yaparken, teknik direktörlüğünü İtalyanların yıldız isimlerinden Vincenzo Montella yapıyor. Geçtiğimiz sezon oldukça kötü bir dönem geçiren Floransa ekibi topladığı 46 puan sonunda ligi 13.sırada tamamlamayı başarmıştı.

Takım kadrosunda Artur Boruc, Lorenzo De Silvestri, Manual Pasqual, Alessio Cerci, Stevan Jovetic, Juan Vargas, Adem Ljajić gibi isimleri bulunduran Floransa ekibi yeni sezon öncesinde kadrosunu Gonzalo Rodriguez, Facundo Roncaglia, Matias Fernandez, Mounir El Hamdaoui, Mattia Cassani ve Borja Valero ve Alberto Aquilani gibi isimlerle güçlendirdi. Geçtiğimiz sezon kadroda bulunan Alessandro Gamberini, Valon Behrami, Riccardo Montolivo, Amauri, Alberto Gilardino ve Houssine Kharja ile yollarını ayıran Floransa ekibi hazırlık döneminde oynadığı ilk maçında Hellas Verona takımı ile golsüz berabere kalmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0