Maç Öncesi | Roma'dan misafirlerimiz var.

Yeni sezon öncesi çalışmalarını sürdüren Galatasarayımız taraftarı önünde ilk kez sahaya çıkıyor. İtalyan ekibi Lazio'yu ağırlayacak olan takımımız ayrıca hazırlık maçları kapsamında ilk ciddi sınavını vermiş olacak. Galatasaray Bonus'un sponsorluğunda İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma yıllar sonra Avrupa'ya dönüş yapan Süper Lig şampiyonu Galatasaray için kelimenin tam anlamıyla prova olacak. 4 Ağustos Cumartesi günü İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma saat 22:00'de başlayacak ve D-Smart tarafından canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşma öncesi iki takım hakkında bilgiler, istatistikler ve maç önü..

4 MAÇTA ATILAN 23 GOL
Yeni sezon öncesi çalışmalarına İstanbul'da başlayan, ardından Avusturya'ya kampa giden takımımız ilk hazırlık maçını da burada Bölgesel Lig ekiplerinden Kirchbichl ile karşılaştı. Zayıf rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan takımımız 18 oyuncumuzun süre aldığı karşılaşmada sahadan 11-0'lık galibiyetle ayrıldı. Avusturya'da güvenlik ve emniyet gerekçesiyle Türk takımlarına karşı hazırlık maçlarına izin vermeme kuralı gereğince ikinci hazırlık maçını yapamayan takımımız burada yaptığı 10 günlük çalışmaların ardından İstanbul'a döndü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren Fatih Terim'in öğrencileri hazırlık döneminin ikinci maçında TFF 3.Lig ekiplerinden İstanbulspor ile karşılaştı. 22 oyuncumuzun forma şansı bulduğu bu karşılaşmada takımıımz sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrılırken, yeni transferlerimiz takıma uyum sağlamaya başlamıştı. Florya'da çalışmalarını sürdüren takımımız hazırlık döneminin üçüncü maçında eski adıyla Bank Asya 1.Lig, şimdiki adıyla TFF 1.Lig ekiplerinden Torku Konyaspor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı rakibimiz karşısında 22 oyuncumuz forma şansı bulurken, takımımız zayıf rakibi karşısında 5-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldı. Takımımız son olarak geçtiğimiz gün Slovenya'da deplasmanda Olimpija Ljubjlana takımı ile karşılaştı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

11 FARKLI OYUNCUDAN GELEN 23 GOL
Hazırlık döneminde oynadığı üç maçta rakip fileleri 23 kez havalandıran takımımızda skor paylaşımı tıpkı geçen sene şampiyonluk yolunda olduğu gibi burada da kendisini gösterdi. Hazırlık döneminin en golcü ismi attığı 5 golle yeni transferimiz Umut Bulut olurken, yıldız oyuncuyu attığı 4 golle genç oyuncumuz Sercan Yıldırım takip etti. Emre Çolak'ın üç, Necati Ateş, ve Aydın Yılmaz'ın ikişer gol kaydettiği hazırlık karşılaşmalarında Sabri Sarıoğlu, Çağlar Birinci, Sabri Sarıoğlu, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Berk İsmail Ünsal birer gol kaydetti.

YEPYENİ GALATASARAY
Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olarak yeni sezona hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, kadrosunda da bir takım değişikliklere gitti. Avrupa'da başarı hedefiyle yola çıkan Fatih Terim'in takımı transfer döneminde gücüne güç katarken bazı oyuncularıyla da yollarını ayırdı. Geçtiğimiz sezon mutlu sona ulaşmamızın ardından 10 yıldır formamızı giyen kaptanımız Ayhan Akman futbola veda ederken, sözleşmeleri biten Aykut Erçetin ve Servet Çetin ile yollarımız ayrıldı. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak formamızı giyen Felipe Melo eski takımına dönerken, geçen sezon kiralık olarak Orduspor'da forma giyen Bogdan Stancu bonservisiyle birlikte mor-beyazlı kulübe gönderilirken, yine kiralık olarak Al-Nasr takımında forma giyen Pablo Pino bonservisiyle birlikte Mersin İdmanyurdu'na gönderildi. Kendisine kulüp bulması istenilen Kazım Kazım ise şu sıralar Westham United takımı ile deneme sürecinde kendisini göstermeye çalışıyor.

6 oyuncusu ile yollarını ayıran takımımız kadrosunu güçlendirme konusunda önemli hamlelere imza attı. Gaziantepspor'da forma giyen savunma oyuncusu Dany Nounkeu ile sözleşme imzalayan takımımız devam eden süreçte bonservisi Toulouse'da bulunan forvet oyuncusu Umut Bulut'u kiralık olarak kadrosuna kattı. Transferler bununla kalmadı ve iç transferde takım kaptanımız Sabri Sarıoğlu'yla birlikte Necati Ateş'in de sözleşmeleri uzatıldı. Transferlerine devam eden takımımız önemli transferlere sırasıyla imza attı. Real Madrid takımında forma giyen Hamit Altıntop'u kadrosuna katan takımımız, geçtiğimiz sezon Türkiye Liglerinin en golcü oyuncusu Burak Yılmaz'a da imzayı attırdı. Kayserispor takımında forma giyen Nordin Amrabat'ı da renklerine bağlayan takımımız ayrıca geçtiğimiz sezon Orduspor'da kiralık olarak forma giyen oyuncumuz Emmanuel Culio'yu da yeni sezon öncesi kadrosunda bulunduruyor.

ROMA'NIN FAŞİST ÇOCUKLARI: S.S. LAZIO
1900 yılında İtalyan Ordusu mensupları tarafından kurulan Società Sportiva Lazio, başkent Roma'nın mavi yakası olarak biliniyor. Siyasi olarak başkentin kırmızı yakası olan Roma ile büyük bir rekabette bulunan Lazio bu rekabetin biraz gerisinde kalmış durumda. Maçlarını 82.650 kişi kapasiteli Roma Olimpiyat Stadı'nda oynayan mavi-beyazlı ekip, tarihinde daha önce 2 kez lig şampiyonluğuna ulaştı. Müzesinde 5 İtalya Kupası, 3 İtalya Süper Kupası, UEFA Kupa Galipleri, UEFA Süper Kupası ve Coppa Delle Alpi şampiyonluklarını bulunduran Lazio eski günlerinden oldukça uzakta bir görüntü çiziyor. Kadrosunda daha önce Sebastian Veron, Hernan Crespo, Joap Stam, Alessandro Nesta, Christian Vieri, Claudio Lopez, Pavel Nedved, Simone Inzaghi gibi yıldızları bulunduran Lazio, geçirdiği şaşalı günlerin ardından efsane başkan Sergio Cragnotti, yaşadığı ekonomik kriz sonrasında kulübü Claudio Lotito'ya devretti.

Siyasi olarak sağ görüşlü olan Lazio taraftarlarının sicili bu konuda oldukça kabarık görünüyor. Olimpiyat Stadı'nın kuzey kale arkasında bulunan taraftar grubu Irriducibili faşistlikleri ile tanınan bir taraftar grubu. Inter ve Juventus gibi takımların aynı taraftar grupları olmasına karşın İtalya'nın en tanınan ve bilinen Irriducibili grubu Lazio taraftarları. Roma taraftarlarının kökeninin şehir dışından gelen göçmenlerden, yani gerçek Romalılardan oluşmadığını düşünen Laziolular, kendilerini gerçek Romalı ve gerçek İtalyan olarak görüyorlar. Bu doğrultuda da bulundukları kale arkası tribünde Roma'yı tutan Yahudi taraftarlar ithafen “Auschwitz ülkeniz, fırınlar eviniz!” pankartı bulunuyor. Irkçı bir tutum sergileyen ve siyahi oyunculara karşın yıllarca tutum sergileyen Lazio taraftarları, 2004 yılında takımlarının transfer ettiği siyahi oyuncu Fabio Liverani'ye "hoşgeldin" amacıyla faşist selamı vermişti.

ESKİ BİR DOST: LORIK CANA
Geçtiğimiz sezonu ligde topladığı 62 puanla 4.sırada tamamlayan Lazio, yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Teknik direktörlük koltuğuna Vladimir Petkovic'i getiren mavi-beyazlı ekibin kadrosunda ayrıca geçtiğimiz sezon formamızı giyen Arnavut ortasaha oyuncusu Lorik Cana bulunuyor. Takım kadrosunda Federico Marchetti, Mobido Diakhite, Senad Lulic, Stefan Radu, Alvaro Gonzales, Hernanes, Christian Ledesma, Cristian Brocchi, Matuzalem, Miroslav Klose ve Tomasso Rocchi gibi isimleri bulunduran İtalyan ekibine geçtiğimiz sezon kiralık olarak başka takımlarda forma giyen Mauro Zarate, Sergio Floccari, Pasquale Foggia ve Juan Pablo Carrizo gibi isimler geri dönerken, mavi-beyazlı kulüp geçtiğimiz yıl Lyon forması giyen ortasaha oyuncusu Ederson ile sözleşme imzaladı.

Yeni sezon öncesi çalışmalarını sürdüren İtalyan takımı bugüne kadar sadece iki hazırlık maçı oynadı. Bu karşılaşmalarda Siena'ya 1-0 mağlup olan mavi-beyazlı takım, ikinci hazırlık maçında Torino karşısında 3-0 mağlup oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0