STSL | Şampiyon sahaya çıkıyor..

Süper Lig ve Süper Final şampiyonu apoletinin yanına haftasonu birde Süper Kupa şampiyonu apoletini takan Galatasarayımız sezonun ilk karşılaşmasında, ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşaspor'u evinde ağırlayacak. Yeni sezon öncesinde hazırlıklar kapsamında taraftarı ile buluşan takımımız Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında yine taraftarının önüne çıkmış olacak. 20 Ağustos Pazartesi günü saat 21:00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı son 10 yıldır olduğu gibi Lig TV yayınlarken, karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve maç öncesi mini analizler şu şekilde...

SÜPER x (LİG + FİNAL + KUPA) : ŞAMPİYON GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonu apoleti ile yeni sezona başlayacak olan Fatih Terim ve öğrencileri, 34 haftalık maratonun sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmak için yorucu sezonun startını veriyor. Geçtiğimiz sezon 34 haftalık periyodu 77 puanla ilk sırada tamamlayan takımımız en yakın rakibine 9 puan fark atarken, Süper Final'de şampiyonluk için altı maç daha oynadı. Statü gereğince puanları yarıya bölünen ekibimiz 39 puanla başladığı Süper Final karşılaşmalarında 48 puana ulaştı ve en yakın rakibi Fenerbahçe'nin bir puan önünde şampiyonluk sevinci yaşadı. Süper Final'in son karşılaşmasında ezeli rakibi ve en yakın takipçisi Fenerbahçe ile karşılaşan takımımız, rakibinin sahasında oynadığı mücadeleden 0-0'lık sonuçla ayrılarak ezeli rakibinin stadında (her ne kadar karanlıklar içerisinde de olsa) şampiyonluk kupasını kaldırdı. Süper Final'de rakibinin stadında şampiyonluk kutlamasının yanı sıra, Fatih Terim ve öğrencileri normal sezonun bitimine üç hafta kala Kadıköy'de aldıkları 2-2'lik beraberlikle ligi ilk sırada bitirmeyi garantilemiş ve normal sezonun şampiyonluğuna da yine Kadıköy'de ulaşmış oldu.

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren takımımız, sezonun ilk resmi karşılaşmasında ezeli rakibi Fenerbahçe ile Erzurum'da karşı karşıya geldi. Lig şampiyonu ve kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren Süper Kupa organizasyonunda boy gösteren iki ezeli rakibin mücadelesinde gülen taraf yine Galatasaray oldu. Fatih Terim ve öğrencileri baştan sona üstün bir oyun ortaya koyduğu karşılaşmada 10 kişi kalmalarına karşın sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılıyor ve sezonun ilk resmi maçında ezeli rakibine psikolojik üstünlük sağlamasının yanı sıra Süper Kupa'nın sahibi oluyordu. Bu karşılaşma aynı zamanda Galatasaray'ın gücünü gösterdiği bir mesaj karşılaşması olmuştu. Sezonu şampiyon olarak kapatan takımımız, sezonu bir başka şampiyonlukla açmayı başarıyordu. Kupa bu sefer ışıklar altında kalkıyordu.

MAESTRO: SELÇUK İNAN
Geçtiğimiz sezon bonservissiz olarak takımımıza transfer edilen Selçuk İnan, hiç kuşkusuz takımımızın sahadaki en büyük oyun aklı olarak yer alıyor. Ortasahada çift yönlü olarak görev yapan tecrübeli oyuncu geride bıraktığımız sezon skora müthiş bir katkı yaparken, yeni sezon öncesinde geçen sezondan kesitler sunmaya devam ediyor. Süper Lig ve Süper Final kapsamında toplam 39 karşılaşmada forma giyen yıldız oyuncu 13 gol - 15 asistlik performansı ile şampiyonlukta büyük bir pay sahibi olurken, sezon öncesi hazırlık maçlarında da takımı ileriye taşımaya devam ediyor. Lazio ve Fiorentina karşılaşmalarında rakip fileleri havalandırdığımız pozisyonların yaratıcısı olan 8 numara, geçtiğimiz haftasonu oynanılan Süper Kupa karşılaşmasında da galibiyetin mimarıydı. Fenerbahçe karşısında 1 gol, 2 asist gibi bir performansa imza atan tecrübeli oyuncu yeni sezonda da Galatasaray'ın ortasahasındaki en büyük kozu olacak.

ARENA'DA KÜKRÜYOR: %76 GALİBİYET ORANI
Geçtiğimiz sezon 34 haftalık Süper Lig maratonunda evinde taraftarının önünde 17 karşılaşmada sahaya çıkan Fatih Terim'in öğrencileri bu karşılaşmalarında 13'ünde sahadan galibiyetle ayrılırken, 3 karşılaşmadan beraberlik, 1 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Süper Lig'de iç sahada en çok puan toplamayı başaran ikinci takım olurken (42 puan) rakip filelere bıraktığı 38 golle en çok gol atan ikinci takım olmayı başarmıştı. Takımımız ayrıca bu maçlarda kalesinde sadece 14 gol görerek sezonun en az gol yiyen ikinci takımı olmayı başardı. Sezon sonunda mutlu sona ulaşan takımımız, geride bıraktığımız sezonda Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da oynadığı ilk karşılaşmada ligin ikinci haftasında Samsunspor'u 3-1'lik skorla mağlup etmiş ve ligde ilk galibiyetini almıştı.

İMPARATOR 'SİNYOR' FATİH TERİM: 14 KUPA
Geçtiğimiz sezon başında yeniden takımın başına dönen efsanevi teknik direktörümüz Fatih Terim, göreve geldiğinden itibaren müzemize kupalar getirmeye devam ediyor. Galatasaray tarihinin en başarılı antrenörleri arasında adını yazdıran İmparator, şampiyonluk kupasıyla kapattığı sezonu bir başka şampiyonluk kupasıyla açarak Galatasaray müzesine teknik direktör olarak kendi imzasını taşıyan 14. kupayı getirmiş oldu. Futbolculuk döneminde formamız altında 2 kez Türkiye Kupası ve bir kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda olmak üzere toplamda 3 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde kazandığı lig şampiyonluklarıyla formamızdaki bir yıldızın sahibi olarak söylenebilir. Galatasaray teknik direktörü olarak 4 sene üstüste olmak üzere toplamda 5 lig şampiyonluğu yaşayan Sinyor Terim, takımımızın müzesine ayrıca 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 TFF Süper Kupa ve 1 UEFA Kupası eklemeyi başarmıştı.

YEPYENİ GALATASARAY: 2012 MODEL ASLAN
Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendiren takımımız geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan kadroya önemli takviyeler yaparak yeni sezon öncesinde de şampiyonluğun en güçlü favorisi olduğunun mesajını verdi. Geçtiğimiz sezon türlü engellere rağmen şampiyonluk kupasını kaldırmayı başaran ilk 11'i koruyan takımımız ayrıca Dany Nounkeu, Hamit Altıntop, Nordin Amrabat, Umut Bulut, Burak Yılmaz gibi isimlerle sözleşme imzaladı. Sezon öncesi hazırlıkları kapsamında toplamda 7 hazırlık maçının yanı sıra birde Süper Kupa finalinde sahaya çıkan takımımız bu karşılaşmaların sadece 1'inde (Slovenya deplasmanı, Ljubjlana 1-1) beraberlikle sahadan ayrılırken diğer tüm karşılaşmalardan galibiyetle ayrıldı. Lazio, Fiorentina gibi güçlü İtalyan takımlarının dışında sezonun ilk resmi maçında ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında sahadan galibiyetle ayrılan takımımızın bu karşılaşmalarda ortaya koyduğu futbolun yanı sıra fizik olarak lige hazır olması dikkat çeken noktalardan birisiydi. Rakipleri karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Fatih Terim'in öğrencileri sezon öncesi oynadığı toplam 8 karşılaşmada kalesinde sadece 5 gol görürken, rakip filelere 33 gol bıraktı.

EKSİKLER: ENGİN BAYTAR, BURAK YILMAZ VE SEMİH KAYA
Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona "son şampiyon" apoletiyle başlayacak olan Galatasarayımızda, ligin ilk haftasında sakatlığı ve cezası nedeniyle oynamayacak olan üç oyuncumuz bulunuyor. Geçtiğimiz haftasonu oynanılan TFF Süper Kupa karşılaşmasının 66.dakikasında karşılaşmanın hakemine itirazlarından dolayı kırmızı kart gören ve sonrasında hakeme fiziki şiddet uygulayarak cezasının katlanmasını sağlayan Engin Baytar'ın cezası açıklanmamasına rağmen bu karşılaşmada forma giymesi beklenmiyor. Bu hareketi nedeniyle 11 maç ceza alan Engin'in yanı sıra yeni transferimiz Burak Yılmaz da bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor forması altında mücadele eden yeni transferimiz Burak Yılmaz, Süper Final organizasyonunun son maçında rakibine yaptığı hareketten dolayı kırmızı kartla oyun dışında kalmış ve 2 maç ceza almıştı. Sezonun ilk resmi karşılaşması olan TFF Süper Kupa karşılaşmasında cezası nedeniyle tribünde oturan golcü oyuncumuz Kasımpaşaspor karşılaşmasında da tribünde olacak. Yeni transferimizin yanı sıra 15 Ağustos tarihinde oynanılan Avusturya-Türkiye hazırlık maçında forma giyen genç savunma oyuncumuz Semih Kaya mücadelenin 65.dakikasında sakatlığı sebebiyle kenara gelmiş ve oyunu tamamlayamamıştı. Yapılan kontrollerin ardından genç oyuncunun sağ kasık adalesinde 2.dereceden yırtık oluştuğu ve tedavisine başlandığı belirtilmişti.

1 yorum:

  1. Az önce GS TV de Semih Kaya için oynayabilecek duruma geldi dedi..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0