TKBL'de fikstür belli oldu.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2012-13 sezonu için fikstür çekimi yapıldı.  Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan çekimlerde Kadın Basketbol takımımızın ligdeki takvimi belli oldu. Sezonu kendi evinde oynayacağı Ceyhan Belediyesi maçıyla açarken ilk derbisine 6. haftada kendi evinde Beşiktaş karşısında çıkacak. Fenerbahçe ile 11. haftada deplasmanda karşılaşacak olan takımımız için bir diğer ciddi rakip olan Botaş 7. haftada rakip olacak.

Bu yıl ligler başlamadan önce play-out oynatacak olan federasyon ligdeki son iki bileti bu şekilde vermeyi planladı. 14-16 Eylül tarihlerinde oynanacak olan karşılaşmalarda geçen sezonu TKBL'de son iki sırada bitiren Tarsus Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi ile TKBL2'den gelen Gürel Belediyesi kendi aralarında oynayacağı maçlar sonucu ilk 2'ye girip 1.ligde mücadele etme şansı kovalayacak. Sonrasında ise normal sezon 20-21 Ekim tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. 26 maç sonunda oluşacak sıralamalardan sonra 3 Nisan 2013'te play-off karşılaşmaları başlayacak. Bu sezon play-off'ta normal sezonda alınan sonuçlara bakılmaksızın bütün seriler 0-0'dan başlayacak.

Takımımızın fikstürü şu şekilde oldu:

1.Hafta:   Galatasaray-Ceyhan Belediyesi
2.Hafta:   Samsun Basketbol-Galatasaray
3.Hafta:   Galatasaray-Kayseri KASKİ
4.Hafta:   Edremit Belediyesi-Galatasaray
5.Hafta:   Play-out birincisi-Galatasaray
6.Hafta:   Galatasaray-Beşiktaş
7.Hafta:   Botaş-Galatasaray
8.Hafta:   Galatasaray-Canik Belediyesi
9.Hafta:   Mersin BŞB-Galatasaray
10.Hafta: Galatasaray-Antakya Belediyesi
11.Hafta: Fenerbahçe-Galatasaray
12.Hafta: Galatasaray-TED Ankara Koleji
13.Hafta: Play-out ikincisi-Galatasaray

Fikstür çekimine kulübümüzü temsilen katılan Şube Genel Koordinatörü Murat Özyer, çekimlerin ardından açıklamalarda bulundu:

"İlk rakibimiz Ceyhan Belediyesi'ne başarılar diliyorum. Onları evimizde ağırlayacağız ilk hafta. Bütün takımlara yeni sezonda başarılar. Umarım buradan konuştuklarımızı sahada da uygulayabiliriz. Kadın basketbolu geçmişinde önemli adımlar atıldı. Son önemli adım da Jülide Sonat Hanım'ın temsil ettiği olimpiyatlarda gururumuz olan Kadın Milli Takımımız attı. Öncesi de vardı elbette, çok insanın emeği geçti. Şimdi bayrak bizlere emanet edildi. Umut ediyorum bu bayrağı Mayıs sonunda daha yükseğe taşıyarak tekrar kendisine teslim edeceğiz"

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0