TFF Süper Kupa | Hakeden kazandı!

Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olarak sezonun ilk resmi karşılaşmasında ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasarayımız rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarken, 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu. Galatasarayımıza ikinci kez Süper Kupa şampiyonluğunu getiren goller Umut x2 ve Selçuk'tan gelirken, sarı-lacivertli rakibimizin gollerini Alex ve Kuyt kaydetti. Karşılaşmanın 66.dakikasında oyuncumuz Engin Baytar kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Fakat detaya bakınca ne olursa olsun yazmak zorunda olduğum gerçekler var. Geri dörtlüsü Orhan-Bekir-Egemen-Hasan olan Fenerbahçe'yi, hele bir de Volkan sakatlanınca, kim yakalasa farka gider. Baskı altında kalınca ne yapacağını bilemeyen bu defans oyuncuları takımlarını rezil etmeye mahkumlar. Nitekim maçın başından itibaren inanılmaz defans hataları sonucu bol pozisyon bulduk, fakat gene değerlendirmekte zorlandık. Bunun açıklaması sadece gol becerisi olmayan forvetlere sahip olmak değil, bunun açıklaması yıllarca ardarda gelen Fenerbahçe mağlubiyetleri. Göreceksiniz, kazandıkça ve kazanmaya alıştıkça bu gariplikler de kaybolmaya başlayacak.

Yaşadığımız gereksiz gerginlikler haricinde oyuna baktığımızda Eboue, Hakan Balta, Selçuk ve Umut'un müthiş performanslarıyla karşı karşıya kaldık. Özellikle Selçuk İnan Galatasaray'ın beyni olduğu sürece Galatasaray hep bir adım önde başlayacak ki bugün 2. golde attığı pası Xavi atınca Dünya yıkılıyor. Galatasaray taraftarı Selçuk'u izlediği için çok şanslı. Hamit hala olması gerektiği noktadan çok uzak, zamana ihtiyacı var, toparlayacaktır . Amrabat olumlu, Dany ise olumsuz gibi ama bekleyip görmek lazım. Engin'e gelince, biz bu adamı alırken ne aldığımızı biliyorduk, eğer Engin ile devam edeceksek böyle maçlardan uzak tutacağız çünkü bu çocuğun bu stresi kaldıramadığı açık.

Fatih Terim ile bir kupa daha kazandık, devamı gelecektir. Takım tam kadro ve hazır oyuncular ile oynamaya başladığı zaman rakiplerimiz ile aramızda ciddi bir fark oluşacak, Galatasaray taraftarı rahat olsun.
M.Yasin Çakmak

1 yorum:

  1. 11 kişiyken zaten üstündük ama 10 kişi kalıp bu kadar üstün oynamak çok gurur verici fenerbahçeye karşı. bu sene çok canlar yakarız sol bek için bir adam daha bulursak tamamdır transferde. şampiyonluk için en büyük adayız, şampiyonlar liginde de çeyrek final bekliyorum ilerisi olmaz gibi geliyor ama.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0