3.11.93 | Gerçek bir cehennemdi..

20 Ekim 1993'te deplasmanda oynadığımız ve 3-3'lük skorla ayrıldığımız karşılaşmanın rövanşında 3 Kasım 1993'te dünya devi İngiliz rakibini evinde ağırlayan Galatasaray istediği sonuca ulaşmayı başarıyordu. Şampiyonlar Ligi'ne katılacak 8 takımın arasına girmek için rakibi karşısında her türlü beraberlikle tur atlayacak olan takımımız Manchester United karşısında rakibine kafa tutması ve kalesinde golü görmemesi İngiliz devinin diz çökmesini sağlıyordu. Türk futbolunda bir çok kez tarih yazan Galatasaray, tarihine bir yeni zafer daha ekliyor ve İngilizleri evine başları önde gönderiyordu.

Karşılaşma için gece İstanbul'a gelen Manchester United kafilesini karşılayan yüzlerce Galatasaray havalimanında tabir-i caizse yeri göğü inletiyordu. "No way out, welcome to hell" pankartlarıyla rakibi karşılayan taraftarlarımız rakip oyunculara unutamayacakları anları yaşatmaya başlıyordu. İngiliz devinin efsane oyuncularından Ryan Giggs gece uyuyamadıklarını dile getirmişti. Gece boyunca otelin önünü inleten ve rakibe sürekli tacizde bulunan taraftarlar hiç kuşkusuz stadyumda da en büyük görevini yerine getiriyordu.

Karşılaşmanın öncesinde sahaya çıkan İsviçreli hakem Kurt Röthlisberger'e tribünlerden sevgi gösterileri başlamıştı. Rakip oyuncuların sahaya çıktıkları andan itibaren onlara cehennemi yaşatan taraftarımız takımımımızın en büyük gücü oluyordu. Rakip kalede Hakan ve Kubilay'ın girdiği fırsatları değerlendiremeyen takımımız rakibine oyunun üstünlüğünü vermemekte kararlıydı. Tribünlerde oluşan atmosferden etkilenen Manchester United'lı futbolcular, ki özellikle Cantona, her geçen dakika agresifleşmeye başlıyordu. Maçtan önce yakalarını dikleştiren efsanevi oyuncu Cantona maçın sonlarına doğru yakalarını indiriyordu. Tur her geçen dakika Galatasaray'a yaklaşıyor, dünyanın en iyi oyuncularından kurulu Manchester United grup aşamasının dışına doğru gidiyordu. Maçın son anlarında rakip kalede Uğur ile gol fırsatından yararlanamayan takımımız son dakikada rakibine gol fırsatı vermeyince sadece İstanbul değil, yurdun tüm geneli bayram yerine dönüyordu. Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte taraftara, oyuncularımıza ve polislere saldıran Cantona gördüğü kırmızı kart sonrasında 4 maç ceza alıyordu.

Bu galibiyet aynı zamanda UEFA'ya statü değiştirtiyordu. 1993/4 sezonunda Avrupa Kupaları'nda gruplarda mücadele etmek için iki eleme turunu geçmek ve adını son 8 takım arasına yazdırmak gerekiyordu. Değişen statü sonrasında liglerinde şampiyon olan takımlar doğrudan gruplara katılırken, diğer takımlar eleme maçları oynamak zorunda kalıyordu. Ali Sami Yen'de oynanılan karşılaşma sonrasında Manchester United'ın efsane oyuncuları Giggs, Neville, Beckham, Cantona, Keane yaptıkları her açıklamada unutamayacakları birkaç gün geçirdiklerini dile getiriyordu. Halbuki onlar kura çekimi sonrasında İstanbul'a sadece turistik geziye, Türk lokumu yemeye geleceklerini dile getiriyordu. Teknik direktör Alex Ferguson'un açıklamaları ise herşeyi özetliyordu; Gerçek bir cehennemdi. İstanbul'dan çıktığımız için çok mutluyum ve emin olabilirsin bir daha asla oraya gitmem.
 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0