Fatih Terim: Manchester'a kafa tutabilmek sevindirici..

Şampiyonlar Ligi'nde H Grubu'nda mücadele eden Galatasaray, grubunun ilk maçında konuk olduğu Manchester United karşısında sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılırken, teknik direktör Fatih Terim karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında güçlü rakipleri karşısında takımımızın ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu dile getirirken, karşılaşmanın hakemi Wolfgang Stark'a yönelik eleştirilerde bulundu. Manchester United karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını fakat istedikleri sonucu alamadıklarını dile getiren İmparator, son olarak karşılaşmanın başında sakatlanan Umut Bulut'un durumunun iyi olduğunu belirtti. Fatih Terim'in karşılaşma sonrasında basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde...
Kaybettiğimiz için üzgünüz. Sonuca bakınca olumlu değil ama Galatasaray karakterini sahaya yansıttıysak sevindirici. Zaman zaman bunu gördüm ama dışarıdan daha iyi görünür. Oyuncular başlarken tedirgin başladılar. Golden sonra devreye kadar iyi gittik. Türkiye ligindeki mücadelenin üstüne çıkmamız gerektiğini biliyorduk. Daha farklı da yenilebilirdik, beraberliği yakalayıp 2'ye 3'e de gidebilirdik. Direkten dönen toplar, 1. dakikada Umut'un penaltısı var. Devre arasında görüntüyü içeri getirdiler, penaltı. Bu seviyedeki hakemler bunu verecek. Aydın'ın pozisyonunu görmedim, bir şey diyemem ama Umut'un pozisyonu penaltı. Hakem penaltıyı verse iyi olurdu. Bu seviyede 'görmedi' diye bir şey olmaması lazım. Old Trafford'da görmüyor herhalde. Manchester olunca görmüyor Alman hakem. Burada beş tane hakem bunun için var. Manchester United karşısında öne geçmek başka bir şey, geriye düşmek başka bir psikoloji.

İstatistiklerde Manchester United'a karşı üstün olmak sevindirici. Old Trafford'a gelip de iki forvetle oynayan başka takım olduğunu sanmıyorum. Cesurca mücadele ettiler. Amacımız her zaman söylediğimiz gibi bir üst tura çıkabilmek.

Daha almamız gereken yol var. Oyuncularımız direnç gösterdiler, koşu olarak Türkiye liginin üstüne çıktılar. Son dakikaya kadar çocuklar uğraştı. Sevindirici olan Manchester'e kafa tutmayı bilmek. Son dakikalarda zaman geçirmeye başladılar. Onlar tek santrforla oynuyor biz iki santrforla oynadık. Güzel netice vermek isterdik ama olmadı. Çalışmaya devam edeceğiz. İlk maç heyecanı bazı oyuncularımızı sarmıştı. Nerede, kime olura olsun mağlubiyetten hoşlanmayız ama oyuncularım buradan dersler çıkaracaktır.

Umut daha önce değişiklik istedi. Ben 5 dakika bekledim. Deparda kaldı, arka adalesinde sorun vardı. Böyle maçlarda biliyorsunuz erken değişiklik aleyhte bir şey. Bizim için hiç iyi olmadı. Umut'un durumu için arkadaşlar spazm olduğunu söylediler. Çok ağır olmadığı inancını taşıyorum ama bakacağız. 

Ferguson'u İstanbul'da daha da tedirgin edeceğiz. Arena çok daha değişik bir atmosferde olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0