Hazırlık Maçı | İtalya'da son durak: Genoa

Spor Toto Süper Lig'de üç hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan Galatasaray milli maç arasında İtalya'nın köklü takımlarından Genoa ile hazırlık maçı yapacak. Sezon öncesi hazırlık dönemini çeşitli nedenlerden dolayı tam olarak verimli kullanamayan takımımız oyuncuların maç temposu ve uyum sorununu bulduğu her fırsatta hazırlık maçı yaparak kapatmaya çalışıyor. 7 Eylül akşamı kuruluşunun 119.yılını kutlayacak olan Genoa ile özel bir maç yapacak olan takımımızda karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

MİLLİ ARA: LİDER GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'e son şampiyon apoleti ile başlayan takımımız geride kalan üç hafta sonunda verilen milli araya lig lideri sıfatıyla giriyor. Geçtiğimiz sezon 14.haftada oturduğu liderlik koltuğunu 26 hafta boyunca bırakmayan ve 40 hafta sonunda mutlu sona ulaşan Fatih Terim'in öğrencileri geride kalan 3 hafta sonunda topladığı 7 puanla zirvede tek başına yer alıyor. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 8 gol bırakan takımımız kalesinde gördüğü 6 gole engel olamadı. Takımımız sezon başında ilk resmi maçında ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmayı başarmış ve TFF Süper Kupa'nın sahibi olmuştu.

2012-2013: NAMAĞLUP
Süper Lig ve Süper Final şampiyonu yeni sezon öncesi hazırlıklarını gerçekleştiren takımımız bazı aksaklıklar nedeniyle hazırlık programında sorun yaşamasına rağmen 7 hazırlık maçı yaptı. Sezon öncesi ilk hazırlık maçını SV Kirchbill takımı ile oynayan takımımız devam eden süreçte İstanbulspor, Konyaspor, Eyüpspor gibi zayıf takımların yanı sıra Union Olimpija, Fiorentina, Lazio gibi takımlarla hazırlık maçında karşılaştı. Oynadığı hazırlık maçlarında sadece Olimpija karşısında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan takımımız diğer tüm maçlarında sahadan galibiyetle ayrılırken, bu sezon oynadığı dört resmi karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi. Yeni sezon çalışmalarına Temmuz ayında başlayan takımımız geride kalan iki aylık süreçte oynadığı 11 karşılaşmada rakip filelere 41 gol bırakırken, kalesinde gördüğü 11 gole engel olamadı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖNCESİ SON PROVA
Bu sezon altı yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele edecek olan takımımız hazırlık etabını çeşitli nedenlerden ötürü tam olarak verimli kullanamamış ve önemli takımlarla hazırlık maçı yapamamıştı. Lazio ve Fiorentina ile oynadığı hazırlık maçlarının dışında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor gibi önemli takımlarla resmi karşılaşmalarda mücadele eden Fatih Terim'in öğrencileri gelecek hafta başlayacak olan Şampiyonlar Ligi organizasyonu öncesinde son provalarını bu karşılaşmalarda yapacak. Yeni transferlerimizin birbirine uyumu ve sisteme adaptasyonu konusunda oldukça önemli olan hazırlık maçları aynı zamanda oyuncularımızın maç temposu kazanmasını sağlayacak.

12 NUMARA: GRADIANATA NORD
İtalya'nın köklü kulüplerinden birisi olan Genoa'nın taraftarları için oldukça hoş ir jesti mevcut. Tabir-i caizse kutu gibi stadyum olan Stadio Luigi Ferraris'de gerçekleştirdikleri etkili atmosfer doğrultusunda kırmızı-mavili takımın 12.adamı olarak tribünde yer alan Gradianata Nord grubu için kulüp yönetimi 12 numaralı formayı herhangi bir oyuncusunun giymesine izin vermiyor. "Bizim 12 numaralı oyuncumuz taraftarımız" mantığıyla hareket eden İtalyan ekibinde ayrıca efsane oyuncuları Gianluca Signorini'nin giymiş oldğu 6 numaralı forma emekli edildi.

ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ: GENOA CFC
İtalya'nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Genoa son yıllarda eski günlerine dönüş yolunu arıyor. Bir dönem İtalya'yı kasıp kavuran ve üstüste beş sezon şampiyonluk yaşayan kırmızı-mavili takımın toplamda 8 şampiyonluğu bulunuyor. 1900'lü yılların başında İtalya'nın en büyük takımlarından birisi olan Genoa'nın müzesinde ayrıca bir İtalya Kupası şampiyonluğu bulunuyor. 1991-92 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselme başarısı gösteren İtalyan ekibi yarı final turunda Ajax'a elenmekten kurtulamadı. Başarılarla dolu tarihinin ardından sıkıntılı günler geçiren Genoa'nın dönüşü 2007/8 sezonunda oldu. Şike skandalı nedeniyle küme düşen Juventus ile birlikte 2006/7 sezonunda Seria B'de mücadele eden kırmızı-mavili takım o sezon ligi 3.sırada tamamlayarak bir üst lige çıkma başarısını elde etti. Bir önceki sezon (2005/6) Seria C'de mücadele eden İtalyan ekibi iki sezon içerisinde kendisini Seria A'da bulmayı başardı.

2007/8 sezonunda Seria A'da ilk sezonunda ligi 10.sırada tamamlayan Genoa, bir sonraki sezon olan 2008/9 sezonunda yatırımlarının karşılığını almış ve büyük bir süprize imza atarak ligi 5.sırada tamamlamıştı. Bu başarı aynı zamanda 2009/10 sezonunda İtalyan ekibine yıllar sonra UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme fırsatı tanıyordu. Sezon sonunda Seria A'da puan sıralamasında 9.sırada yer alan Genoa bir sonraki yıl yine istikrarını sürdürüyor ve 10.sırada ligi tamamlıyordu. Ligin orta halli takımlarından birisi haline gelen ve ne aşağı, ne yukarı denilecek seviyede İtalya'da mücadele eden Genoa geçtiğimiz sezon ligi 42 puanla 17.sırada tamamlamış ve küme düşmekten 6 puanla kurtulmuştu.

Yeni sezon öncesi Sebastian Frey, Andreas Granqvist, Alexander Merkel, Felipe Seymour gibi önemli isimleri kadrosunda bulunduran Genoa transfer döneminde Juan Vargas, Marco Boriello ve Steve von Bergen'i renklerine bağladı. Alberto Gilardino, Mattia Destro ve Rodrigo Palacio gibi önemli isimlerini transfer döneminde satan İtalyan ekibi bu üç transferde kasasına 30 milyon euro sokmayı başardı.

Seria A'da geride kalan iki hafta sonunda elde ettiği 3 puanla 8.sırada yer alan Genoa, ligin ilk haftasında Cagliari'yi kendi evinde konuk ederken Merkel ve Immobile'nin golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Geçtiğimiz hafta Catania deplasmanına konuk olan De Canio ve öğrencileri sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamamıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0