Furkan Özçal resmen Galatasaray'da..

Spor Toto Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonu olarak sezona başlayan Galatasaray, transfer döneminin son gününde ve son saatlerinde kadrosuna yerli oyuncu takviyesinde bulundu. Kayserispor ile sözleşmesini fesheden genç ortasaha oyuncus Furkan Özçal ile dört yıllık sözleşme imzalayan takımımız bu transferle birlikte yerli rotasyonunu güçlendirirken transferi de kapattı. 1990 doğumlu ortasaha oyuncusu için herhangi bir bonservis bedeli ödenmezken yıllık 700bin euro ödenecek. Furkan transferin son gününde kadroya dahil edildiği ve iki gün önce teslim edilen listede yer almadığı için Şampiyonlar Ligi'nde forma giyemeyecek.

KONYALI AİLENİN ALMAN OĞLU..
Konya, Ereğli'den vakti zamanında Almanya'ya göç eden ailenin en küçük oğlu olarak 1990 yılında dünyaya gelen Furkan'ın futbola başlaması çok küçük yaşlarda oldu. Ev hanımı annenin ve işçi bir babanın küçük oğlu olarak hayata gözlerini açan genç ortasaha oyuncusu 6 yaşında bölgesel turnuvada üstün top tekniği, yetenekleri ve potansiyeli üzerine Almanların köklü kulüplerinden 1860 Münih'ten altyapıya davet alır. Altyapı eğitimini 1860 Münih takımında almaya başlayan gurbetçi oyuncu çok erken bir dönem olarak nitelendirebileceğimiz yaşta (16 yaşında) mavi-beyazlı takımın U19 takımına davet edildi. 2006/7 sezonunda U19 Ligi'nin 26.haftasında Burghausen deplasmanında maç kadrosunda yer alan Furkan, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna girmiş ve takımının beraberlik golünü kaydetmişti. Bu gol aynı zamanda genç ortasaha oyuncusunun kariyerinin başlangıcı oluyordu.

1860 Münih kulübünün U19 takımında görev almaya başlayan genç oyuncu kendisinden bir-iki yaş büyük rakiplerinin fiziği karşısında mücadele etme konusunda sıkıntılar yaşamasına rağmen top tekniği ve oyun zekası ile öne çıkıyordu. İlk maçında ağları havalandırmayı başaran Furkan, bir sonraki sezon olan 2007/8 sezonunda U19 teknik direktörü Claus Schromm tarafından kadroya dahil edildi. İlk haftalarda zaman zaman ilkonbir başlayıp, zaman zaman sonradan oyuna dahil olan genç oyuncu Almanya Bölgesel Ligi'nin 16.haftasından itibaren formayı kaptı ve takımın değişmez isimleri arasına girdi. Sekiz karşılaşmanın tamamında sahada kalan Furkan sezon sonunda istatistik hanesine 19 karşılaşma yazdırmayı başarmıştı. Genç oyuncu için U23 kategorisine yükselme ve kendisini gösterme zamanıydı. Bayern Münih altyapısından teklif alan genç oyuncu bu teklifi kabul etmesine karşın 2 yıl daha beklemek zorundaydı. 18 yaşına giren genç oyuncu bu teklifi daha fazla beklememe kararı aldı ve 2008 yılının yaz aylarında milli takımda birlikte çalıştığı Tolunay Kafkas'ın antrenörlüğünü yaptığı  Kayserispor'a transfer oldu.

SÜPER LİG İÇİN 6 AY HAZIRLANDI..
2008 yılının yaz aylarında Kayserispor'a transfer olan genç oyuncunun forma giymesi hiç kolay olmayacaktı. Kendisini milli takımların çeşitli alt gruplarından tanıyan Tolunay Kafkas'ın etkisiyle sarı-kırmızılı kulübe transfer olan genç ortasaha oyuncusu 1860 Münih'te antrenörlerinin "Bu fizikle Bundesliga oyuncusu olamazsın" demesinin ardından fiziksel ve kuvvet antremanlarına başlamıştı. Süper Lig'de oynamak için tabir-i caizse can atan genç oyuncu imza atmasının üzerinden altı ay geçmesine rağmen maç kadrosunda dahi yer almamıştı. Süper Lig'in 16.haftasında Hacettepe deplasmanında maç kadrosunda yer alan genç oyuncu karşılaşmanın 70.dakikasında oyuna girerken profesyonel kariyerinde ilk kez yeşil çimlerde yer alıyordu. Şans bulduğu 20 dakikalık süre içerisinde dikkat çeken genç oyuncu bir sonraki hafta Sivasspor karşılaşmasında yine son 20 dakika oyuna girerken, karşılaşmanın son dakikasında yaptığı sert faulün ardından kırmızı kart gördü. Süper Lig'in 23.haftasından itibaren sezon sonuna kadar ilk onbirde forma şansı bulan genç oyuncu oynadığı futbola ve mücadelesiyle dikkat çeken isim olmuştu. Süper Lig'de ilk sezonunda Denizlispor karşısında fileleri iki kez havalandıran genç oyuncu böylece ilk gollerine de imza atmış olur.

2009/10 sezonunda Kayserispor kadrosunda yer alan genç oyuncu sezon öncesi tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Dört büyüklerin radarına giren genç ortasaha oyuncusu Süper Lig'de 20 maçta bir asistle oynadı. Genç oyuncu kulüp takımında rotasyon oyuncusu konumunda yer alırken, U21 Milli takımında da yer aldı. Gelecek vaadeden önemli oyuncular arasında yer alan Furkan yeni sezonda da Kayserispor kadrosunda yer alan, potansiyel ve gelecek vaadeden oyuncular arasında yer alıyordu. Tolunay Kafkas'ın görevden alınıp Şota Arveladze'nin geçmesi herhangi birşeyi değiştirmiyordu. Genç oyuncu 2010/11 sezonunda da rotasyonun önemli isimlerinden birisi oldu. Süper Lig'de 19 maçta forma giyerken, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında goller atarak takımının galibiyetinde pay sahibi olan genç oyuncu performansıyla dikkat çeken isim oldu. Süper Lig'de 20 maç ortalaması olan genç oyuncu bu istikrarını sürdürmeye devam etti. Geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı forma altında 20 maçta şans bulan Furkan bu karşılaşmalarda 2 gol - 2 asist performansıyla sezonu tamamladı. Türkiye Kupası'nda yarı final oynayan Kayserispor forması altında üç maçta forma giyen genç oyuncu bu maçlarda da sadece bir asist yaptı.

1990 doğumlu ortasaha oyuncusu merkezi bölgede olduğu gibi ofansif bölgede de forma giyebiliyor. Oyunu okuyabilen, savunmanın arkasında sık sık ara paslar deneyen ve zaman zaman dribling yaparak ceza sahası dışından sert şutlar vurabilen genç oyuncunun dikkat çeken özelliği (ki geçen sene Kayseri maçında Fatih Terim buna değinmişti) sık sık savunmanın arkasına yaptığı koşular. Oyunu okumayı bilen, pozisyon bilgisi ve gol sezgisi yüksek olan Furkan hiç kuşkusuz takımımızda rotasyonu genişletmek amacıyla yer alacak ve zaman zaman kadroda süreler bulacaktır. Onun bölgesi bizim açımızdan oldukça kalabalık, çok çalışıp, mücadele edip, ayakta kalması ve formayı kapması gerekiyor. Tıpkı Semih ve Emre gibi..

Furkan için belirtmek gereken birkaç ayrıntı mevcut. Süper Lig'in en yetenekli oyuncuları arasında gösterilen genç oyuncunun başı sakatlık belasından kurtulamadı. Kayserispor'a geldiği ilk sezon dizinden sakatlanan ve altı hafta takımdan ayrı kalan Furkan geçtiğimiz sezon (2011, Mayıs) ligin 32.haftasında Eskişehirspor karşılaşması öncesinde antremanda kaval kemiğini kırmıştı. Genç oyuncu son olarak sezon başında ayak bileğinden yaşadığı sakatlık sonrasında takımının maçlarında forma giyememişti.

Furkan Özçal'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

3 yorum:

  1. Gereksiz bir transfer. Galatasaray'da oynayacak çapta bir oyuncu değil.

    YanıtlaSil
  2. "KONYALI AİLENİN ALMAN OĞLU" demesek te "KONYALI AİLENİN ALMANYALI OĞLU" desek daha şık olur:)

    YanıtlaSil
  3. sercan yiğit ceyhun yekta FTin istedigi gencler.. Hangisiden faydalandik ? cok gereksiz bir transfer hic getek yoktu.. Neyse yinede hayirli olsun..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0