Murat Özyer: Eurocup'ı kazanmak istiyoruz.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İtalya kampının ardından Antalya'ya hareket eden Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında gündem ve hazırlık kampıyla ilgili olarak basketbol şube direktörümüz Murat Özyer açıklamalarda bulundu. Kulübümüzün resmi yayın organlarından Galatasaray TV'e açıklamalarda bulunan Murat Özyer, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve güçlü bir kadro kurduklarına inandığını dile getirirken bu sezon Galatasaray'ın müzesine Avrupa Kupası getirme hedefinde olduklarını dile getirdi. Galatasaray basketbol şube direktörü Murat Özyer'in tüm açıklamaları şu şekilde...

Yoğun bir dönem geçirdik. Haziran’ın sonunda ben kulübe geldim ama bir baktım şimdi Eylül ortasındayız. Kadın takımı neredeyse kurulmuştu, erkeklerde de Ergin Ataman’ın önderliğinde yeni bir kadro kurduk. Yoğun geçti ama iyi oyuncular aldık. Güzel bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Rixos Turnuvası özelinde de biz de iyi bir performans göstermeye çalışacağız, bu önemli bir prova. Ergin Ataman, bu yıl takımını Euroleague tecrübesi yüksek olan oyunculardan kurdu. Galatasaray basketbol tarihinde bir Avrupa Kupası yok. Biz de bu sezon Eurocup’ı almak istiyoruz. Antalya’daki turnuva için İstanbul’dan giden seyirciler olduğunu duydum. Onlara teşekkür ediyorum, hep beraber takımı ilk kez Türkiye’de izleyeceğiz. İtalya’daki turnuvaların en başarılı isimlerinden biri olan Henry Domercant, eşinin doğumu nedeniyle Amerika’ya gitti. O da birkaç gün sonra yeniden aramıza katılacak.

Galatasaray geçen sene üç kupa alan, sezonun en başarılı antrenörüyle anlaştı. İşin güzeli de kendisi iyi bir Galatasaraylı. Oktay Mahmuti’nin takıma kattığı birçok şey var ve doğal olarak yapamadıkları da var. Erkek takımında bu bir bayrak yarışıydı, sıra Ergin Ataman’da. Ergin Ataman Türkyie’de takım kimyasını en iyi kuran üç koçtan biri. Bazı oyuncuları bulduğu zaman, onları bırakmıyor. Alphonso Ford öyleydi, son iki sezondur David Hawkins öyle. Ergin Hoca’nın takımlarına baktığımız zaman zaten bu yönde de sürekli başarılı olduğunu görüyoruz. Vagonlarda bir aksama varsa da onların yerine uygun oyuncuları bulabiliyor. Bence sezon başı düşünüldüğünce çok iyi bir kadro oluşturduk.

Ciddi hedefleri olan takımların, savunmada caydırıcı beş numaralara ihtiyacı var. Bu bir gerçek. N’Dong da bu yüzden aramıza katıldı, çok tecrübeli bir oyuncu. Barcelona’dan buraya gelmesi kesinleştiği zaman, telefonda ilk onla konuştuğumda aramıza katılacağı için çok heyecanlıydı. Bize çok yarar sağlayacağını algıladım. Hedefleri yüksek bir oyuncu ve yaşı nedeniyle genç uzun rotasyonumuza çok katkısı olacağını düşünüyorum. Euroleague seviyesinde önemli bir isim, onu kadromuza kattığımız için mutluyum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0