Rixos Cup | Galatasaray 71 - 73 Anadolu Efes

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray Medical Park katıldığı hazırlık turnuvası Rixos Cup'ın yarı finalinde karşılaştığı Anadolu Efes'e 73-71 mağlup oldu. Skor olarak maçın ilk çeyreğinin bir bölümünden sonrasında sürekli rakibinin arkasında kalan takımımız yine de maçtan kopmadı ve oyunu son topa kadar getirdi. Ancak son topta Jamont Gordon'ın üçlüğü isabetli olmayınca sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Takımımızda yine en iyi performansı ortaya koyan oyuncu 22 sayıyla oynayan David Hawkins oldu. 

Maçın ilk çeyreğinde özellikle N'dong'u devreye sokup hücumda sayılar üretirken dış oyuncularımızdan aynı katkıyı alamayınca Efes kısa süre içinde üstünlüğü ele aldı. İlk çeyreği 19-16 önde kapatan Efes özellikle 2. çeyrekte farkı açtı. Pota altımızı iyi savunurken dışarıdan rakibe çokça boş şut imkanı verdik ve bunları Vujacic-Farmar ikilisi iyi değerlendirdi. Devreye 10 sayı farkla mağlup giren takımımız ikinci yarıda savunma agresifliğini arttırdı. Gordon-Göksenin-Hawkins'le rakibi hücumda yavaşlatsak da hücumda istediğimiz ritmi tam bulamadık ve maç genellikle 7-10 sayı bareminde gitti geldi. Ancak maçın son dakikalarında Hawkins'in liderliğinde son bir hamle daha yapıp farkı eritmeyi başardık. Rakip faul çizgisinden biraz sıkıntı yaşarken son top da bize kaldı. Ancak son topta o ana kadar kötü şut atan Cenk atması gereken pozisyonda topu daha zor bir açıda olan Gordon'a teslim etti ve Jamont'un atışı da girmeyerek mağlup olduk.

Maçın hikayesi bu biçimde. Pota altımızı iyi kapatırken rakibe dışarıdan verdiğimiz boşlukları Efes'li oyuncular iyi değerlendirdiler. Zaten Vujacic'in 25, Farmar'ın ise attığı 17 sayı bunun birer göstergesi. Ama özellikle ikinci yarıda savunmayı komple anlamda düzelttik. Bu olumlu bir durum ancak hücumdaki zaman zaman durağanlaşmamız ve Hawkins'le biraz da Gordon hariç hiçbir kısamızın devreye girememesi bizi hücumda kısıtlıyor. Tabi bireysel form grafiklerinin yükselmesi ve Domercant'in gelişiyle bu sorunlar azalacaktır. Hakemlerle ilgili olarak da tüm basketbolseverlerin genel bir hayal kırıklığı yaşadığını söyleyebiliriz. İki taraf adına bazen kolay bazen yanlış düdük çalan hakemlerimiz umarız sezona da bu şekilde girmezler, yoksa tartışılmaktan kaçamayacaklar. Bunun bu maçta daha çok bizim aleyhimize çaldıkları düdüklerle alakası yok, daha objektif bir bakış açısıyla belirtiyoruz sadece.

Takımıdaki bireysel performanslara da kısaca değinsek yine Hawkins'i baş köşeye koyarız. 22 sayısının yanında hücumdaki liderliği, savunmadaki müthiş gayretiyle gene takımı sürükleyen isim oldu. Onunla beraber Gordon'ın da performası tatmin edici düzeydeydi. Elindeki ufak sakatlığa rağmen o da sorumluluk almaya çalıştı ve hücumdaki 11 sayısının yanına 7 asist ekledi. Bu iki ismin yanına hücumda ekleyebileceğimiz tek isim ilk yarı performansıyla N'dong. Geri kalan bütün isimler hücum performanslarıyla bugünlük sınıfta kaldılar. Cenk, Macvan, şu ana kadar hiç devreye sokamadığımız Ersin, Engin ve zaten çok üst düzeyde hücum potansiyelleri olmayan Göksenin ve Furkan da pek isteneni veremediler.Göksenin 7 sayıyla oynamasına rağmen 4 top kaybı yaptı. Ancak en çok dikkat çeken eksiklik Cenk'in yapamadığı katkıydı. Oldukça kötü yüzdeyle şut atan Cenk, son top onun eline gelmişken yaşadığı güvensizlikle topu daha zor durumdaki bir arkadaşına attı. Kaldı ki Jamont normalde Cenk'ten iyi bir şutör değildir zaten. İnşallah Cenk bu güvensizliğini aşar ve sezonun başlamasıyla birlikte şut ritmini yakalar.

Sonuç olarak, kaybetmek belli oranda hayal kırıklığı yaratsa da sonuçta sadece bir hazırlık maçı oynadık.Ve takımımızda bir hazırlık maçı da olsa oyunu son topa kadar bırakmama karakterini gördük.Bireysel performanslar arttıkça ve tabi ki Domercant de takıma dönünce çok daha iyi noktalara geleceğimizi görmek zor değil. Bu süreçte sadece sabırlı olup, takımımızın yavaş yavaş istenen seviyeye gelmesini beklemeliyiz. Takımımızın Rixos Cup'taki son maçı yarın Beşiktaş'la olacak. Bugün oynanan bir diğer maçta Banvit'e son saniyelerde kaybeden Beşiktaş'la yarın saat 15.45'te karşılaşıp, 3.lük maçına çıkacağız. Maçın yayını yine NTV Spor'da olacak.

Oyuncularımızın Anadolu Efes karşısındaki istatistikleri ise şu şekilde oldu:

Jamont Gordon : 11 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 3 top kaybı, 1 top çalma, (3/10 şut)
Göksenin Köksal : 7 sayı, 2 ribaund, 4 top kaybı, (3/4 şut)
Engin Atsür : 2 asist, 2 top kaybı, (0/1 şut)
Cenk Akyol : 4 sayı, 1 ribaund, 1 asist, (1/6 şut)
Furkan Aldemir : 2 sayı, 4 ribaund, (1/2 şut)
Boniface Ndong : 14 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (6/8 şut)
Milan Macvan : 5 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, (1/7 şut)
Ender Arslan : 2 sayı, 1 asist, (1/4 şut)
David Hawkins : 22 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 3 top çalma, (7/15 şut)
Ersin Dağlı : 4 sayı, 3 ribaund, (1/2 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0