Rixos Cup | Galatasaray 86 - 77 Beşiktaş

Antalya'da katıldığı Rixos Cup'taki üstüste 4. gününde 4. maçına çıkan Galatasaray Medical Park son maçından galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş karşısında 86-77'lik bir skorla üstün gelen takımımız böylece turnuvayı 3.lükle tamamlamış oldu. Maçta özellikle önceki karşılaşmalara oranla hücumda istediklerini daha rahat yapabilen ve tempoyu yüksek tutan takımımızda performansıyla en çok dikkat çeken isim forma giydiği 19 dakikalık süreye 14 sayı - 12 ribaund performansını sığdıran Furkan Aldemir oldu.

Maça çok tempolu ve akıcı hücum oynayarak başlayan Galatasaray Medical Park, ilk dakikalardan itibaren üstünlüğü eline aldı. Önceki maçların aksine hücumda uyumlu ve organize bir görüntü çizen takımımızda özellikle Engin'in topu iyi kullanması bu anlamda bizi rahatlattı. Diğer oyuncularımız da bu anlamda üzerlerine düşeni yaparken takım halinde maçta 25 asist yapmamız topu ne kadar iyi yönlendirdiğimiz gösterdi. Hücumda sadece maçın son bölümünde bu akıcılığımız kaybettik. Bunu da üstüste oynadığımız maçların verdiği fiziksel ve mental yorgunluğa bağlayabiliriz. Savunmada ise tempoyu böylesine yüksek tuttuğumuz bir maçta ideal sertliği tam olarak sağlayamasak da pota altımızı yine iyi savunduk. Bunun sonrasında rakibi isabetli dış atışlara zorladık ki Beşiktaş bunları atabildiği anlarda maça tutunabildi zaten. Dış oyuncu savunmamız maçın genelinde iyiyken o düşüş yaşadığımız son bölümde bu anlamda biraz düşüş yaşadık ve Muratcan bunları iyi değerlendirdi, ancak bu maçı kazanmamıza engel olmadı.

Bireysel performanslara kısa kısa değinirsek ilk olarak yine Hawkins'i yazabiliriz. Bu turnuvadaki klasik perfomanslarından birini sergiledi. Ancak bu sefer Hawkins'le beraber sivrilen başka isimler de vardı sahada. İlk olarak Cenk Akyol'u bu isimlere dahil edebiliriz. Bir önceki maçtan sonra şutundaki güvensizliğini belirtmiştik, ancak Beşiktaş karşısında iyi şut atan oyuncumuz maçın neredeyse kafa kafaya geldiği anda kritik bir üçlükle işi bitirdi. Furkan Aldemir de bu maçta yaptığı double-double ile savunmadaki önemli katkılarının yanına hücumda da pota altında bize sayı opsiyonu sağladı. Engin bugün skor anlamında olmasa da topu yönlendirme anlamında mutlu eden bir performans sergiledi. Özellikle ikili oyunları çok iyi oynadı. Bu maça kadar hiç verim alamadığımız Ersin Dağlı da özellikle ilk yarıda hücumda önemli katkılar verdi. Bu isimler bu maç için takımımızda en çok sivrilenlerdi. Milan Macvan'ın ribaundlarda verdiği olumlu katkı haricinde hücumdaki farklı özelliklerini ve dış şut tehdidini sahaya yansıtmasını da merakla bekliyoruz. Ek olarak daha önceki maçlarda oynayan Gordon bu maçta parmağındaki hafif sakatlık ve kasığındaki çekmeden ötürü riske edilmedi.

Antalya'da beşincisi düzenlenen Rixos Cup geride kaldı. Güzel ve yararlı bir turnuva olduğunu söyleyebiliriz. Grup aşamalarında yendiğimiz Banvit yarı finalde bizi mağlup eden Anadolu Efes'i finalde mağlup ederek kupaya uzandı. Organizasyon olarak ise genel anlamda sınıfın geçildiğini söyleyebiliriz, ama daha iyisinin yapılabileğini söylemek mümkün. Özellikle salon ısısının iyi ayarlanamaması sonrası artan nem oranı oyuncuların parkede sıkça kayıp düşmelerine neden oldu ki sezon başı için ciddi sakatlık riski taşıyan bir durumdu bu. Üçüncülükle kapadığımız bu turnuva sonrası İstanbul'a dönecek takımımız TÜBAD Turnuvası için hazırlıklarına devam edecek.

Oyuncularımızın Beşiktaş karşısındaki istatistikleri ise şu şekildeydi: 

Göksenin Köksal: 7 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (3/6 şut)
Can Korkmaz: 3 sayı, 2 ribaund, (1/2 şut)
Engin Atsür: 9 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, (2/6 şut)
Cenk Akyol: 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, (6/9 şut)
Furkan Aldemir: 14 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 1 blok, (6/9 şut)
Boniface Ndong
: 7 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 2 blok, (3/4 şut)
Milan Macvan : 2 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (1/6 şut)
Ender Arslan: 1 ribaund, 3 asist, (0/4 şut)
David Hawkins: 20 sayı, 1 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, 3 top çalma, (8/13 şut)
Ersin Dağlı: 10 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 1 blok, (4/10 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0