İzzet Baysal Turnuvası | Galatasaray 75-63 Canik Bld.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Bolu'da İzzet Baysal Turnuvası'na katılan Galatasaray kadın basketbol takımımız turnuvanın ikinci maçında Canik Belediyesi ile karşılaştı. Rakibi karşısında yerli ve try-out oyuncularıyla oynadığı karşılaşmanın ikinci yarısında rakibi karşısında oldukça üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun ve öğrencileri ilk yarısını 32-33 geride kapattığı karşılaşmadan 75-63'lük galibiyetle ayrılmayı başardı. 3 yıl aradan sonra basketbola dönen yeni transferimiz Şebnem Kimyacıoğlu attığı 23 sayı ile dikkat çekerken, genç oyuncumuz Yasemen Saylar rakip potaya 23 sayı bırakarak yeni sezon öncesi umut verdi.

Sakatlığı devam eden yıldız oyuncumuz Alba Torrens dışında tüm yabancıları WNBA'de yer alan takımımız yeni sezon hazırlıkları kapsamında katıldığı İzzet Baysal Turnuvası'nın ikinci maçında Bahar Çağlar ve Nevriye Yılmaz'dan yoksun olarak sahaya çıktı. Try-out oyuncularımız Nacickaite, Budmir ve Tratsiak'ın forma giydiği karşılaşmada genç oyuncularımız Yasemen Saylar ve Ayşe Cora süre buldu. Canik Belediyesi karşısında ilk çeyrekte 15-14 üstünlük kuran takımımız karşılaşmanın ikinci çeyreğinde rakibi karşısında 17-19 geriye düşünce oldukça çekişmeli geçen ilk 20 dakikanın ardından soyunma odasına 32-33'lük skorla gitti. Devrenin dönüşünde rakibi karşısında üstünlüğü tekrardan ele alan Galatasaray kadın basketbol takımı 21-18 üstünlük kurduğu çeyrek sonunda final periyoduna 53-51 önde girmeyi başardı. Karşılaşmanın son periyodunda oyuna ağırlığını koyan Galatasaray kadın basketbol takımı rakibine sadece 12 sayı şansı tanırken, rakip potada ürettiği 21 sayının ardından karşılaşmadan 12 sayılık farkla galip ayrıldı ve İzzet Baysal Turnuvası'nda şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Canik Belediyesi karşısında takım halinde 33 ribaund (11 hücum) alan kadın basketbol takımımızda bu alanda öne çıkan isim 8 ribaund ile Şebnem Kimyacoğlu oldu. Üç yıl aradan sonra basketbola dönen tecrübeli oyuncuyu 7 ribaund ile kaptan Işıl Alben takip ederken, try-out oyuncumuz Jelena Budmir bu kategoride 6 ribaund ile takıma katkı sağladı. Rakibi karşısında 29 basket bulan takımımız bu basketlerin 13'ünü asist üzerinden bulurken kaptan Işıl Alben maç boyunca yaptığı 4 asist ile bu kategoride öne çıktı. Tecrübeli oyunkurucumuzu 3'er asist ile try-out oyuncumuz Jelena Budmir ve altyapıdan yetişen genç oyuncumuz Yasemen Saylar takip etti. Canik Belediyesi karşısında hücumda 14 top kaybı yapan Ekrem Memnun'un takımı savunmada da rakibini 14 kez top kaybına zorlamayı başardı. 

Galatasaray kadın basketbol takımının istatistikleri şu şekilde;
Kamile Nacickaite: 4 sayı - 4 ribaund - 1 top kaybı
Özge Yavaş: 3 sayı - 1 ribaund - 1 asist - 1 top çalma - 2 top kaybı
Yasemen Saylar: 23 sayı - 2 riaund - 3 asist - 3 top çalma - 4 top kaybı
Ayşe Cora: -
Işıl Alben: 8 sayı - 7 ribaund - 4 asist - 2 top çalma
Gülşah Gümüşay: 5 sayı - 4 ribaund - 1 asist - 2 top çalma - 2 top kaybı
Şebnem Kimyacıoğlu: 23 sayı - 8 ribaund - 3 top çalma - 1 top kaybı - 1 blok
Natalya Tratsiak: -
Şaziye İvegin: 5 sayı - 1 ribaund - 1 asist - 1 top kaybı
Jelena Budmir: 4 sayı - 6 ribaund - 3 asist - 3 top kaybı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0