STSL | Kaldığımız yerden..

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan üç hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan ve milli maç arasında iki hazırlık maçı yapan Galatasaray, milli maç arasının ardından devam eden Süper Lig'de dördüncü hafta Medical Park Antalyaspor'un konuğu olacak. Süper Lig'de son maçında Bursaspor'u mağlup ederek lig tarihinde 1000.galibiyetine imza atan Fatih Terim'in öğrencileri, yıllar sonra ayak basacağı Şampiyonlar Ligi arenası öncesinde son provasını Antalya'da yapma imkanı bulacak. Liderliğini devam ettirmek isteyen takımımız 15 Eylül Cumartesi akşamı saat 20:30'da Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda sahaya çıkacak. Karşılaşma öncesinde iki takımın son durumu, mini analizler ve istatistikler şu şekilde...

MİLLİ ARA: LİDER GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'e son şampiyon apoleti ile başlayan takımımız geride kalan üç hafta sonunda verilen milli araya lig lideri sıfatıyla giriyor. Geçtiğimiz sezon 14.haftada oturduğu liderlik koltuğunu 26 hafta boyunca bırakmayan ve 40 hafta sonunda mutlu sona ulaşan Fatih Terim'in öğrencileri geride kalan 3 hafta sonunda topladığı 7 puanla zirvede tek başına yer alıyor. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 8 gol bırakan takımımız kalesinde gördüğü 6 gole engel olamadı. Takımımız sezon başında ilk resmi maçında ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmayı başarmış ve TFF Süper Kupa'nın sahibi olmuştu.

MİLLİ MAÇ ARASINDA 2 HAZIRLIK MAÇI
Milli maç arasını iki hazırlık maçıyla değerlendiren takımımız bu hazırlık karşılaşmalarının ilkinde Genoa karşısında sahaya çıktı. İtalyan ekibinin 119.yılı kutlamaları doğrultusunda gerçekleştirilen özel karşılaşmada yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Fatih Terim'in öğrencileri baştan sona üstün oynadığı rakibi karşısında aradığı golü 90 dakika içerisinde bulamayınca karşılaşma penaltılara taşındı. İtalyan ekibi karşısında penaltılarda 7-6 mağlup olan takımımız bu karşılaşmanın ardından İstanbul'a döndü. Milli maç arasında ikinci hazırlık maçında ise rakibimiz PTT 1.Lig ekiplerinden Kartalspor oldu. Kartalspor karşısında da yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkan takımımız rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyarak sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

%62.1 - TOPUN SAHİBİ GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan üç hafta sonunda liderlik koltuğuna yerleşen takımımız istatistiksel anlamda da diğer rakiplerine oranla önde bulunuyor. Süper Lig'in ilk üç haftasında rakipleri karşısında %60 ortalamanın üzerinde topa sahip olma istatistiğini elde eden Fatih Terim'in öğrencileri istatistik sıralamasında %65 ortalama ile topa sahip olan Eskişehirspor'un arkasında ikinci sırada bulunuyor. Kasımpaşa karşısında %64, Beşiktaş karşısında %58, Bursaspor karşısında %62 gibi yüzde değerleriyle rakiplerine üstünlük kurmayı başardı.

14.7 - MAÇ BAŞINA EN ÇOK ŞUT ATAN TAKIM
Milli maç arasına kadar ligde üç maç oynayan ve topladığı 7 puan doğrultusunda liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, topa sahip olma istatistiğinin yanı sıra kaleye en isabetli şut atan takım sıralamasında da liderlik koltuğunda oturuyor. Geride kalan üç maç sonunda rakip kaleye maç başına 14.7 şut atan Fatih Terim'in öğrencilerinin isabet oranı ise %40. Savunma hücumdan başlar mantığıyla hareket eden İmparator ve öğrencilerinde rakip kaleye en çok şut deneyen isim toplamda 12 şut ortalaması ile Umut Bulut.

UMUT BULUT: MAÇ BAŞINA 1.1 GOL
Sezon başında kiralık olarak kadroya dahil edilen tecrübeli forvet oyuncusu Umut Bulut bu sezon oynadığı 6 resmi karşılaşmada 7 gol kaydederek formunun zirvesinde yer alıyor. Sezon öncesi oynanılan Süper Kupa karşılaşmasında iki gol atarak sezona başlayan Umut, devam eden haftalarda rakip filelere Süper Lig'de dört gol bıraktı. Ligin ilk haftasında Kasımpaşaspor karşısında iki gol atan tecrübeli oyuncu, Beşiktaş ve Bursaspor karşısında da birer gol kaydetti. Dünya Kupası elemelerinde mücadele eden milli takımda da forma giyen tecrübeli oyuncu Hollanda maçında gol bulamazken son oynanılan Estonya maçında rakip fileleri havalandırarak gol yollarında ne kadar etkili olduğunu gösterdi.

2012 - 2013 | MEDICAL PARK ANTALYASPOR
2005/6 sezonunda 2.Lig'de normal sezonu ikinci sırada tamamlayarak 2006/7 sezonunda Turkcell Süper Lig'de oynama şansını yakalayan Antalyaspor sezon sonunda ligi 16.sırada tamamlayarak yeniden Bank Asya 1.Lig'e düştü. 2007/8 sezonunda Bank Asya 1.Lig'de ligi yeniden 2.sırada tamamlayan Antalya ekibi sezon sonunda yeniden Süper Lig'in yolunu tuttu. 2008/9 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Antalyaspor bu tarihten itibaren bir daha alt lige düşmedi ve sürekli olarak Süper Lig'de mücadele etti. İstikrarlı bir şekilde her sezon Süper Lig'de mücadele eden Akdeniz temsilcisi tabir-i caizse ne aşağı, ne yukarı hareket etti. Ligi orta sıralarda tamamlayan Antalyaspor geçtiğimiz sezon 34 maç sonunda topladığı 39 puanla Spor Toto Süper Lig'i 15.sırada tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan üç hafta sonunda 6 puan toplayan Mehmet Özdilek ve öğrencileri averajla 3.sırada yer alıyor. Ligin ilk haftasında Gençlerbirliği karşısında sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrılan Medical Park Antalyaspor, ligin ikinci haftasında Kayserispor karşısında 3 puanı 3 golle alırken, milli maç arasından önce oynanılan Büyükşehir Belediyesi karşısında deplasmandan 1 golle 3 puanı çıkartmayı başardı. Spor Toto Süper Lig'in ilk üç haftasında rakip filelere 5 gol bırakan Antalyaspor'da en golcü isim attığı 2 golle Melih Gökçek Tita oldu.

Bu sezon oldukça hareketli bir transfer dönemi geçiren Medical Park Antalyaspor yeni sezon öncesinde 11 oyuncu ile sözleşme imzalarken 12 oyuncusu ile yollarını ayırmıştı. Teknik direktörlüğünü Mehmet Özdilek'in yaptığı Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarını 7 bin kişi kapasiteli Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynuyor.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0