Tomislav Coskovic resmen Galatasaray'da..

Dragan Nesic önderliğinde yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlanan Galatasaray erkek voleybol takımı kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce kadrosuna Murat Aslan, Bojan Janic, Teodor Salparov ve Vladimir Nikolov gibi önemli oyuncuları katan erkek voleybol takımımız çok önemli bir transfere imza attı ve 5 yıldır Fenerbahçe Grundig takımında forma giyen Bosna Hersek asıllı Hırvat smaçör Tomislav Coskovic ile anlaşma sağladı. 1979 doğumlu olan yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon Türk statüsüne geçmişti.

22 Nisan 1979, Zagreb doğumlu olan Tomislav Coskovic voleybol ekollerinden birisi olan Yugoslavya'da büyüdü. Bosna-Hersek asıllı bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen tecrübeli oyuncu küçük yaşlarda başladığı voleybolda ilk profesyonel sözleşmesini 1998 yılında HAOK Mladost takımıyla imzaladı. Doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan HAOK Mladost forması altında iki yıl geçiren ve iki sezonda da duble (lig ve kupa şampiyonlukları) yapan Tomislav Coskovic şampiyonluklarla başlayan kariyerini taçlandırmak için takımdan ayrıldı. Hırvatistan'dan ayrılma kararı alan tecrübeli oyuncunun rotası voleybolda bir başka ekol ülke olan İtalya oldu. Hırvat smaçör bir önceki sezonun CEV Kupası şampiyonu olan İtalyan ekibi Palermo Volley ile bir yıllık sözleşme imzaladı. İtalya'da geçirdiği bir yıllık sezonun ardından 2001/2 sezonunda Avusturya temsilcisi Tirol Innsbruck ile sözleşme imzalayan Tomislav Coskovic burada da şampiyonluk yaşayamadı, tıpkı İtalya macerasında olduğu gibi. Kariyerinin başlangıcı hariç sürekli bir yıllık kontrat imzalayan Hırvat smaçör istikrar ve forma mücadelesi açısından kendisini geliştirebileceği bir takımda forma giymek için Fransız ekibi Rennes'in yolunu tuttu. 2002 yılında bir yılı opsiyonlu üç yıllık kontrat imzalayan Tomislav Coskovic'in dönüm noktası burada başladı. Fransa kariyeri bir çok şeyin başlangıcı olacaktı.

Bir önceki sezon (2001/2) Fransa'da alt ligde şampiyon olarak 1.Lig'e yükselen Rennes Volley adına kendini kanıtlama dönemiydi. Ligde tutunmak isteyen Rennes ekibinin en önemli isimlerinden birisi olan Tomislav Coskovic takımının 9.sırada ligi tamamlasında büyük pay sahibi oldu. Fransa Kupası'nda takımıyla birlikte çeyrek final oynayan Hırvat smaçör bir sonraki yıl 2003/4 sezonunda takımıyla ligi 12.sırada tamamladı. Fransa Kupası'nda da ikinci tur (round 16) başarısızlığının ardından Rennes Volley'in kötü bir sezon geçirdiği inkar edilemez bir gerçekti. Hırvat smaçör sezon sonunda Rennes ile olan opsiyonunu kullanmadı ve Tourcing Lille takımı ile sözleşme imzaladı. Brezilyalı antrenör Marcelo Fronkowiack'in kadrosunda ısrarla görmek istediği Hırvat oyuncu kariyerinin dönüm noktasını gerçekleştirdi. Fransa Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Tomislav Coskovic sezon içerisinde ayrıca Hırvatistan milli takımından davet aldı. Fransa'da geçen üç sezonun ardından Coskovic için ayrılma vakti gelmişti. Rota, komşu Yunanistan olacaktı.

Olympiakos ile bir yıllık sözleşme imzalayan Coskovic sezon öncesinde milli takımıyla birlikte Avrupa Şampiyonası'nda boy göstermiş ve şampiyonayı 8.sırada tamamlamıştı. 2005/6 sezonunda Olympiakos forması giyen tecrübeli oyuncu burada herhangi bir şampiyonluk yaşayamasa da Avrupa'nın en önemli kulüplerinden birisinde oynama tecrübesini yaşadı. Panathinaikos ile büyük bir rekabette olan kırmızı-beyazlı ekip şampiyonluğu ezeli rakibine kaptırırken Hırvat smaçör sezon sonunda Rusya'nın yolunu tutuyordu. Lokomotiv Novosibirsk takımı ile bir yıllık sözleşme imzalayan Hırvat oyuncu burada da istediği ortamı ve başarıları yakalayamadı. Tomislav Coskovic'in yolu o dönem yeni bir yapılanmaya giden Fenerbahçe'yle kesişti. 2007 yılının yaz aylarında Hırvat oyuncu iki yıllık sözleşme imzaladı.

2007/8 sezonunda Türkiye'de ilk yılını geçiren Hırvat smaçör takımıyla birlikte ilk sezonunda lig şampiyonluğu yaşadı. Georgy Demeter'in antrenörlüğünde Türkiye Kupası finalinde Arkas karşısında iki maçta galip gelmeyi başaran sarı-lacivertli takım bu başarının yanı sıra sezon sonunda da play-off finalinde Halkbankası karşısında sahadan üstün ayrılan taraf oluyor ve duble yapıyordu. Tomislav Coskovic önceki kariyerinin aksine winner karakterini sahaya yansıtan, takımında sorumluluk alan bir isimdi. 2008/9 sezonunda Fenerbahçe forması altında mücadele eden Tomislav Coskovic takımının fiinalde İstanbul BŞB karşısında mağlup olarak ayrılmasına engel olamıyor, Türkiye kariyerinde bir kez takacağı ikincilik madalyasını boynuna takıyordu.

2009/10 sezonu çubuklu takım için başarılı geçecekti. Coskovic'in sözleşmesini uzatan sarı-lacivertli takım kadrosunun büyük bir kısmını korurken yapılanmasını sürdürmeye devam ediyordu. Balkan Şampiyonası'nda elde edilen şampiyonlukla sezona başlayan Tomislav Coskovic ve arkadaşları ligde normal sezonu 22 maçta 18 galibiyetle lider tamamlıyor ve play-off'larda şampiyonluğun en büyük favorisi gösteriliyordu. Sırasıyla önce çeyrek finalde Milli Piyango, ardından da yarı finalde Arkasspor'u eleyen sarı-lacivertli takım finalde Ziraat Bankası karşısında 3-0'lık üstünlük kurmayı başarıyor ve Türkiye'de ikinci kez lig şampiyonluğuna ulaşıyordu. Hırvat smaçör takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olurken, finallerin en değerli oyuncusu seçiliyordu. 2010/11 sezonunda da takım kadrosunda yer alan Hırvat smaçör duble şampiyonluklar serisine devam ediyordu. Arkasspor karşısında lig finalini kazanan sarı-lacivertli takımın en önemli isimlerinden birisi olan Coskovic, bir sonraki sezonun öncesinde gerçekleştirilen Süper Kupa karşılaşmasında da şampiyonluk sevinci yaşayan isim oluyordu.

2007 yılında ayak bastığı Türkiye'de beş yılı geride bırakan Hırvat smaçör için geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe voleybol şubesi Türk statüsüne geçmesi adına çalışmalarda bulunmuş ve prosedürü tamamlamıştı. Ancak tecrübeli oyuncunun Türk statüsünde forma giymesi için FIVB'nin onay vermesi ve Türk milli takımında forma giymesi gerekiyordu. Hırvatistan voleybol federasyonu bu noktada devreye girerek prosedürlerin işlenmesine engel olmuş ve FIVB'nin onay vermemesini sağlamıştı. Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon bu nedenle Türk statüsünde forma giyemeyen tecrübeli oyuncu sezon ortasında antrenör Castellani ile sorunlar yaşamış ve takımdan ayrılmak istediğini açıklamıştı. Türkiye kariyerinde son 3 sezon üstüste olmak üzere 4 lig şampiyonluğu, 2 kupa şampiyonluğu ve 1'er Balkan Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan tecrübeli oyuncu hiç kuşkusuz Türk voleybolseverlerin yakından tanıdığı bir isim. 199 boyunda olan ve smaçör pozisyonunda oynayan Tomislav Coskovic sert servisleri, etkili smaçları ve takım oyununa yatkınlığı ile biliniyor. Hücumda 3 metre seviyesine çıkan tecrübeli oyuncu hiç kuşkusuz smaçör pozisyonunda yabancı hakkı kalmayan takımımıza büyük güç katacak.

Tomislav Coskovic'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

2 yorum:

  1. Neye göre çok önemli transfer ???
    Coskovic karakter bakımından şu an Turkiye'de eşine az rastlanan bir oyuncu.Fakat yaşı 33 olmuş bir oyuncu yerine altyapidan genç birisini kadroya alsak ona şans versek daha iyi olmaz mıydı?Coskovic son iki sezondur Fenerbahçe kadrosunda kendine yer bulamıyor.Biz ise hemen kapıyoruz.Yazık ! Yıllardır Galatasaray Voleybol branşı yokları oynuyor.Büyük yatırımlar yapıldı ama elde var sıfır. Şunu peşinen söyleyeyim.Bu yılda erkek ve bayan takımından bir şey beklemeyin.Adam gibi bir yapılanma olmadığı sürece Türkiye'ye Voleybolu getiren bu klüp hep altlarda kalmaya mahkumdur. Ayrıca klüp başkanı Ünal Aysal ve yönetimi Voleybol branşındaoldukça kötüler.Umarım ben yanılırımda Galatasarayım başarılı olur.Adettendir..... Hoşgeldin Coskovic..... Mahir Seyhan

    YanıtlaSil
  2. Coskoviç taraflı-tarafsız tüm voleybolseverler tarafından takdir edilen bir smaçör. Takımımızın bu sezon kadrosunda yabancı haklarının çeşitli pozisyonlara kullanılması, iki senedir Henry Bell Cisnero'nun çözülemeyen ülkesel problemleri nedeniyle bu bölgeye istediğimiz türde takviyeyi gerçekleştirememiştik. Fenerbahçe Grundig takımında ortaya koyduğu performansını voleybolu takip eden herkes biliyor. Son sezon teknik heyet ile problem yaşamasının yanı sıra yerli statüsünde bazı prosedürler nedeniyle forma giyememesi nedeniyle takımda süre bulamayan bir isimdi.

    Coskovic ayarında, takıma aynı katkıyı verebilecek genç bir oyuncu yoktur diye düşünüyorum. Elbette gençlere şans vermek gerekiyor ama ligde ve Avrupa'da hedefiniz en azından final ise (şampiyonluk her zaman ulaşılması gerekendir) Coskovic gibi yerli statüsünde oynayacak bir oyuncuyu kadronuzda bulundurmanız size zarar getirmez. Tam tersi, bu tür oyuncular size maç ve maçlar kazandırarak başarıya ulaşmanızı sağlar.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0