TÜBAD Turnuvası | Galatasaray 76 - 74 Virtus Bologna

Yeni sezona hazırlanan Galasaray Medical Park katıldığı TÜBAD Turnuvası'ndaki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Turnuvanın ilk gününde Banvit'e mağlup olan İtalyan temsilcisi Virtus Bologna'yayla karşılaşan takımımız yakın geçen bir maç sonucunda rakibini 2 sayılık farkla 76-74'lük skorla yendi. Hafif sakatlığı bulunan David Hawkins'ten yararlanamayan takımımız turnuvadaki üçüncü ve son maçını yarın saat 13.00'te ev sahibi Banvit'le oynayacak ve maç yayını yine NTV Spor'da olacak.

Maça dünkü Kuban maçı gibi tutuk başladık ve bu tutukluğu özellikle Steven Smith'le iyi değerlendiren Bologna 11-0'lık bir üstünlük kurdu. Bu başlangıcın ardından aldığı molada sahadaki 5'i tamamen değiştiren Ergin Ataman oyunu biraz daha dengelemeyi başardı ve ilk çeyrek 21-16'lık skorla Bologna temsilcisinin üstünlüğünde geçildi. İkinci çeyrekte özellikle hücumda topu iyi paylaşan ve Ender-Gordon ikilisinin de aldığı sorumluluklarla beraber üstünlüğü ele alan takımımız 28 sayı bulduğu bu çeyrek sonunda devreye 44-40'lık üstünlükle girdi. İkinci yarıya yine çok hızlı başlayamayan takımımız dengede giden bir 3. çeyrek sonucunda 60-56'lık skorla son periyoda girdi. Burada farkı pek çok kez açıp maçı koparma fırsatı yakalasak da bir türlü bitirici darbeyi indiremememiz ve rakibi maç boyu ayakta tutan dış atışlar farkın en fazla 8'e çıkmasına izin verdi. Son dakikaya bu 8 sayılık farkı koruyarak giren takımımızda rakip son 2 hücumunda da 3'lükler buldu, ancak yediğimiz son 3'lükle beraber de süre bitti ve maçı kazandık.

Bugünkü maçta bir önceki maçımız olan Kuban karşısındaki kadar iyi bir grafik çizdiğimizi söyleyemeyiz. Daha zayıf bir rakibe karşı oynamamıza rağmen hücumda zaman zaman durağanlaşmamız bizi sıkıntıya sokan etkenlerdendi. Hawkins gibi en önemli hücumcularımızdan birinin olmadığı maçta Domercant de son çeyrekte attığı iki 3 sayılık isabete kadar oyunun içine dahil olamayınca demin bahsettiğimiz asıl darbeyi indiremedik. Tabi rakibi maça ortak etmemiz konusunda en önemli sebeplerden bir başkası daha önce de söylediğimiz gibi rakibe fazlaca boş 3'lük atma şansı vermemiz oldu. Kendi pota altımızı iyi savunuyoruz belki ama bu savunmadan topu dışarı çabuk bir şekilde çıkarabilen takımlar buldukları bu boş dış atışları sayıya çevirince skor buluyorlar ve maça tutunabiliyorlar. Bunun üzerinde illa ki durulacaktır, yoksa bu konuda canımız yanabilir.

Bireysel anlamda oyuncularımızın gösterdikleri performanslara baktığımızda tek bir ismin ön plana çıktığını söyleyemeyiz. Aslında maç boyunca yaptığımız en iyi şey belki de bu farklı isimlerden verim alabilmekti. Bazı anlarda Ender, bazılarında Gordon, sonlarda ise Domercant gibi kısaları skorda devreye sokabildik. Milan Macvan Antalya'daki görüntüsünden uzaklaştığını ve takımla beraber çalıştıkça ne kadar özel bir isim olduğunu göstermeye devam ediyor. Bugünkü maçta da hem kendi hem de rakip pota altlarında etkinliğini gösterdi. Ersin Dağlı da Antalya'daki görüntüsünü unutturmaya başlayan oyuncularımızdan biri. Özellikle hücumda sıkıştığımız anlarda içeride onu topla buluşturmak bizim için çözüm oluyor. N'dong çok fazla süre almadı, ama aldığı süre boyunca özellikle bloklarıyla yine savunmada ön plana çıktı. Ve her zaman olduğu gibi son olarak değinmeden geçmeyeceğimiz ve performansını yakından takip ettiğimiz Cenk Akyol da bugün sınıfı geçenler arasında yer aldı. Belki çok iyi şut atmadı ama hücumda top onun eline geldiğinde hep doğru tercihler yaptı ve 4 asistle biraz beklenti dışı ama güzel bir katkı verdi.

Oyuncularımızın maç boyunca yakaladığı tüm istatistikler ise şu şekilde oldu :

Jamont Gordon : 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (4/7 şut)
Göksenin Köksal : 2 sayı, 1 asist, 1 top kaybı
Engin Atsür : 5 sayı, 2 top çalma, (1/5 şut)
Cenk Akyol : 6 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, (3/6 şut)
Furkan Aldemir : 5 sayı, 5 ribaund,1 blok, (2/2 şut)
Boniface N'dong : 4 sayı, 3 ribaund, 2 blok, (1/4 şut)
Milan Macvan : 12 sayı, 5 ribaund, 3 top kaybı, 2 top çalma, (5/7 şut)
Ender Arslan : 11 sayı, 2 ribaund, 2 top kaybı, (4/7 şut)
Ersin Dağlı : 8 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (3/5 şut)
Henry Domercant : 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 blok, (5/15 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0