TÜBAD Turnuvası | Galatasaray 93 - 83 Lokomotiv Kuban

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Galatasaray Medical Park Bandırma'da 7.si düzenlenmekte olan Tübad  Turnuvası'ndaki ilk maçında güçlü Rus temsilcisi Lokomatif Kuban93-83 mağlup etti. Geçen sezon Unics Kazan'la özellikle Euroleague'de iz bırakan bir performans gösteren Evgeniy Pashutin'i takımın başına getiren ve kadrosunu Nick Calathes, Aleks Maric ve Ali Traore gibi isimlerle güçlendiren Kuban karşısında ilk çeyrek haricinde çok iyi bir perfomans gösteren takımımız rakibini 10 sayı farkla mağlup etti. Takımımızda beklentilerimizin olduğu oyunculardan beklediğimiz katkıyı almış olurken, 22 sayı atan Henry Domercant en skorer isim oldu.

Maça aslında istediğimiz gibi başlayamadık. Lokomotif Kuban savunmada oldukça sert bir takım ve bu bizi ilk çeyrekte hücumda sayı bulma anlamında zorladı. Savunmadaki gayretimiz ise çeyreği ancak 18-10'da tutabilmemizi sağladı. Ancak ikinci çeyrekten itibaren rakibin sertliğine karşılık veren ve hatta bu anlamda rakibini geçen takımımız farkı kapatıp devre sonunda öne geçmeyi bildi. Bu periyotta rakibin faulleri sonrası tam 18 kez faul çizgisine giden takmımız bunlardan 15'ini değerlendirirken hem skorunu yukarı çekti, hem de rakipte pek çok oyuncuyu faul problemine soktu ve devreye 42-39'la önde girdi. 3. çeyrekte kaldığımız yerden devam ederken rakip faul problemlerinden ötürü sertliğini aşağı çekti ve biz de bu çeyrek sonunda farkı 68-56 ile 12'ye çıkartmayı bildik. Bu çeyrekte özellikle Hawkins'in de hücumda aktif olarak oyuna dahil olması bizi rahatlatan bir unsurdu. Son çeyrekte ise hafif bir sakatlık geçirdiği için riske edilmeyen Hawkins'ten yoksun oynarken özellikle çeyreğin ilk yarısında rakibe geri dönüş imkanı verdik. Oyununu yeniden sertleştiren Kuban, hücumda da yüzdeli şut atınca farkı 2'ye kadar indirdi. Ancak bu krizden özellikle Ender'in akıllı oyunu ve Cenk'in yüzdeli şutlarıyla çıkan takımımız kontrolü yeniden ele aldı ve maçı 93-83'lük skorla almayı bildi.

Takımımız bugünkü maçta ilk çeyrekte özellikle hücumda zorlanmasına rağmen ikinci çeyrekten itibaren rakibin oyununa uyum sağlayıp, sonrasında üstünlüğü ele almasını bildi. Hücumda ikinci çeyrekten itibaren istediğimiz akışkanlığı yakalayabilirken sahada kim varsa ondan bir şekilde verim aldık. Savunmada ise maçın genelinde çizgimizi bozmadık. Özellikle pota altımızı savunma konusunda oldukça etkiliydik ama zaman zaman bunun sıkıntısını dışarıdan boş 3'lükler vererek yaşadık. Aynı sorunla daha önce özellikle Anadolu Efes maçında da karşılaşmıştık ve o maçı kaybetmiştik. Bugünkü maç bu ölçüde bizi rahatsız etmese de savunma anlamında çözmemiz gereken en önemli sorunun bu olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bunlar haricinde yolumuza emin adımlarla devam ettiğimizi ispatlayan bir maç oynadık. Rakibimiz bizim gibi bu yıl Eurocup'ta en tepeleri zorlayacak potansiyelde ve sert bir takımdı. Ancak onlara karşı aynı sertlikte cevap verip maç içinde üstünlük kurduk. Özellikle Gordon'ın hafif sakatlığından ötürü hiç forma giymemiş olması ve Hawkins'in  maça ısındığı bir üçüncü çeyrekten sonra son periyotta hiç oynamamasına rağmen..TÜBAD Turnuvası'ndaki ikinci maçımız ise yarın oynayacağımız Virtus Bologna'ya karşı olacak. 17:45'te başlayacak olan maçın yayını ise NTV Spor'da olacak.

Bireysel anlamdaki performanslara baktığımızda bugün sahaya çıkan neredeyse bütün oyuncularımızdan iyi katkı aldık. Özellikle Ender&Engin ikilisinin hücumda takımı doğru yönlendirmeleri bizi çok rahatlattı. Tabi Ender bu anlamda yaptığı 9 asistle daha ön plana çıksa da Engin de oyunda olduğu dakikalarda özellikle skora yaptığı katkıyla önemli katkı verdi. Bunların haricinde Domercant İtalya kampında bıraktığı yerden devam etti ve bugün kritik anlarda önemli şutları sokarak skor anlamında takımın yükünü çeken isimlerin başında geldi. Öte taraftan Macvan geldiğinden bu yana en iyi performansını ortaya koyarken pota altındaki bir başka oyuncumuz Furkan da 11 sayı-9 ribaund-4 asist-3 blok gibi komple bir performans ortaya koydu ve aynı zamanda sırtı dönük oyun anlamında Avrupa'nın en iyilerinden olan Maric'e karşı da sağlam bir duruş gösterdi. Ersin Dağlı da Antalya'da son maça kadar tutukken Beşiktaş maçında devreye girmeyi başarmıştı, bu maçta da hücumda kendisinden bekleneni sahaya yansıttı. Son olarak ise değinmemiz gereken isim Cenk Akyol.. O da Ersin gibi Beşiktaş maçına kadar istenilen seviyeye çıkamamasına rağmen o maçtaki performansıyla bizleri sevindirmişti. Bu maçın ilk yarısında da çok ön plana çıkamamasına rağmen ikinci yarıda ve özellikle son çeyrekte dışarıdan attığı yüzdeli atışlar bizi memnun etti. Kısa süre içinde 3 tane 3'lük üreten Cenk, rakibin farkı kapattığı o kritik anlarda takımın krizden çıkmasına büyük oranda yardımcı oldu.

Tüm oyuncularımızın maç içindeki istatistikleriyse şu şekilde oldu:

Göksenin Köksal : 1 asist, 1 top kaybı, (0/4 şut)
Engin Atsür : 9 sayı, 1 ribaund, 2  top kaybı, 2 top çalma, (4/6 şut)
Cenk Akyol : 12 sayı, 3 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, (4/5 şut)
Furkan Aldemir : 11 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 3 blok, (3/3 şut)
Boniface Ndong : 4 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 4 top kaybı, 2 blok, (1/1 şut)
Milan Macvan : 14 sayı, 7 ribaund, 2 top kaybı, 1 top çalma, (4/6 şut)
Ender Arslan : 1 sayı, 1 ribaund, 9 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, (0/2 şut)
David Hawkins : 8 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, (2/11 şut)
Ersin Dağlı : 12 sayı, 6 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (4/8 şut)
Henry Domercant : 22 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, (8/13 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0