ELW | Karakter, azim ve geri dönüş..

Euroleague Women'da ilk hafta maçında deplasmanda Novi Zagreb'i rahat bir oyunla mağlup eden Galatasaray Kadın Basketbol Takımı ikinci maçındaysa USK Prague'la karşılaştı. Oldukça çekişmeli ve zorlu bir mücadeleye sahne olan maçta takımımız yine de maçtan 58-56'lık skorla galip ayrılmayı başardı. Çok dar bir rotasyonla mücadele etmek zorunda olan Sarayın Sultanları kadro zaafiyetine rağmen mücadelesi, savunması ve takım olma becerisiyle birlikte maçı kazanmayı bildi.

Abdi İpekçi Arena'da oynanan karşılaşmaya takımımız istediği gibi başlayamadı. İlk çeyrekte oldukça tutuk bir görüntü çizen ve savunmada da istediği sertliği sağlayamayan Galatasaray bu bölümü 7-17 ile geride geçti. İkinci çeyrekten itibaren pota altındaki oyuncularımızı biraz daha aktif kullanmaya başlayınca farkı azalttık ve devreye 22-28 geride girdik. Üçüncü çeyrekte hücumda daha etkin olmayı başarınca aradaki farkı iyice kapatan ve rakibini yakalayan Galatasaray son çeyreğe 44-44'lük beraberlikle girmeyi başardı. Ancak son çeyrekte oyunu kazanmak çok da kolay olmadı. Çek temsilcisi maçtan kopmayınca biz de yakaladığımız ivmeyi tam olarak avantaja dönüştüremedik. Ancak son bölümde sezona fırtına gibi giren Işıl Alben'in sorumluluk almasıyla öne geçtik ve maçı 58-56 ile kazandık.

Takımımızda Lindsay Whalen, Alba Torrens, Sylvia Fowles, Nevriye Yılmaz gibi üst düzey isimlerin yokluğunda özellikle hücumda ister istemez zorlanabiliyoruz. Hele ki rakip ortalamanın üstünde bir direnç gösterirse işimizin zorlaşması olağan. Ancak bu gibi durumlarda sahadaki oyundan her zaman takıma güvenmemizi sağlayacak mücadele ve vazgeçmeme duygusunu  hissedebiliyoruz. USK Prague maçında da bu mücadeleyle birlikte maçı istedik, geri düşmemize rağmen vazgeçmedik ve kazandık. Burada tekrardan Ekrem Memnun'un yarattığı sinerjiyi kutlayalım. Bireysel anlamda ise Işıl Alben'in göstermiş olduğu liderlik eski günlerine artık yavaş yavaş döndüğünü gösteriyor. Kaptan bugün de sorumluluk almaktan kaçmadı ve en kritik anlarda ön plana çıktı. Ayrıca Fowles ve Nevriye gibi Avrupa'nın en iyi uzunları arasında sayılacak isimlerin yokluğuna rağmen Sanho Lyttle-Ann Wauters ikilisinden 31 sayılık bir katkı aldık. Bu da o bölgenin bizim için ne kadar önemli bir silah olabileceğini gösteriyor. Bu güzel galibiyetle birlikte gruptaki mücadelemizde 2/2 yaptık ve yolumuza devam ediyoruz. Tebrikler kızlar...

Takımımızdaki isimlerin maç boyunca yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Özge Yavaş : 5 sayı, 2 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, (2/5 şut)
Yasemen Saylar : 
2 sayı, 2 ribaund, 2 top kaybı, 1 top çalma, (1/4 şut)
Ayşe Cora : (Sadece 1 sn. oyunda kaldı) 
Işıl Alben : 9 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 2 top kaybı, 4 top çalma, (4/9 şut)
Ann Wauters : 14 sayı, 10 ribaund, 1 asist, 4 top kaybı, 2 top çalma, (5/15 şut)
Şaziye İvegin : 2 ribaund, (0/3 şut)
Sancho Lyttle : 17 sayı, 12 ribaund, 3 top kaybı, 2 top çalma, 1 blok, (8/15 şut) 
 
Şebnem Kimyacıoğlu : 3 sayı, 1 ribaund, (1/8 şut)
Bahar Çağlar : 8 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (3/11 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0