Eski zamanlarda bir kral vardı; Baros..

Haldun Üstünel'in transfer döneminde kulübümüze kattığı değerlerden bir tanesi olan Baros'un çok güzel başlayan Galatasaray kariyeri inişli çıkışlı devam etse de genel olarak ibre aşağıya doğru oldu. 2008 yılı Ağustos ayında Lyon'dan transfer ettiğimiz Baros'un bizleri nasıl heyecanlandırdığı hala çoğumuzun aklındadır. Geldiği ilk sezon ligde attığı 20 golle Süper ligin gol kralı olurken o sezon toplamda 26 gole ulaşmıştı. İlk başlarda güçsüz olduğu gerekçesiyle eleştiriler almadı değil ama daha sonra eksiklerini kapatmaya başlayan Baros ilk senesinde en güzel şekilde formayı terletti. Şimdilerde ise varlığı ile yokluğu bir..

Kabus Gibi Sakatlık
Bir sonraki sezona da güzel başlayan Baros 10 haftada 5 gole ulaştı ama hala hepimizin aklında olan Fenerbahçe maçındaki pozisyon sonucu sakatlandı ve bizlere sahalardan uzun süre ayrı kalacağı haberi verildi. Bundan daha kötüsü ise Baros'un bir daha asla sakatlıktan önceki istikrarına ve seviyesine ulaşamaması oldu.
2010-2011 sezonunda 11 kez ilk 11'de başladı ve toplamda 17 maçta forma giydi. Sakatlıkları ara ara devam etti. Her ne kadar 9 gole ulaşmayı başarsa da istikrarı maalesef sağlayamadı. Son yıllarda Galatasaray'ın geçirdiği en kötü sezon olan 2010-2011 sezonunda her şeyin çökmeye başladığı yer olan Avrupa ligi eleme turunda Karpaty Lviv ile Ali Sami Yen'de oynadığımız maçta 2 gol kaydederek takıma beraberliği getirmişti. Sanırım sezondan Baros'la ilgili akılda kalan şeylerden birisi budur. Oyuna sonradan girip attığı iki gol..

Unutmadan Süper ligde en çok sevdiği takım olan İBB maçını da eklemek lazım. Attığı 9 golün 4 tanesi İBB ağlarına gitti. 

İmparatorlu Dönemde Baros
Kabus gibi geçen bir sezonun ardından eski teknik direktörümüz Fatih Terim yuvaya geri dönmüş ve takım yeniden yapılandırılmaya başlanmıştı. Takımdaki herkes gibi o da bir şans buldu ve elinden geldiğince iyi değerlendirmeye çalıştı. Görüntü çabaladığını gösteriyordu ama Baros'un eski Baros olmadığı açık bir şekilde ortadaydı. 

Yeni transfer Elmander ile beraber imparatorun 4-4-2'sinde zaman zaman ilk 11'de yer buldu zaman zaman sonradan dahil oldu. Penaltılar kazandırdı, asistler yaptı ve gol de attı. Antalyaspor maçında hakeme "fuck off" dediği için 3 maç ceza aldı ve o günden sonra tekrar bozuldu. Antalyaspor maçına kadar 7 gol atan ve 988 dakika süre alan Baros sezonun geri kalan kısmında sadece 388 dakika süre aldı ve 1 gol atabildi.  Sezon sonu geldiğinde ise 4 senedir takımda olan Baros geç olsada Galatasaray forması altında şampiyonluk yaşamış ve şampiyon kadronun futbolcuları listesine ismini yazdırmıştı. Onunla aynı sezon gelen ve maalesef şampiyonluk yaşayamayan Kewell için çok üzülen bir çok taraftar en azından Baros'da bu üzüntüyü yaşamadı.

Şimdilerde ise durum daha kötü. Deplasmanlara götürülmüyor ve ilk 18'lere alınmıyor. Fatih Terim'in onu kadroda düşünmediği apaçık ortada ve zaten sezon sonunda kontratı bitiyor. Çok çok yüksek ihtimalle onu kadromuzda göremeyeceğiz. Belki sezon sonunda takımdan ayrılacaksın ama sen hep bizim aklımızda Sami Yen'in kapısını söken adam olarak kalacaksın. 

1 yorum:

  1. baros bu sene forma sansı mutlaka bulucak. iyi degerlendirir mi bilmiyorum ama benim temennim son kez return of the king!!!!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0