Eurocup: Rakiplerimizi tanıyalım..

 
Galatasaray Medical Park'ın şampiyonluk hedefiyle girdiği Eurocup'taki grup aşamalarında karşılaşacağı takımlar belli oldu. 1. torbadan katıldığımız kura çekiminde 2. torbadan Rus ekibi Lokomotiv Kuban, 3. torbadan Ukrayna Ligi şampiyonu BC Donetsk ve son torbadan Polonya Ligi finalisti Trefl Sopot'la eşleştik. Özellikle 2. ve 3. torbadan çektiğimiz rakipler kendi torbalarının en güçlü takımları olarak dikkat çekerken Trefl Sopot da kendi liginin en güçlü takımlarından biri olarak E grubunda yerini alıyor. Grup karşılaşmaları 7 Kasım'da başlayıp 12 Aralık'ta sona erecek. Grupta ilk 2'ye giren takımlar TOP 16'ya yükselip 2. tur gruplarda oynamaya hak kazanacaklar. Özellikle 3 takım arasında geçmesini beklediğimiz bu ilk 2 yarışında rakiplerimizi tanıyalım:

LOKOMOTİV KUBAN
Grubumuzda 2. torbadan gelen Lokomotiv Kuban sadece bu grubun değil Eurocup'ın da iddialı ekiplerinden. Takımın başına geçen sezon Unics Kazan'la Euroleague'de çok başarılı bir performans sergileyen Evegeniy Pashutin'i getirdiler. Bunun yanısıra yaz transfer döneminde de kadrolarını Nick Calathes, Aleks Maric, Ali Traore gibi üst düzey isimlerle takviye ederlerken son olarak guard rotasyonlarını tamamlamak amacıyla da Zalgiris'den Mantas Kalnietis gibi bir ismi kattılar. Daha önce TÜBAD Turnuvası'nda karşılaşıp mağlup ettiğimiz Kuban oldukça sert bir takım görünümü vermişti. Ancak bizim takımımız bu sertliğe ayak uydurup aynı şekilde karşılık verince ağır basmıştık. Dolayısıyla rakipten bir adım önde olduğumuzu düşünebiliriz ama yine de ayaklarımızın yere sağlam basması önemli. Zira Kuban geçen sezon bu kupada çeyrek final oynama başarısı göstermişti ve bu sezonki artan yatırımlarıyla daha fazlasını isteyecekler. Yine de konsantre olmuş ve ciddi eksikleri olmayan bir kadroyla Kuban'ın önünde favori olduğumuzu söyleyebiliriz.

BC DONETSK
3. torbadan çektiğimiz Ukrayna temsilcisi BC Donetsk Galatasaray ve Kuban ile birlikte grubu adeta ölüm grubu seviyesine çıkaran ekip oldu. Geçen sezon kendi liglerinde kazandıkları şampiyonluktan sonra bu sezon Euroleague ön elemelerine katılan ve henüz ilk maçlarında sürpriz denilebilecek şekilde Fransız ekibi Le Mans'a mağlup olarak elenen Donetsk yoluna Eurocup'ta devam ediyor. BC Donetsk bu sezon takımın başına genç Sırp antrenör Vlada Jovanovic getirirken kadrolarına da önemli isimler katılar. Euroleague seviyesinde kendini ispat etmiş ABD'li guard Doron Perkins ve yine ABD'li uzun D'or Fischer gibi isimler rakibin en dikkat çekici eklemeleri olarak göze çarparken geçen sezonun yaklaşık olarak yarısını bizde geçirip performansıyla hayal kırıklığı yaratan Darius Songaila da Donetsk'in yeni transferlerinden. Euroleague elemelerindeki sürpriz mağlubiyeleri beklenmedik olsa da ve grupta ilk 2 için ciddi bir aday olarak yerlerini alsalar da kadro kalitemizle ve çok daha tecrübeli Ergin Ataman'la birlikte rakibin önünde yer aldığımız söylemek mümkün. Tabi Kuban'da söylediğimiz gibi burada da ayaklarımızın yere sağlam basması ve özellikle içerideki maçlarda taraftarımızın geçen sezon Euroleague'deki yarattıkları atmosferi yeniden yaratması önemli.

TREFL SOPOT
Trefl Sopot takımı grubumuza son torbadan dahil olan takım oldu. Aslında şu an Euroleague'de mücadele etmekte olan Asseco Prokom'un, Prokom Trefl  ismiyle  uzun süre Polonya basketbolunu domine etmesi ve sonra 2009 yılında Prokom'un şehir değiştirip ve organizasyonunu taşımasından sonra  Trefl Sopot ismiyle yoluna devam eden Polonya temsilcisi kadrosunda daha çok genç ve Polonyalı isimlere yer veriyor. Yıldız diyebileceğimiz herhangi bir isme sahip değiller ancak takım olarak sahaya yansıttıkları bütünlükle var oluyorlar. Kadrolarında sadece 3 yabancı bulunurken tüm isimlerin yaş ortalaması ise 23.8 olarak göze çarpıyor. Takımın başında büyük bir kariyeri arkasında bırakan ve ülkemizde bir sezon Fenerbahçe forması da giyen genç antrenör Zan Tabak yer alıyor. Trefl Sopot takımı genç ve dinamik yapısına rağmen özellikle kalite ve tecrübe anlamında bizden çok geride. İçeride oynayacağımız maçın bizim adına çok sıkıntı olmayacağını söyleyebiliriz ama özellikle deplasmanda onları fazla umutlandırmadan ciddi bir oyunla galip gelmek ve Sopot maçlarında 2/2 yapmak hedefimiz olmalı.

Rakiplerimizi bu şekilde özetlemek mümkün. Açıkçası daha kolay bir kura da çekebilirdik ama bu çektiğimiz zorlu kuradan sonra bu gruptan çıkabilmek de bizim için önemli bir adım ve ne kadar iddialı olduğumuzun bir ispatı olacaktır. Burada taraftarımıza da önemli iş düştüğünü söylememize gerek bile yok aslında. Belki Euroleague kadar prestijli bir turnuva değil ama en azından kupayı kaldıranın Euroleague biletini aldığı bir turnuva olduğunu da ekleyerek taraftarımızı tam desteğe çağırıyoruz. Abdi İpekçi'de BC Donetsk'le açacağımız grup maçlarındaki fikstürümüzün tamamı ise şu şekilde oldu :

1. Hafta: Galatasaray Medical Park - BC Donetsk
2. Hafta: Trefl Sopot - Galatasaray Medical Park
3. Hafta: Galatsaray Medical Park - Lokomotiv Kuban
4. Hafta: Lokomotiv Kuban - Galatasaray Medical Park 
5. Hafta: BC Donetsk - Galatasaray Medical Park
6. Hafta: Galatasaray Medical Park - Trefl Sopot

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0