ST Süper Lig Panorama - 7. Hafta

Ukalalık vakti geride kaldı. Ligde ve Avrupa’da ard arda gelen puan kayıpları, havamızı fena kaçırdı. İki 2-0'lık yenilginin ardından Eskişehir karşısında da son anda yenilen golle giden 2 puan moralleri bozdu ve kara bulutları etrafa topladı. Gol yollarında meydana gelen tıkanma, takımın metabolizmasını pek bir bozdu. Lakin gene iyiyiz, milli takım arası imdadımıza yetişti. Gelen bulutları hemen postalarız kırmızı-beyaz kampa. Bir öncesinden aklımızda kalan “kim gol attı, kim sevindi, kim sevinmedi” tartışmaları olduğuna göre, orada kötü hava eski bir dost olarak karşılanacaktır.

EGO SAVAŞLARI
Bu sırada karşı yakada, olaylar olaylar...

Detaylara pek girmeye gerek yok. Şu 15 dakika beklemiş, bu bacak bacak üstüne atmış; Samet ‘doğru’ demiş ama dokuz köyden istifa etmiş; bi gole o sevinmiş bu sevinmemiş, şunun heykeli dikilmiş öbürünün dikilmemiş; gol rekoru varmış birinin kırdığı, başkası onu geçememeliymiş... gibi gerekçeler görebilirsiniz tarafların dilinde. Neticede Fenerbahçe’nin adının önüne kimse geçemez. Kendisini kupayla bile ölçülemeyen bu büyüklüğün, “le grande 6-0”ın ötesinde görmek kimsenin haddine değildir. Yani öyle herkesin haddine değildir. Kendini Fenerbahçe Başkanı’ndan büyük gören (?), taraftar gözünde heykeli dikilesice olmuşlar, ego savaşlarının tarafı olmayı hak etmişlerdir? Alex de Souza’ya karşı takınılan tavır, bu ülkede bir şeylerin doğru gitmesini isteyen herkesi üzdü. Rakip olmasına rağmen düşman olmamış, her karşılaşmamızda yapacağı agresif hareketleri değil atacağı golleri merakla ve dahi korkuyla beklediğimiz bu adam, değerli. Ve heykeli; açıldıktan iki hafta sonra gelişen olaylarla, haftanın skandalıyla farklı bir anlam kazandı. 

FARKLI DERBİ
Yaşanan olaylar Saraçoğlu’nda, her zaman olduğu gibi ‘sahaya yansımadı’. Alex’le ilgili pankartlar stada sokulmadı, meselenin açılmaması için gerekli tüm önlemler alındı ve Fenerbahçe siyah beyazlı rakibinin karşısına full motivasyonla çıktı. Maddi güçlükler çeken, en önemli oyuncusunu takımın önüne geçmek gibi tamamen duygusal nedenlerle tek başına çalışmaya mahkum kılan Beşiktaş da, Gökhan Gönül’ün gazabına uğradı. 3-0 biten haftanın maçı, umuyoruz ki kanaryaların o stadda kazandığı tek derbi olur.

ŞUT DEĞİL BAŞKA BİŞEY
Malum diziden sonra çok sık kullandığım bir tabir oldu “Adını koydum.” Olcan da ortamın Adın’ı koymuş: Süper Lig. Haftanın golünü alkışlar, Olcan’ı tebrik ederiz. Fazla söze lüzum yok. Trabzonspor iki haftadr güzel gollerle üç puanları topluyor. Lige iddialı giren Kasımpaşa da sadece bu yeni trendin kurbanı oldu.

YILMAZ AİLESİ
Haftanın fotoğrafında, tribün ve saha arasındaki muhteşem diyalog yer alıyor. Ekin, Mila ve Aydın çok güzel değiller mi... Mutlulukları daim olsun diyelim, Arena'ya ilk kez gelen Mila bebeğe de hoşgeldin demek düşüyor haliyle :)


ARİF’İN MANCHESTER’A ATTIĞI GOLÜ BULAN ARAMA MOTORU
“Biraz da ABD değil de Rusya’nın çok önemli istatistik verilerine katkıda bulunayım” diyerek, kendimce soğuk savaşın kalıntılarına denge getirmek motivasyonuyla kullanmaya başladığım Yandex arama motoru, Türk insanına ulaşmak için ne kadar kararlı olduğunu Galatasaray’la anlaşma yaparak, gsyandex açılımıyla gösterdi. Müthiş sevindim. İki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu işten biz taraftarın en büyük karı @galatasaray.net uzantılı mail adresleri alabilecek olmamız olacak. Bu da sırf iş görüşmelerinde çalışmayı planladığım ofisin rengini daha önce belli etmeye yarayacak olsa bile, haftanın işbirliğinin devamı için elimden geleni yapmaya hazırım. Bu nedenle tüm okurlara seslenmek istiyorum; zaten Google’a en sık sorduğunuz şeylerden biri Rus hatunlar değil mi? Rus’u rus’a sorun.

HAYVANA DESTEK
İki haftadır pek çok şehirde sokaktan hayvanların toplanmasına ve toplu ölümlerine yol açacak yasa tasarısına ilişkin protesto gösterileri düzenleniyor. 30 Ekim’de İstiklal Caddesi’nde ve devamında Taksim Meydanı’nda yer alanda, Herşeye karşı olmasıyla meşhur ÇARŞI da vardı. Yeri geldiğinde çok eleştirdiğim bu taraftar grubu, siyah - beyaz Sibirya kurdunun arkasından müthiş pankartlarla ilerlediler ve ortamı “Yaşamak için yasa yapsana!” diyerek inlettiler, farkındalık oluşturma görevini başarıyla yerine getirdiler. Haftanın sosyal sorumluluğu için teşekkürler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0