EVL | Mücadelenin karşılığı..

Bu sezon yeni bir kadro ve teknik heyet yapılanması ile şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Galatasaray erkek voleybol takımı, ligin 2.haftasında şampiyonluğun en büyük adaylarından Halkbankası ile evinde karşılaştı. Baştan sona oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada rakibi karşısında 5 kez maç puanını kırma başarısı gösteren Dragan Nesic ve öğrencileri, tie-break setinde rakibine üstünlük kurmayı sağladı ve sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Galatasaray erkek voleybol takımında en skorer isim 32 sayı üreten Vladimir Nikolov olurken, takımımız aldığı bu galibiyetle ligde ikide iki yapmış oldu.

Maç yazısı: Tayyar Sümen/Voleybolmagazin
Yaptığı üç yabancı ve 3 de yerli transferlerle şampiyonlukta iddialı olan Halkbankası, Galatasaray karşısında maça iyi başlayan takım oldu. Maçın ilk setinde teknik molaları 8-3 ve 16-9 önde geçen konuk takım seti de 25- 21 aldı. İlk sette hatalı oyunuyla seti kaybeden Galatasaray, ikinci sete hızlı başladı. Teknik molaları da 8-7 ve 16-14 önde tamamladı. Seti de 25-16 alıp setlerde beraberliği sağladı. Maçın üçüncü setinde de Galatasaray üstünlüğü vardı. Yeni transfer libero Salparov hatasız manşetler aldı. Milli pasör Ulaş, aldığı pasların dağıtımını çok iyi yaptı. Erhan ve Murathan ortadan yaptığı hücumlarla takımına sayıları kazandırdı. Yeni transfer Bulgar Vladimir smaçlarıyla Coskovic’in ise etkili servisleri ve köşelerden kazandırdığı sayılarla takımının seti kazanmasını sağladılar. Teknik molaları 8-5 ve 16-12 önde bitirdiler. Seti de 25-20 alıp 2-1 öne geçti.

İki seti alıp 2-1 öne geçen Sarı-Kırmızılar, 2 ve 3. sette oynadıkları başarılı oyunu sergileyemeyince seti de kaybetti. Halkbankası bütün hünerlerini ortaya koydu. Teknik molaları 8-5 ve 16-12 önde geçti. Seti de 25-18 aldı. Skoru da 2-2 yapıp beraberliği sağladı ve karşılaşma 15 sayı üzerinden oynanacak olan tie-break setine uzadı. Maçın kaderini belirleyecek final setinde ise nefesler durdu. Bu sete de Halkbankası çok iyi başladı. Üst üste aldığı sayılarla skoru 5-0 lehine çevirdi. Saha değişimini de Halk Bankası 8-3 önde geçti. Aslanlar ise oyunu bırakmadı. Azimle, hırsla oynadılar. Skor 11-11’de beraberliği sağladılar. Sonraki süreler ise karşılıklı alınan sayılarla geçti. Birer sayılık farklar set sonuna kadar sürdü. Maç servislerini bir Galatasaray, bir Halk Bankası atarken nefesler kesildi. Heyecan doruğa çıktı. Vladimir’in smaçları maç kazanılmasında etken oldu. Seti 20-18 alan Galatasaray maçı da 3-2 alarak, ikide iki yaptı. 

GALATASARAY: Vladimir 32, Bojan 3, Erhan 11, Ulaş 5, Coskovic 19, Murathan 7, Salparov (L), Caner
HALK BANKASI: Resul 15, Ahmed 25, Halil 6, Emre 12, Hüseyin 6, Luis 8, Nuri (L), Prıddy 4, Aslan, Can 7, Serhat 3

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0