Maça Doğru | Anadolu Efes - Galatasaray Medical Park

Şampiyonluk parolasıyla Beko Basketbol Ligi'ne giren Galatasaray Medical Park, ligin 3. haftasında Anadolu Efes'e konuk oluyor. Tıpkı bizim gibi ilk 2 maçından galip ayrılan rakibimiz karşısında Ayhan Şahenk'te galibiyeti kovalayacak takımımız sezonun ilk büyük buluşmasından da galibiyet çıkarmayı hedefliyor. Bu sezon itibariyle bünyesinde barındırdığı güçlü takımlarla birlikte Avrupa'nın en iyi 2 liginden biri haline gelen Beko Basketbol Ligi'nin ilk 'derbi' niteliği taşıyan bu dev karşılaşması saat 18:30'da başlayacak ve LigTV 3'den naklen yayınlanacak.

Galatasaray Medical Park'ta son duruma baktığımızda özellikle oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyan isimlerin akıbeti merak konusu. Sakatlıklarından yeni çıkan ve hazır olup olmadıkları konusunda maç saatinde karar verilecek iki isim olan Henry Domercant ve Boniface N'dong'un kadroda olması veya olmaması şüphesiz planlarımızı etkileyecektir. Domercant uzun süredir takımdan uzak kalmıştı, ancak antrenmanlara başladı. N'dong'un ise geçirdiği kasık sakatlığı sonrası son durumuna bakılarak karar verilecek. Bu isimler haricinde şu an için başka bir eksiğimiz bulunmuyor. Özellikle Domercant'in durumuna göre Jaka Lakovic'in de kadroya dahil olması söz konusu. Sloven oyuncunun şu ana kadar hiç kadroya dahil edilmemiş olsa da sezon başından beri bireysel antrenmanlarını sürdürdüğünü de hatırlatalım. 

Takımımız ilk 2 maçından da galibiyet çıkarmayı başarmıştı. Özellikle Aliağa maçı bizim açımızdan inişli çıkışlı geçse de sonunda kazanmayı bildik. Bu maçta ise şüphesiz daha fazlasını ortaya koymamız gerekecek. David Hawkins şu ana kadarki süreçte ne zaman kendisine ihtiyaç duyulsa sorumluluk alıp fark yarattı. Bu maçta da gerektiği anlarda ön plana çıkacaktır. Ayriyeten Anadolu Efes'in kadrosunda direkt bir 3 numaranın bulunmaması da oradan bir eşleşme avantajı yakalayabileceğimizi gösteriyor. Pota altı savunmasına oldukça önem veren Ergin Ataman için N'dong'un oynama ihtimali kesinlikle belirleyici unsurlardan biri olacak. Ayriyeten Domercant'in oynaması da hücumda elimizi illa ki rahatlatır. Gordon'ın ise Farmar'ın savunmasında iyi bir performans vermesi gerekecek. Son olarak ilk 2 maçta oynayan pota atlı oyuncularımız hep çift hanelerde skor katkısı verdiler. Eğer bu maçta da bunu verebilirlerse işimiz oldukça kolaylaşır.

FINAL-FOUR ADAYI: ANADOLU EFES
Anadolu Efes'e baktığımızda takımın başında geçtiğimiz iki sezonda her Galatasaraylının kalbinde iz bırakan ama artık rakibimiz olduğu gerçeğiyle önümüze çıkan Oktay Mahmuti var. Kadrolarında hali hazırda bulunan üst düzey isimlerin yanlarına kattıkları Jordan Farmar, Semih Erden ve yine bizim eski oyuncumuz Jamon Gordon gibi isimlerle birlikte daha da güçlendiler. Rakibimizde şu an sakat olarak sadece Stanko Barac bulunuyor ancak onun boşluğu da tıpkı bizdeki Lakovic gibi kadro dışı olan Estaban Batista'yla doldu. Hazırlık dönemindeki görüntüleriyle sezona biraz yavaş bir görüntüde girebileceklerini öngörmüştük ama özellikle Euroleague'de Olympiacos karşısında gösterdikleri performans ve ligde de potansiyellerine yakın bir görüntü sahaya yansıtmaları dikkat çekti. Son karşılaşmalarında ise Euroleague'de bu kez Cedavita Zagreb'le karşılaştılar. Kendilerine oranla oldukça zayıf olan rakiplerini rahat bir oyun sonucunda farklı mağlup eden Anadolu Efes bugünkü maça şüphesiz ki moralli giriyor.

Rakibimizde şu ana kadar oynanan 2 lig ve 3 Euroleague mücadelelerindeki performanslara baktığımızda sadece Emporio Armani Milano'ya kaybettiklerini gördük. Ligdeki Banvit maçı yakın gitse de kazanmayı bildiler, bunun haricindeki maçlar ise onlar adına rahat geçti. 5 maçın toplam istatistiklerini incelediğimizde Jordan Farmar 17 sayı-4.8 ribaund-6 asist ortalamalarıyla bireysel anlamda öne çıkmış durumda. Onu takip eden isimler 12.4 sayı ortalamasıyla Sasha Vujacic, 11.8 ile Dusko Savanovic ve 11.6 ile Jamon Gordon olmuş durumda. Euroleague'in ilk 3 hafta sonunda en skorer takımı konumunda olan Anadolu Efes ligdeyse ortalama olarak bizim ve Karşıyaka'nın ardından 3. sırada bulunuyor. Ayrıca yine ligimizde asist ve top çalma anlamında en başarılı takım konumunda olmalarına rağmen kötü yüzdeyle attıkları 3'lükler dikkat çekti. Belki Euroleague'de buna zıt bir performans verdiler ama bize karşı ligde attıkları gibi kötü 3'lük atarlarsa ibre çok büyük oranda bizden yana döner. Bunun haricinde şu ana kadar ribaund konusunda rakiplerimize kurduğumuz üstünlüğü Efes'e karşı kurabilmek de anahtar durumlardan biri olacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0