TBL | Anadolu Efes'e basketbol dersi ve galibiyet serisi..

Beko Basketbol Ligi'ne hızlı bir giriş yapan Ergin Ataman'ın öğrencileri 3. haftada konuk olduğu Anadolu Efes'i de mağlup etmeyi başardı. Baştan sona oyunu kontrolü altında tutan ve 40 dakika boyunca istediği tempoda maçı götürüp, galip gelmeyi başaran Galatasaray Medical Park böylece ligdeki ilk önemli karşılaşmasından 83-73'lük skorla galip ayrılmayı başardı. Milan Macvan 19 sayısıyla en skorer ismimiz olurken David Hawkins, Jamont Gordon ve Furkan Aldemir de bireysel anlamda öne çıkan isimlerimiz arasındaydı.

Maça oldukça savunmacı bir 5'le başlayan Ergin Ataman'ın planını anlamak zor değildi. Tempolu basketbol oynayan ve bunun karşılığılığında Euroleague'in en skorer takımı kimliğine sahip Efes'i düşük tempoda oynatmayı hedefledi. Öyle ki ilk çeyrekten itibaren savunmasıyla öne çıkan ve hücumda da kontrollü bir şekilde en doğru anı bekleyen Galatasaray farkını belli etti ve periyot 24-14 üstünlüğümüzle çekildi. İkinci çeyrekte ortada giden oyun karşısında takımımız Anadolu Efes'i maça hiç ortak etmeden istediği tempoda maçı götürdü. Devre sonunda Farmar'ın attığı üçlükle fark 9'a indi ve soyunma odasına 39-30'la gittik. İkinci yarıya toparlar gibi başlayan Efes farkı 6'ya indirmiş olsa da buradan sonra yine kontrolü eline alan Galatasaray yavaş yavaş farkı açtı. Oyunda kim varsa ondan verim almayı başardık. 61-49'luk üstünlükle girdiğimiz son çeyreği de yine kendi istediğimiz şekilde oynadık ve maçın sonunda yine Farmar'ın gelen üçlüğü sadece skoru belirledi:83-73..

Takımımızın bugün gösterdiği performans ders niteliğindeydi. Euroleague'in tartışmasız en güçlü ve en iyi takımlarından biri olan Anadolu Efes karşısında 40 dakikanın tamamı bizim kontrolümüzde geçti. İlk çeyrekte öne geçip farkı belli bir noktaya çıkardıktan sonra Efes'lilerin maç içinde pek umutlandığı dakika ya da sekanslar yaşanmadı. Burada özellikle savunmada rakibimizi bozup, hücumda ise tempoyu aşağıda tutarak oynamamız dikkat çekti. Bu oyun planı içindeyse şüphesiz en kritik noktalardan biri dış oyuncularımızdan alacağımız verimdi. 3 sayılık atışlarımızdaki 12/19'luk isabet oranı bizim adımıza belirleyici oldu diyebiliriz. Aslında maçın en can alıcı noktası da bu atış yüzdeleriydi. Zira ribaund, asist, top kaybı ve top çalma istatistiklerinde azar farklarla rakibimizin gerisinde kalsak da oyun planımız dahilinde ürettiğimiz hücumlarda yüksek yüzdeli oynadık ve maçı kazanmayı başardık.

Bireysel anlamda performanslara geçersek ilk olarak şunu söylemek lazım ki maçın içinde farklı anlarda farklı kahramanları çıkarmayı başardık. Bunlardan David Hawkins'in gösterdiği 17 sayı-3 ribaund-6 asistlik performans zaten sürpriz değil. Kaptan yine kritik anlarda sahnedeydi. Ayrıca Milan Macvan'ın kendini saklayıp daha sonra en doğru anlarda ortaya çıkarak attığı 19 sayı(8/9 isabet oranı) onun bildiğimiz potansiyelinin sahaya yansımış haliydi. Bu iki isim haricinde belki de beklenti dışı olan en ciddi performans şu ana kadar takımdaki rolü tam anlamıyla oturmamış olan Jamont Gordon'dan geldi. Özellikle ikinci yarıda ard arda attığı iki kritik üçlükle beraber sorumluluk almayı başardı ve günün kahramanlarından biri oldu. Son bir ismi de es geçmemek lazım ki o isim Furkan Aldemir. Genç pivotumuz bugün sahaya müthiş bir mücadele ve karakter yansıttı. Özellikle pota altındaki üstünlüğümüz için anahtar bir performans ortaya koydu.

Yazının son bölümünü şüphesiz Ergin Ataman'a ayırmak lazım. Tecrübeli koç yarattığı takım kimyası ve disiplinli anlayış içinde sezona çok iyi bir giriş yapmamızı sağladı. Tabi kurduğu yapı o kadar güzel ki bireysel anlamda birileri sürekli sorumluluk alıyor ama tüm bunlar kontrollü bir anlayış içinde. Yani Ergin Ataman oyuncularına sürekli sorumluluk veriyor ama tüm bunları belirli bir plan dahilinde yapabiliyor. Bu bir antrenör için hiç kolay değil. Ya sistematik bir şekilde oynayıp herkesin bu sisteme uymasını beklerseniz ya da bireysel yeteneklerden faydalanabilmek uğruna kendi anlayışınızdan fedakarlık edersiniz. Ama Ergin Ataman bunun dengesini o kadar iyi sağlamış durumdaki sadece biz değil herhangi bir basketbolsever olsa onu takdir ederdi.  Tebrikler Ergin Hoca, tebrikler Galatasaray Medical Park.. Aynen yola devam..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0