Sisteme Dair | Kadroda istikrar..

Galatasaray'da art arda gelen puan kayıpları nedeniyle oluşan huzursuzluk, Fatih Hoca'yı çeşitli arayışlara itmekte. Sahanın her mevkisinde yapılan çeşitli denemeler sonucunda kadro istikrarının sağlanamaması nedeniyle futbolcular arasında ciddi bir iletişimsizlik göze çarpıyor. İstikrarsızlıktan doğan bu iletişimsizliğin sonucu da puan kayıpları olarak karşımıza çıkıyor. İkinci Terim döneminde de yaşadığımız bu durum belki de karşımızdaki en ciddi tehlike.

İkinci Terim dönemini hatırlayan arkadaşlar Galatasaray'ın lige gayet iyi başladığını ve uzun süre şampiyonluk şansını devam ettirdiğini hatırlayacaklardır. Özellikle Felipe ve Arif arasındaki müthiş uyum sayesinde alınan puanlar bu dönemdeki geçici başarının en önemli sebebiydi. Fakat yaşanan birkaç puan kaybı sonrası Fatih Hoca'nın arayışlara girmesi ve işlemekte olan sistemi bozması nedeniyle önce şampiyonluk kaybedilmiş, ardından da bir daha ki sezonda yaşanan başarısızlık gelmişti. Bunun sonucunda da camia Fatih Terim'in istifası ile karşı karşıya kalmıştı. 2012-2013 sezonuna da nispeten iyi başlayan Galatasaray son maçlarda sürekli yaşanan rotasyon nedeniyle bir kadro istikrarı tutturamadı ve beklenmeyen puan kayıpları yaşadı. Fatih Hoca'nın mutlaka bu konuda geçmişten ders alması ve en azından oyuncuların formda olduğu bölgelerde gereksiz rotasyondan kaçınması gerekiyor.

Sezon başında kadroya bakıldığı zaman Galatasaray'ın en mantıklı ilk 11'i 4-4-2 diziliminde; Muslera | Eboue-Semih-Ujfalusi-Hakan | Hamit-Melo-Selçuk-Amrabat | Burak-Elmander olarak gözüküyordu. Fakat Ujfalusi'nin sakatlığı, Melo'nun aşırı formsuzluğu, Amrabat'ın hala takıma ve Terim'in sistemine alışamamış olması, Umut'un da beklenin üstünde bir form grafiği çizmesi beklenen kadroda çeşitli değişiklere sebep oldu. Fakat bu yapılan değişikliklerin de herhangi bir istikrarının olmaması nedeniyle bunca zaman geçmiş olmasına rağmen futbolcuların hala birbirlerinin oyununa alışamamış olması son dönemdeki problemli dönemi beraberinde getirdi. Fatih Hoca'nın en kısa zamanda bir karara varıp takımın en azından şu dönemdeki ilk 11'ini belirlemesi ve buna sadık kalması gerekiyor. Önümüzdeki milli maç arası sırasında formsuz Melo ve Amrabat ile özel olarak ilgilenip, yukarıdaki takımda yapılacak Ujfalusi-Dany değişikliği ile beraber sabit bir ilk 11 düşünülmeli ve kupa maçları hariç artık bu takıma sadık kalınmalı. Özellikle Semih-Dany, Melo-Selçuk ve Burak-Elmander'den oluşan merkez çizgisi kesinlikle bozulmamalı. Aksi takdirde geçen sene yakalanan "takım olma" duygusu yakalanamayacak ve rakiplerimizin bu denli sıkıntı yaşadıkları bir dönemde rahat kazanmamız gereken şampiyonluk tehlikeye girecek. Şampiyonlar Ligi için belki de artık çok geç ama en azından her sene Şampiyonlar Ligi'ne katılma istikrarını yakalamamız için STSL'de şampiyon olmak zorundayız ve bu hedeften kesinlikle uzaklaşmamalıyız.

Avrupa Futbolu'nu takip eden arkadaşlar 2005 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool'un menajeri Rafa Benitez'in rotasyon sevdasını hatırlayacaklardır. Şampiyonlar Ligi kazanmış bir menajeri bile koltuğundan eden kadro istikrarsızlığı sonucu gelen başarısızlıklar oldu. Biz Galatasaraylı'lar olarak Galatasaray'ın değeri olan Fatih Terim'in yanında olacağız fakat Fatih Hoca'nın ikinci döneminde yaşanan üzüntülerin yaşanmaması için kadro istikrarına dikkat etmesi gerekiyor. Umarım önümüzdeki milli maç arası iyi değerlendirilir ve formsuz oyuncuların kendilerine gelmesiyle kadro da olması gereken şekli alır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0