ŞL | Haydi kalk ayağa..

Spor Toto Süper Lig'de altıncı haftayı lider kapatan Galatasaray, yıllar sonra ayak bastığı Şampiyonlar Ligi arenasında grubunda ikinci maçına çıkıyor. Haftasonu oynanılan Orduspor karşılaşmasından mağlubiyetle ayrılan takımımız, Şampiyonlar Ligi'nde evinde konuk edeceği Portekiz temsilcisi SC Braga karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak hem ayağa kalkmak, hemde grupta ilk galibiyetini elde etmek istiyor. 6 yıl sonra Şampiyonlar Ligi organizasyonunda grup aşamasında mücadele eden takımımız, yeni stadımız Ali Sami Yen Arena'da ilk kez bu organizasyonda ev sahibi olarak sahaya çıkacak. 2 Ekim Salı akşamı, saat 21:45'te oynanacak olan karşılaşmayı Star TV canlı olarak yayınlayacak. Karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde...

SÜPER LİG'DE LİDER GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'de ilk altı hafta geride kalırken topladığı 13 puanla liderlik koltuğunda bulunan Galatasaray, en yakın takipçileri Orduspor ve Kasımpaşa'nın bir puan önünde liderliğini sürdürüyor. Geçtiğimiz haftanın açılış maçında Ordu deplasmanında sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri böylece ligde ilk mağlubiyetini almış oldu. Spor Toto Süper Lig'de altıncı hafta itibariyle yenilgisiz tek takım, geçtiğimiz haftasonu takımımızı mağlup etmeyi başaran Orduspor oldu.

ALİ SAMİ YEN ARENA'DA İLK KEZ
Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonu olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi organizasyonunda altı yıl aradan sonra gruplarda mücadele etme şansını yakalayan Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, grup maçlarının ikinci haftasında Portekiz temsilcisi SC Braga'yı evinde ağırlayacak. 2011, Ocak tarihinde açılan yeni mabedimiz Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak olan takımımız için bu maç ayrı bir önem taşıyor. Sponsor isimlerinin kullanılmadığı Şampiyonlar Ligi organizasyonunda stadımızın adı Ali Sami Yen Arena olarak geçecek.

AVRUPA KUPALARI'NDA 90 GALİBİYET
Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olarak bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren Galatasaray, kuşkusuz ülkemizin en başarılı takımı konumunda yer alıyor. Avrupa'da en çok maç oynayan Türk takımı olan Galatasaray, 1956/7 sezonunda başlayan Avrupa macerasında bugüne kadar 238 karşılaşma oynadı. Bu mücadelelerde 90 galibiyet, 62 beraberlik ve 86 mağlubiyet alan takımımız 1999/0 ve 2000/1 sezonlarında ülkemize Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşattı. UEFA Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğunun yanı sıra takımımızın en büyük başarılarından birisi hiç kuşkusuz (eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası) Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı yarı final oldu. 1988/9 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda mücadele eden Galatasaray, yarı finalde dönemin en güçlü takımlarından Steau Bükreş'e elenmekten kurtulamamıştı.

SC BRAGA İLE İLK KEZ
1956/7 sezonunda başlayan Avrupa Kupası macerasında 298 karşılaşmada mücadele eden Galatasaray, 32 farklı ülkeden rakipleriyle mücadle ederken, bugüne kadar en çok İspanyol takımlarıyla karşı karşıya geldi. 25 kez İspanyol ekipleriyle karşılaşan takımımız tarihinde ikinci kez Portekiz temsilcisi ile karşılaşıyor. 2008 yılında UEFA Kupası'nda mücadele eden takımımız ilk kez bir Portekiz takımıyla - Benfica - deplasmanda karşılaşmış ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da yarın akşam ağırlayacağımız SC Braga aynı zamanda evimizde ağırladığımız ilk Portekiz takımı olacak. Galatasaray uzun yıllardır yer aldığı Avrupa Kupası tarihinde SC Braga ile karşı karşıya gelmedi.

Sezon başında kadromuza dahil ettiğimiz ve haftanın en iyi oyuncusu seçilen Hamit Altıntop, daha önce Braga'ya karşı Bayern Münich forması altında mücadele etti. Hamit'in o dönem formasını giydiği Alman devi, 2007/08 sezonunda UEFA Kupası grup maçında Portekiz ekibine karşı sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılmıştı. Kadromuzda iki yıldır yer alan savunma oyuncumuz Emmanuel Eboue de daha önce Braga'ya karşı forma giyen oyuncularımızdan. 2010/11 sezonu Eylül ayında oynanan Şampiyonlar Ligi grupları ilk maçında Eboue'li Arsenal, Braga'yı 6-0 mağlup etti, rövanş maçında da oynayan Eboue, Arsenal ile Braga karşısından 2-0 galip ayrıldı.

H GRUBU'NDA İLK HAFTA
Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığımız H Grubu'nda ilk hafta mücadelesinde Mancehter United ile karşılaşan takımımızın yanı sıra bu hafta evimizde konuk edeceğimiz Portekiz temsilcisi SC Braga kendi evinde Romanya temsilcisi CFR Cluj'u ağırladı. 90 dakika boyunca rakip yarı alanda oyunu domine eden ve rakip kaleye yaklaşık 40 şut atan (25 isabetli) Portekiz ekibi, bu üstün oyununa rağmen taraftarı önünde rakibine mağlup oldu. Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçlarında rakip kaleye en çok şut atan takım olma ünvanına sahip olan SC Braga aldığı mağlubiyetle (averajla) grupta son sırada yer alıyor. Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda ilk hafta mücadelesinde takımımız İngiliz devi Manchester United karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen (%55 topla oynama, +400 pas) karşılaşmanın ilk dakikalarında kalesinde gördüğü golle 1-0 mağlup olmuştu. Manchester United ayrıca yıldız oyuncuları Nani ile penaltıdan yararlanamamış, kalecimiz Fernando Muslera penaltı atışında başarılı olmuştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0