TK | Karakter, yürek ve winner..

Spor Toto Türkiye Kupası'nda eleme gruplarında mücadele eden Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, grubunda oynadığı ilk iki maçında çeyrek finali garantilemesinin ardından bugün grubunun son maçında ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker ile karşılaştı. İzmir'de oynanılan karşılaşma baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olurken Ergin Ataman'ın öğrencileri karşılaşmadan 74-69'luk galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu galibiyetle birlikte grubunda üçte üç yapan ve lider olarak çeyrek finallerin yolunu tutan Galatasaray Medical Park'ta maçın yıldızı 30 sayı - 6 ribaund - 5 asist performansı ile geceye damgasını vuran David Hawkins oldu.

2012-2013 basketbol sezonunu Türkiye Kupası grup eleme maçlarıyla resmen açan Galatasaray Medical Park'ta bugün çeşitli nedenlerden ötürü forma giyemeyen üç oyuncu vardı. Jaka Lakovic, Jamont Gordon, Henry Domercant gibi önemli oyuncularından yararlanamayan takımımız ayrıca Furkan Aldemir ve Sertaç Şanlı'dan da bugün yararlanamadı. Rakibi karşısında takım halinde hemen hemen her istatistik alanında üstünlük kurmayı başaran Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında maçın yıldızı David Hawkins olurken, yıldız oyuncuya en büyük destek Engin Atsür'den geldi. 23 dakikaya 12 sayı - 3 ribaund - 1 asist sığdıran Engin maçın kilit anlarında arka arkaya isabet bulduğu üçlüklerle momentumu lehimize çevirirken, takımı yönlendirme ve savunma konusunda da günün başarılı isimlerindendi. Takım halinde ezeli rakibi karşısında 42 ribaund (13 hücum) almayı başaran takımımızda bu alanda dikkat çeken isim 10 ribaund Ersin Dağlı olurken, tecrübeli oyuncuya pota altında en büyük destek 7 ribaund ile Boniface Ndong'dan geldi. Galatasaray Medical Park karşılaşmada bulduğu 28 basketin 10'unu asist üzerinden bulurken, üç sayı isabetinde de 7/17 isabetiyle (%40) oynadı. Bu alanda dikkat çeken isim attığı iki şutta da isabet bulan Engin Atsür olurken, maçın yıldızı Hawkins üç sayı çizgisinin gerisinden 3/8 isabet oranıyla (%37) takımına katkı sağladı. Hücumda takım halinde 12 top kaybı yapan Galatasaray Medical Park, savunmada rakibi karşısında 3 kez top çalma başarısı gösterirken 4 blokla da pota altını karartmayı başardı.

Spor Toto Türkiye Kupası'nda eleme aşamasında ezeli rakibi ile prestij maçına çıkan takımımızda alınan galibiyetin yanı sıra değinmek gereken birkaç nokta var. Takımının önemli isimlerinden yoksun olarak rakibiyle karşılaşan takımımız Avrupa'da hedef final-four sloganıyla yola çıkan ezeli rakibi karşısında ne savunmada ne de hücumda geri adım atmadı. Oyunun büyük bir bölümünde sahaya karakterini ve kimliğini yansıtan Galatasaray Medical Park hiç kuşkusuz takım kaptanı David Hawkins'in winner karakterini ortaya koymasıyla galibiyete uzanırken, savunmada da rakibine potayı göstermedi. Henry Domercant gibi önemli bir skor gücünden yoksun olarak ezeli rakibi karşısında 74 sayı üreten Ergin Ataman'ın takımı, savunmada da rakibine sadece 69 sayı şansı tanıdı. Her topa atlayan, canla başla mücadele eden ve agresifliğinden ödün vermek istemeyen Galatasaray, gün aşırı oynanılan maçların verdiği fiziksel yorgunluğa rağmen sahaya karakterini yansıtmayı başarınca, tüm eksiklere rağmen sahadan galibiyetle ayrılmak zor olmadı. Basketbolun doğrularını sahaya yansıtan, hücumda ve savunmada topu kullanmayı bilen ve zor anlarda oyuncuların sorumluluk almasıyla farklı bir kimliğe bürünen takımımız sezon öncesinde oldukça önemli mesajlar verdi. Bugüne kadar 17 hazırlık maçı yapan ve eleme grubuyla birlikte 20 maçı geride bırakan Galatasaray Medical Park oynadığı son 10 karşılaşmada sadece iki mağlubiyet aldığını belirtelim. Bu arada hazırlık döneminde Anadolu Efes, Beşiktaş, Banvit gibi takımların yanı sıra Fenerbahçe Ülker ile de oynayan takımımız sezon öncesinde rakiplerini analiz etme ve gücünü test etme şansı yakalamış oldu. Bu sene bizi önemli bir yıl bekliyor, başarı çok uzak görünmüyor.

GALATASARAY MEDİCAL PARK (74): Göksenin Köksal 2 (1 ribaund), Boniface N’dong 7 (7 ribaund, 3 blok), Engin Atsür 12 (3 ribaund- 1 asist), Cenk Akyol 5 (2 asist), Furkan Aldemir, Milan Macvan 11 (6 ribaund), Ender Arslan 2 (1 ribaund- 2 asist), David Hawkins 30 (6 ribaund- 5 asist), Ersin Dağlı 5 (10 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (69): Bo McCalebb 18 (2 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 7 (3 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş (1 ribaund- 3 asist), Romain Sato 6 (2 ribaund- 1 asist), David Andersen 3, Kaya Peker (3 ribaund), Oğuz Savaş 21 (4 ribaund- 3 asist), İlkan Karaman 4 (5 ribaund- 3 asist), Bojan Bogdanovic 2 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 8 (2 ribaund- 2 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0