TKBL | Samsun deplasmanında rahat galibiyet..

Sezonun ilk haftasında evinde Ceyhan Belediyesi'ni mağlup eden Sarayın Sultanları ikinci haftadaysa Samsun Basket'e konuk oldu.  Önemli eksikleri olmasına rağmen rakibine karşın maçın başından sonuna kadar üstün bir görüntü çizen takımımız karşılaşmadan 71-52'lik skorla galip ayrıldı. Bireysel anlamda Bahar Çağlar 17 sayısıyla ön plana çıkarken birçok yabancımızın eksikliğinde bulduğumuz skorların 59'u yerli oyunculardan geldi. Böylece ligde 2/2 yapan takımımızın bir sonraki maçı kendi evinde USK Prague'a karşı oynayacağı Euroleague Women mücadelesi olacak.

Takımımız maçın ilk çeyreğinden itibaren sahaya üstünlüğünü yansıttı. Maça hızlı bir giriş yapan Galatasaray daha ilk çeyrekte skor olarak öne çıktı. Bahar Çağlar'ın ön plana çıktığı bu çeyrekte Şebnem'in dışarıdan ürettiği sayılar da dengemizi bulmamıza yardımcı oldu. İkinci çeyrekte oyuna Işıl'ın da dahil olmasıyla birlikte yavaş yavaş farkı açmaya başladık. Devreye 41-26'lık skorla 15 sayı farkı yakalayarak giren takımımız üçüncü çeyrekte de kaldığı yerden devam etti. Periyodun başlarında fark kapanır gibi olsa da sonlarda farkı daha da açtık ve 60-40'la rahatladık. Özellikle dış atışlarımızın girmesi işimizi kolaylaştırdı. Son çeyrekte kontrolü elinde tutan Galatasaray rakibi maça ortak etmeden rahat bir oyun çıkarttı ve karşılaşmayı 71-52 ile kazanmayı başardı.

İkinci maçtaki performansımızın da beklentilerimiz ölçüsünde iyi olduğunu kabul edebiliriz. Önemli eksiklerimize bu maç öncesi sakatlanan ve 1 ay forma giyemeyecek olan Sylvia Fowles da eklenmesine rağmen sürekli bahsetmekte olduğumuz 'takım' olgusu burada da ön plana çıktı. Öyle ki 71 sayı bulduğumuz maçta 25 asist yapmış olmamız ne kadar uyumlu ve belirli bir plan dahilinde hareket ettiğimizi gösteriyor. Hücumdaki bu performansımızın yanında savunmada da gösterdiğimiz gayret, agresiflik ve topa yaptığımız baskı ön plana çıkıyor. Bu maçtaki 16 top çalma istatistiğini yakalamamızın bunun en önemli göstergesi olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bu veriler gidişatımızın iyi olduğunu gösteriyor. Burada Ekrem Memnun'un hakkını teslim edelim.

Bireysel performanslara da biraz değinirsek skor anlamında bu maçta en ön plana çıkan oyuncumuzun Bahar Çağlar olduğunu görüyoruz. 17 sayı-2 ribaund-1 asist-2 top çalmayla oynayan Bahar takımımız için tam bir joker niteliğinde. Onun haricinde Sancho Lyttle'ın 12 sayı-5 ribaundluk performansı da dikkat çekerken sezona çok iyi bir başlangıç yapan ve özlediğimiz eski haline dönme sinyalleri veren kaptan Işıl da 5 sayı-8 asistle sorumluluk aldı. Tabi bu maçtaki eksiklerimizi de şöyle yanyana yazsak Euroleague'de iddialı bir takım ortaya çıkabilir. Lindsay Whalen, sakatlıktan yeni çıkan Şaziye, Alba Torrens, Nevriye, Sylvia Fowles arkalarına ortalama bir rotasyon bulsalar ELW şampiyonluğunu kovalayabilir. İnşallah onların da yavaş yavaş takıma katılmalarıyla büyük hedeflerimiz ölçüsünde ideal gücümüze ulaşacağız.

Takımımızdaki tüm isimlerin bu maçta yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Özge Yavaş: 4 sayı, 1 ribaunt, 6 asist, 1 top kaybı
Yasemen Saylar: 4 sayı, 2 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma
Ayşe Cora: -
Işıl Alben: 5 sayı, 3 ribaunt, 8 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı
Ann Wauters: 5 sayı, 10 ribaunt, 3 asist, 4 top kaybı
Şaziye İvegin: 6 sayı, 1 ribaunt, 2 asist
Sancho Lyttle: 12 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, 3 top kaybı, 1 blok
Gülşah Gümüşay: 6 sayı, 1 ribaunt, 1 top kaybı
Şebnem Kimyacıoğlu: 12 sayı
Bahar Çağlar: 17 sayı, 2 ribaunt, 1 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0