TKBL | Sarayın Sultanları galibiyetle başladı.

Yeni sezona Ekrem Memnun yönetiminde yeni bir hava ve yine büyük hedeflerle giren Galatasaray TKBL'deki ilk maçında rakibi Ceyhan Belediyesi'ni 66-51'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Abdi İpekçi'de oynanan maçta ilk çeyrek yakın geçerken sonrasında kontrolü eline alan takımımız Işıl Alben'in liderliğinde ve pota altında Ann Wauters - Bahar Çağlar etkinliğiyle maçı kazanmayı bildi. Dar bir rotasyonla oynamasına rağmen sahaya takım olgusunu iyi yansıtan Galatasaray böylece ligi galibiyetle açmış oldu.

Maçın ilk çeyreği çekişmeli ve yakın geçti. Takımımızın hücumdaki ana düşüncesinin topu içeri indirmek olduğunu görürken dış atışlara ise pek yönelmedik. Savunmada aslında iyi işler yapmamıza rağmen hücumda skoru fazla yukarı çekemedik ve 14-13'le periyodu bitirdik. İkinci çeyrekten itibaren ise üstünlüğümüzü arttırdık. Dış atışların da girmeye başlamasıyla birlikte iç-dış dengemiz daha rahat oturdu ve devre sonunda 33-26'lık skora ulaştık. Üçüncü çeyrekte oyundaki üstünlüğümüz devam ederken maç içindeki dengeler pek değişmedi ve farkı çok da açamadan 47-38 ile final periyoduna girdik. Bu periyotta ise maç yine 7-10 sayı bareminde devam etse de son dakikalarda oyunda ağırlığımızı arttırarak kontrolü iyice elimize aldık ve maçı 66-51'lik skorla kazanmayı bildik. 

Takım olarak performansımızı incelediğimizde geçen sezonlara oranla saha içinde daha bütün bir performans sergilediğimizi söyleyebiliriz. Önemli eksiklerimize ve dar rotasyonumuza rağmen takım olgusunu sahaya yansıtabilmemiz önemli. Savunmadaki gayretimiz ve agresifliğimizle birlikte tam 13 top çalma istatistiğini yakalamış olmamız işin bu yönüne ne kadar önem verdiğimiz gösteriyor. Hücumdaysa bilinçli ve ne yaptığını bilen bir görüntü çiziyoruz. Özellikle pota altındaki zenginliğimizi kullanmak bizim için öncelik. Bu maçta başta özellikle Ann Wauters pota altındaki bitiriciliği ve zekasıyla ön plana çıktı. Ona yardımcı olarak ise Bahar'ın iyi bir performans ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Kaldı ki Sylvia ve Sancho'nun henüz hazır olmaması, Nevriye'nin sakatlığından ötürü orada tam potansiyelimize henüz ulaşmadık. Tabi tüm bunlardan bağımsız bireysel olarak bu maçta en ön plana koymamız gereken isim Işıl Alben'di. Kaptan, Ekrem Memnun'un gelişinden sonra güvenini geri kazanmış gibi gözüküyor. Hücumda bugün takıma müthiş bir liderlik yaparken savunmadaki çabası da takdirleri topladı.

Takımımızdaki isimlerin maç boyunca yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Özge Yavaş : 1 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, (0/4 şut)
Yasemen Saylar : 5 sayı, 2 ribaund, 2 top kaybı, (2/6 şut)
Ayşe Cora : 1 top çalma
Işıl Alben : 15 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (5/12 şut)
Ann Wauters : 17 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (8/15 şut)
Sancho Lyttle : 5 sayı, 3 ribaund 1 asist, 3 top kaybı, 3 top çalma, (2/5 şut) 

Gülşah Gümüşay : (0/1 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : 4 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, (2/6 şut)
Sylvia Fowles : 5 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 3 top çalma, (2/2 şut)
Bahar Çağlar : 14 sayı, 8 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (6/10 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0