3 Soru&Cevap | Burak Eren: Galatasaray kötü havayı dağıttı.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan dokuz hafta sonunda liderliğini sürdürmeye devam eden ve Şampiyonlar Ligi'nde de geçtiğimiz hafta ilk puanını alan Galatasarayımız hakkında üç soru-üç cevap bölümümüzün bu haftaki konuğu Sportif Cümleler blogunun sahibi Burak Eren oldu. Geçtiğimiz ay oldukça sancılı bir dönem geçiren ve maç kazanamama sorunu yaşayan takımımızda savunma kurgusu üzerinde rotasyon, Nordin Amrabat'ın son maçlardaki etkinliği ve geçtiğimiz hafta performansıyla bizleri mest eden Yekta Kurtuluş hakkında sorularımızı Burak Eren'e yönelttik, oda bizi kırmadı ve görüşlerini aktardı.

1) Nordin Amrabat'ın son maçlardaki performansını nasıl buluyorsun?
İşi genele vurduğumuzda, Süper Kupa maçında sonradan oyuna alıp müthiş katkı gösteren ve Cluj maçının ikinci yarısında yine müthiş bir katkı sağlayan bir Amrabat vardı. Bunun dışında kalan maçlarda ise beklenenden uzak ama Fatih Terim'in de üzerinde ısrar ettiği bir isim. Kazanılması gereken bir isim, üzerine yapılan yatırım büyük ve büyük bir potansiyelden bahsediyoruz.

Fatih Terim'in bu sezon uyguladığı farklı bir profil var. Geçmiş senelerde formsuz olan futbolcu kenara gelir ve formayı hak eden isim alırdı. Bu sezon ise kötü olan ama iyi olması beklenen futbolcuların üzerine ısrarla gidiyor. Melo ve Amrabat da bunun en iyi iki örneği. Basit düşünemiyor Amrabat. Bir paniği var ve nedeni bilinmiyor. Gol atmak, attırmak istiyor ama kendisini ön plana çıkararak. Takımın bu sistemine hala ayak uydurabilmiş değil. Cluj maçında aldığı sorumlulukla takımın bir puanı almasında katkısı büyüktü ama Kayserispor maçında da hücumun verimini düşüren temel unsurlardan biri. Ama bu etken yavaş yavaş değişebilir, çünkü Yekta Kurtuluş'un son performansı sonrasında formsuz futbolcular üzerinde fazla ısrarcı olunacağını düşünmüyorum ve Amrabat'ın da işi bugünden sonra çok zor olacak.

 2) Kayserispor maçında zorunluluktan da olsa bir rotasyon karşımıza çıktı. Rotasyondan takıma giren Cris ve Yekta'nın takıma kattıkları pozitif etki hakkında ne düşünüyorsun?
Kayserispor maçı ne kadar ölçü oldu tartışılır. Zayıf bir rakip vardı karşımızda ve forvet hattına da baktığımızda pivot santrafor gibi kullanılmaya çalışılan bir Bobo ama onun da yürümeye pek bir hali kalmamış. Bu yüzden de özellikle savunma açısından ölçü sayılmayacak bir maç oynadık. Cris de ne kadar mükemmel bir maç çıkarırsa çıkarsın hala bir soru işareti. Hızlı futbolcular karşısında ağır kalıyor ve o futbol aklı, tecrübesi o tip durumlarda yeterli olmayabiliyor. Ama Dany ve Semih Kaya'nın arkasında fena olmayan bir alternatif, bu tip maçlarda da yeri gelecek, iyi futbollar sergileyecektir.

Yekta Kurtuluş ise uzun zamandır beklediğimiz bir isim aslında. Bu kadar fazla kenarda tutulacak bir isim olmadığını düşünüyorum. Yönlü de bir futbolcu. Hücümun, hatta defansin bir çok noktasında kullanabilirsiniz onu, o özellikleri var. Melo'nun yokluğunda, hatta varlılığında da yapamadıklarını bir maçta yaptı ve bizlere Selçuk İnan varlığını tekrar hatırlatan isim oldu aslında. Bu maçla birlikte de onu tekrar kazandığımızı düşünüyorum. Önemli bir alternatif.

3) Son olarak, bir süredir maç kazanamayan bir Galatasaray vardı. Geçtiğimiz haftasonu Kayserispor karşısında rahat ve farklı bir galibiyet hakkında ne düşünüyorsun?
Kayserispor maçının zamanlaması mükemmel bir ana denk geldi ve iyi bir futbol, gollü bir galibiyet derken bu kötü havayı attık diye düşünüyorum. Kazandığınız zaman da bunun devamı gelebiliyor, kaybettiğiniz anda da. Galatasaray'ın da bu kötü süreci özellikle Şampiyonlar Ligi'nin en kritik anlarına denk geldiğinden süreç çok saha sancılı geçti diyebiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0