Hazırlık Maçı | Crvena Zvezda 70-80 Galatasaray

Beko Basketbol Ligi'nde ilk üç haftada ortaya koyduğu oyunla rakipleri karşısında son derece rahat galibiyetler elde ederek 3/3 yapma başarısı gösteren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, gelecek hafta başlayacak olan Eurocup organizasyonu öncesinde hazırlık maçlarına devam ediyor. Özel bir turnuvaya katılmak için geçtiğimiz günlerde Sırbistan'ın Belgrad kentine hareket eden Ergin Ataman'ın öğrencileri katıldığı özel turnuvanın ilk maçında Crvena Zvezda takımını 70-80'lik skorla mağlup ederek sahadan galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın yıldızı seçilen David Hawkins rakip potaya 18 sayı bırakırken, takım kaptanımıza hücumda en büyük destek 18 sayı ile oynayan Jamont Gordon'dan geldi.

Şampiyonluğun en büyük favorisi olarak Eurocup'ta mücadele edecek olan Galatasaray Medical Park, haftabaşı oynadığı Anadolu Efes karşılaşmasının ardından özel bir turnuvaya katılmak için Sırbistan'a hareket etti. Crvena Zvezda takımıyla turnuvanın ilk maçında karşılaşan takımımızda Henry Domercant ve Sertaç Şanlı forma giymezken, yapılan görüşmeler sonrasında ücretinde %50'den fazla indirime giderek takımda 6.yabancı olmayı kabul eden Jaka Lakovic ilk kez bir hazırlık maçında forma şansı buldu. 

Rakibi karşısında ilk çeyrekte savunmada pek fazla etkili olamayan ve hücumda da alışagelmişin dışında etkisiz olan Galatasaray Medical Park, karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümün 20-16 geride kapatırken, ilk yarı ev sahibi takımın 42-36'lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın üçüncü periyodunda oyuna ağırlığını koymaya başlayan Ergin Ataman'ın öğrencileri, mücadelenin ikinci yarısında ilk on dakikada rakibi karşısında 14-25'lik üstünlük kurdu ve final periyoduna 5 sayılık avantajla girmeyi başardı. Crvena Zvezda karşısında üstünlüğünü final periyodunda da sürdürmeye devam eden Yenilmez Armada, periyot skorunda 14-19 üstünlük kurarken karşılaşmadan da 70-80'lik skorla galip ayrılmayı başardı. David Hawkins ve Jamont Gordon'un kaydettiği 18 sayının yanı sıra Boniface N'dong 10 sayı, Ersin Dağlı ve Cenk Akyol 8 sayı, Lakovic 5 sayı, Furkan 4 sayı, Engin-Ender ve Macvan 3 sayı kaydetti. Rakibi karşısında 40 dakikada toplam 34 ribaund alan takımımızda bu kategoride en dikkat çeken isim 12 ribaund ile genç pivotumuz Furkan Aldemir olurken, Ersin Dağlı karşılaşmayı 7 ribaund ile tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0