BBL | Yenilmez Armada tam gaz..

Beko Basketbol Ligi'ne hızlı bir giriş yapan Galatasaray Medical Park galibiyetlere devam ediyor. Abdi İpekçi Arena'da Olin Edirne'yi ağırlayan takımımız çok rahat bir görüntü çizdiği karşılaşmada rakibini 81-62 mağlup etti. Özellikle ilk yarı Olin Edirne'ye müthiş bir baskı kuran ve 21 sayılık fark yakalayan Galatasaray ikinci yarıda ise biraz gevşedi, ancak yine de maçı rahat kazanmayı bildi. Takımımızda skor anlamında en çok ön plana çıkan isim ise 20 sayısıyla Boniface N'dong oldu.

Maça savunmada oldukça baskılı başlayan ve oyuna hızlı bir giriş yapan Galatasaray Medical Park henüz 2 dakika dolmadan 10-0'lık bir seri yakaldı. Sonrasında Olin Edirne oyunu dengeleme çabalarına girse de biz buna izin vermedik ve aynı sertlikle oynayıp ilk çeyreği 22-7'lik skorla geçtik. İkinci çeyrekte de vidaları pek gevşetmeden farkı biraz daha açtık. Özellikle pota altını iyi kullandığımız bir maçın devresine de 42-21'lik skorla girdik. Üçüncü çeyrek ise tempoyu iyice aşağı çektiğimiz bir bölümdü. Savunmada biraz düşsek de hücumdaki performansımızla farkı 26'ya çıkararak maçın final periyoduna girdik. Son 10 dakikalık bu bölümde ise savunma sertliğimiz iyice düşerken rakip özellikle dış atışlarla farkı biraz da olsa eritti ama maçın içine girme imkanını vermeden 81-62'lik skorla karşılaşmadan galip ayrıldık.

Takım olarak istatistiklerimize baktığımızda rahat geçen bir maç sonunda özellikle boyalı alanı iyi kullandığımızı görüyoruz. Çoğunluğunu potaya yakın yerlerden kullandığımız 2 sayılık atışlarda bulduğumuz %70'lik isabet bunun bir göstergesi. 3 sayılık atışlarda ise 4/19 gibi kötü bir oranla oynamış olsak da bu maçta pek bizi etkilemedi. En dikkat çekici istatistiklerimizden bir tanesi de bulduğumuz sayıların 23'ünün asist üzerinden olmasıydı. Bu da hücumda istediğimiz akıcılığı yakalayabildiğimize işaret etti. Bunun haricinde ribaundlarda 29-27'lik bir üstünlüğümüz gözükürken rakibi 17 top kaybına zorladık. Eğer ikinci yarıda baskımızı azaltmasaydık bu sayı 20'lere rahatlıkla çıkabilirdi. Savunma sertliğimizin ön plana çıktığı ve hücumda da istediğimiz akışkanlığı yakalayabildiğimiz bu maçta özellikle pota altı oyuncularımızdan gelen toplam 45 sayı bizim için oldukça değerliydi.

Bireysel performanslara da biraz değinirsek tecrübeli isim N'dong'un 20 sayılık performansı dikkat çekti. Onunla beraber Ersin de 12 sayı buldu ve bu ikiliyle rakip pota altını önemli ölçüde yıprattık. Kaptan David Hawkins 12 sayı-3 ribaund-2 asist-2 top çalmayla oynarken maçın ikinci çeyreğinde ufak bir sakatlık geçirdi. Bileği burkulan yıldız oyuncu ikinci yarıda ise sahaya döndü ve pek de sakatlanmış gibi görünmeden oynamaya devam etti. Bu isimler haricinde biraz ön plana atabileceğimiz bir isim de Engin Atsür'dü. 10 sayıyla oynayan Engin, savunmada da oldukça gayretliydi, bu da bizi sevindirdi. Hafif sakatlığı bulunduğundan dinlendirilen Domercant'in yerine oynayan ve takıma en azından şimdilik geri dönüş yapan Jaka Lakovic ise pek hazır bir görüntü çizmedi. Ayrıca genç oyuncularımız Can Korkmaz ve Sertaç Şanlı da son birkaç dakikada fırsat buldular ve güzel bir baskete imza atarak bizim adımıza son sayıları buldular.

Olin Edirne maçıyla birlikte Beko Basketbol Ligi'nde 4. haftayı da kayıpsız geçmeyi başardık. Özellikle ilk yarıdaki savunma sertliğimiz bu haftaiçi başlayacak olan Eurocup maçları öncesinde önemli mesajlar verdi. Ergin Ataman'ın savunma konusundaki ciddiyetinin ne kadar önde olduğunu gösterdi. Zaten bu sertlikle oynayıp şu ana kadar yaptığımız gibi iyi yardımlaşmak hem ligde hem de Eurocup'ta hedeflerimize ulaşabilmek için anahtar durumlardan birisi olacak bizim için. Hücum konusundaysa hala alacağımız mesafeler var. Özellikle tam kadro oynama konusunda da yaşadığımız sıkıntıları halledebilirsek bu süreci hızlandırabiliriz. Artık lig maratonun yanına Eurocup maçları da ekleneceğini hatırlatalım. Takımımız ilk maçına ise 7 Kasım Çarşamba günü grubun en zayıf ekibi Trefl Sopot karşısında deplasmanda çıkacak.

Takımımızdaki oyuncuların Olin Edirne karşısında istatistikler ise şu şekilde oldu:

Can Korkmaz: 1 asist 
Jamont Gordon: 6 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 4 top kaybı, 2 top çalma,
Jaka Lakovic: 1 asist
Boniface Ndong: 20 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 2 blok
Engin Atsür: 10 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma
Sertaç Şanlı: 2 sayı
Cenk Akyol: 2 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top çalma
Furkan Aldemir: 5 sayı, 6 ribaund, 1 asist, top kaybı, 1 top çalma 1 blok
Milan Macvan: 6 sayı, 1 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma
Ender Arslan: 6 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 1 top çalma
David Hawkins: 12 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma

Ersin Dağlı: 12 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0